POVESTEA LUI EMILIAN SIMION: Întâlnirea cu John McLaughlin (1993)

0
4988
Fotografie din colecția personală a lui Emilian

Si acum sa povestesc putin din 1993… Incerc sa fiu clar si concis. Incerc!
Eu m-am dus la concert cu 2 casete pe copertile carora planuiam sa iau autografe (pentru mine si pentru fratele meu) si cu aparatul de fotografiat.

Pe atunci si mai putini stiau despre el, sau cei care stiau nu se asteptau sa vina in concert asa de repede, poate ca si biletele au fost (si atunci!) destul de scumpe, astfel incat in Sala Palatului n-a fost plină defel.

O vreme, spectatorii au stat pe la locurile lor, iar cei 3 si-au facut treaba linistiti pe scena… la un moment dat au dat, pe o piesa mai cunoscuta, si poate ceva mai usoara, pe care au si improvizat destul, publicul s-a incalzit, iar John a zis: everybody come closer to the stage! you guys all the way in the back and dark, come down here!

S-au incalzit si ei pe scena. Imaginea cea mai clara a faptului ca au inceput sa se simta bine (zic eu!), a fost modul in care se manifesta Joey, care lasa impresia ca mai are un pic si isi rastoarna claviatura! S-a vazut si simtit si la John si la baterist, dar mai rar vezi un clapar asa infierbantat.

Eu incepusem sa imi calculez sansele de a ajunge in culise… Oarecum ma lipisem de o fata care era prezentatoare/realizatoare la unul din posturile private de atunci (Carmen sau Dana…. bruneta, par lung carliontat, super fizic , putin prea machiata dupa gustul meu) care urma sa mearga in culise. pana la urma am ajuns fara contributia ei
mi-am luat autografele…. de emotii am uitat de poze…. Am ramas in culise ascultand ce intrebari  li se puneau. reactia lui John la una din ele a fost: please stop asking me about if, when and where I will play again with Santana, Al or Paco. ask me other stuff. si atunci m-am bagat eu in seama cu ceva, iar el a zis „let this guy with his Canadian accent ask the questions!„, io „what makes you think I have such an accent?„, dupa care i-am pus alte 2-3 intrebari (am uitat complet ce!).

S-a spart gasca in culise, iar eu am realizat ca nu am poze cu el si cu toata trupa.
am aflat ca stau la Inter, asa ca m-am dus repede in hol si i-am asteptat acolo. Cand m-au vazut iar John a zis amuzat „oh, no! you again!”. si au mai stat cateva minute sa facem pozele.

 

John McLaughlin & 4th Dimension, din nou în România

Pe 18 aprilie 2019, John McLaughlin & 4th Dimension va susține un concert la Sala Palatului din București (ora 20.00). Evenimentul este organizat de Twin Arts. Biletele costă:VIP – 350 leiCategoria 1 – 255 lei

Categoria 2  – 195 lei

Categoria 3  – 165 lei

Categoria 4 – 135 lei

Pot fi achiziționate de pe iabilet.ro (click aici).

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here