Premieră la Operă „Văduva veselă”a lui Andrei Șerban, cu texte din Paraschivescu și Andrei Pleșu

0
75

Vaduva vesela
sursă foto: Adevărul

Articol de Anca Simionescu publicat în Evz.ro
Stagiunea Operei Naționale București se anunță incredibilă, cu o premieră absolută: o coproducție cu Opera din Iași, pentru faimoasa „Văduva veselă”, într-o versiune a lui Andrei Șerban, cu totul originală și adaptată pentru situația actuală.
Viziunea este radical diferită de cea din spectacolele sale anterioare cu același titlu, realizate la Operele din Viena și Cardiff.
Dialogurile sunt inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu, iar adaptarea este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Soliștii vin din toată țara, iar Vlad Conta și Ciprian Teodorașcu, dirijori ai Operei din București, vor dirija corul și orchestra Operei ieșene.
„Când Beatrice Rancea a insistat, cu perseverența ei semi-fanatică, să montez Văduva în România, am ezitat. Simțeam că, în montările mele precedente, nu ajunsesem la lumina pe care, totuși, o întrezărisem. Am replonjat în studiul epocii în care a compus Lehár, la belle epoque, de la începutul secolului trecut, dar mi-am dat seama că o documentare fidelă nu poate duce decât la o Văduvă de muzeu, lipsită de vitalitate și impact”, explică Andrei Șerban.
Puteți citi articolul aici:
http://www.evz.ro/premiera-la-opera-vaduva-veselaa-lui-andrei-serban-cu-texte-din-paraschivescu-si-andrei-plesu.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here