PREMONIȚII, FOTBAL, ENERVĂRI TV

0
44

proteste bucuresti gaze lacrimogene jandarmiAm vorbit și n-am scris. Aveți vlogurile cu comentarii de tot felul. Acum reiau rubrica, dar las ce am scris înaintea plecării la mare. Cu scurte updatări.
DAN FILOTI ARE O PROBLEMĂ! 15.08.
De ce să afirmi, neîntrebat, că tu nu ții cu Steaua, când era vorba de rezultate excelente ale echipei cu Valencia sau Villareal, când în studio se află Mirel Rădoi? Noi avem moderatori de emisiuni de fotbal care nu numai că nu pot fi echidistanți, dar nu-și pot stăpâni pornirile de hateri?
*Ce înseamnă pentru un editor de știri de la DigiSport ”a terminat partida în genunchi”? Asta spui când pierde cineva, când e groggy, când abia prinzi final de partidă, nu când câștigă un sportiv. De ce, că s-a lăsat în genunvchi de oboseală, bucurie, epuizare? Voi sunteți chiar lezați la centrii vorbirii cu sens?
* TVR a transmis de la Constanța manifestările de Ziua Marinei. Mereu mi-au plăcut astfel de imagini. 4 scafandri extrași din mare cu elicopterul. Ce frumos! Era și Fregata Regele Ferdinand. Zeicescu e gazda emisiunii. Era prezent la ceremonie și Președintele țării! Tot e bine! Faptul că a citit mesajul și n-a putut vorbi liber m-a dezamăgit din nou! Un profesor, fost primar…Mă rog.
La RealitateaTV am asistat la o ciocnire între între invitați. N-a fost frumos. N-a fost pentru prima oară când Alex Căutiș a provocat dispute cu Oreste sau Rareș Bogdan. Acum îl apăra pe Paraschiv, celebrul cavaler în alb, care coordona acțiunile jandarmilor pe 10 august. În final Căutiș a plecat, a revenit și iar a plecat. Dacă gazda l-a citit că e un instigator înfiltrat, nu înțeleg de ce l-a tot invitat, l-a tot lăudat. Se pare că decizia de a rrenunța la Căutiș e defintivă. Apreciez analizele lucide și concise ale lui Cristian Diaconescu, deși nu apucă să vorbească prea mult. Iar Ion M. Ioniță este un comentator tot mai aproape de așteptările mele.
TOT RESPECTUL PENTRU DOAMNA ANDRONESCU, DAR…
Am citit scrisoarea dechisă a doamnei Andronescu. O abordare decentă a unui membru de partid, devotat social-democrației. A mers seara (14.08) la România TV și acolo n-a mai știut să argumenteze solid mesajul său. A. Crețulescu a inhibat-o și a hărțuit-o cu întrebări tendențioase.
 
TEAMA DE MITING E MARE! (6-7 august).
L-au aburit pe unul care organiza protestul Diasporei. L-au băgat la A3 și omul a aberat minute lungi. Nu are aprobare, are, dar n-a semnat-o, dar se ține. Stoicescu l-a amețit pe londonezul speriat de bombe. E difuzat un interviu cu un dement care zice că el e organizator, că vrea sânge, omor, revoluție. O făcătură penibilă. Atentat la siguranța națională? Dar cei care difuzează astfel de provocări nu trebuie sancționați? Mircea Diaconu a organizat și el evenimente, e drept culturale. Varujan Vosganian e și el organizator de evenimente armenești. Ambii ”oameni de cultură” fac jocul PSD, care e speriat de un miting prea intens. Nu va fi, dar demersul jurnalistic e deplorabil. Puteau lua interviuri direct de la Spitalul 9 și le ieșea și mai înfricoșător! Adică au fost așa de multe adunări, chiar și cu 5-600.000 de oameni în alb și n-a fost nicio problemă. Acum că ar veni cei din diasporă, de ce se tem guvernanții. Inițial n-au aprobat, apoi au aprobat dar au uitat să-i notifice pe organizatori, nu le-au trimis protocolul la citit și semnat. Nu, doamna Stoicescu, nu trebuie să vii personal din SUA sau M.B. pentru a semna cu Primăria. Revin la cetățeanul care încerca să explice că el a anunțat de la 1 august că nu se mai bagă, dar n-a vrut presa să-l preia. Omul era aberant, rigid și inapt pentru un dialog cu meseriașii vorbelor din studio. El era speriat să nu fie acuzat că a făcut ceva rău. E clar omul a primit mutarea în plic. La Realitatea s-a vorbit cu prea mult elan despre 10 august, așa că unii s-au alarmat.  Nu din stradă trebuie să vină soluțiile!
 
* Mihaela Buzărnescu- victorie clară la San Jose. A urmat teribila accidentare. Fata a arătat că terenul era ud, dar arbitra s-a făcut că plouă, că nu-i bai. Ar fi normal s-o dea în judecată, să ceară daune de la organizatori!
* Begu/Halep au pierdut la dublu la Montreal din primul tur. Halep s-a dus până la capăt, în finală, despre care am scris, vorbit separat. Victoria Simonei e extrem de importantă. Acum trece la Cincinnati. Begu/Niculescu au pierdut. Au fost eliminate și Ana Bogdan, Sorana Cârstea și Irina Begu.* Simona a declarat că e obosită, epuizată…
*Canotorii supărați pe drept. Elisabeta Lipă s-a exprimat ferm, prin rezultate. Primul loc pe națiuni la Glasgow. Ministra s-a dus în cantonament să-i felicite. Era greu pe Otopeni.
*Dinamo a pierdut la Mediaș. Fanii și prietenii lui Florin Bratu erau foarte abătuți la DigiSport1. Apoi Dinamo a bătut Viitorul.
* G. Becali mai distruge un jucător tânăr și talentat. Bălașa a făcut greșeli, e mai lent decât s-ar cuveni, dar nu poți face mereu porcăria asta. Le dai salarii mari, mult peste cât merită, le anunți în public , apoi le dai în cap și te chinui să-i vinzi după ce i-ai scos din formă, după ce le-ai distrus încrederea în sine.* Apoi, după un alt joc l-a lăudat, a promis iar salarii, s-a rotit din nou, i-a adus înapoi pe Rusescu și Latovlevici. Încă puțin și echipa va deveni de old-boys. Joi seara va fi meci greu cu Hajduk Split. Nu sunt prea optimist, dar avem prima șansă! Ar fi minunat să fie Arena plină!* Raul Rusescu a reușit să nu răspundă punctual la nicio întrebare formulată de jurnaliști. Așa a făcut și Dică miercuri, 15 august. La ce bun aceste conferințe transmise în direct?
 
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here