PRECUPEŢII CU CRUCEA ÎN MÂNĂ

0
400

preafericitul daniel caricatura (600 x 375)Patriarhul afirmă că renunţă la salariile de la Stat, dacă Biserica primeşte înapoi bunurile confiscate (presupun că se referă la cele de pe vremea comunismului). Cum vine asta? Adică ar vinde pământ, păduri şi s-ar autofinanţa? Hai, măi Părinte! Înţeleg că „oferta de negociere” vine după ce Guvernul Cioloş n-a mai alocat fonduri pentru construirea lăcaşelor de cult. În special Catedrala Mântuirii Neamului pare cea afectată. N-au decât să le construiască, aşa cum fac alţii, din bani privaţi! Din donaţii. Oare cum stau cu taxele la stat oamenii Bisericii? Pe toate veniturile (botezuri, nunţi înmormântări, vânzări de obiecte). De ce această prelungită discriminare ? Se va ajunge, în sfârşit la echitate, normalitate, sau scandalul e doar la început?
P.S. N-a durat mult. Cioloş a cedat, aşa că totul e ca înainte. Speram să devenim un Stat laic cum scrie în Constituţie, dar nu suntem!

Dacian Cioloş a avut o discuţie cu Patriarhul Daniel. Guvernul anunţă că va finanţa proiectele de investiţii importante ale Bisericii

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here