VARĂ GREA, SPORT MULT, ABUZURILE DISPAR

0
47

cronica tv obey manipulare jurnalismMarți, 4 iulie
*Stelian Tănase revine pe micul ecran, invitat la RealitateaTV. Dacă Rifai l-ar fi lăsat să vorbească, era minunat! Analiza lui Tănase e una lucidă și dură privind situația din țară. L-a criticat și pe Iohannis, care nu are atitudine, nu e politician. Nu e fan al lui, dar l-ar vota, pentru că nu există altă ofertă! Din nou un vot anti, așa cum au mai fost la noi! * Grupul minorităților trebuie desființat, a afirmat Tănase. E ceva fals, nereprezentativ, ei nu-s aleși. Ei nu țin cont de comunitățile din care provin. Ei execută comenzi, ba pentru unii, ba pentru alții. * E esențial să-ți inventezi un dușman explica Tănase rostul acelui”stat paralel”.
CERBUL SE APROPIE  CU PROMO MULT !
* Dimineața am avut câteva observații privind matinalul de la TVR, unde a fost invitată doamna Smaranda Vornicu Shalit, director numit pentru a conduce Festivalul Cerbul de Aur. Am postat pe FB pentru că mi-a displăcut abordarea festivistă, hiper-optimistă, ușor lemnoasă. Despre muzică, nimic. Sigur, se mai fac înscrieri. S-au trimis invitații televiziunilor publice. Au acestea soliști în grădinile lor? Cândva, Cerbul era în vederile  F.I.D.O.F. Concurenții sunt aduși, trimiși, de impresari, case de discuri, manageri, nu de televiziunile publice, dar fie și așa. N-am aflat cum s-au stabilit cele 25 de titluri propuse concurenților. De ce așa puține? De ce așa de vechi? În fine, am speranța că vor mai exista ocazii de vorbit despre Cerb. Dacă nu e vorba doar de o acțiune de forță, pentru că e anul Centenarului, atunci mai bine mă abțin de la considerații preliminare. Vorbim la final de august!  Vă informez că am solicitat un interviu celor de la Brașov, Primarului sau oricui care se ocupă de eveniment, de la cultură. N-am primit nicio formă de răspuns. O fi un semn de transparență? * Un avizat considera că era bine ca TVR să fi programat  Cerbul imediat după turneul final de fotbal, ca să prindă audiență mare. La toamnă va fi foarte greu! Cred că șine de viziune!
* La B1Tv scrie Drgnea pe burtieră. Un canal pro-putere, dar cu băieți buni la scris. Mânăstire nu mai e frecventabil de mult timp!  (22,25)
 
Marți, 3 iulie.
*Dragnea îi ia la mișto pe jurnaliști. Din păcate, de multe ori, are dreptate. Unii formulează o frază destul de lungă și nu adresează întrebări! A trasat și o linie pentru presă, cam ce ar trebui să comenteze. O jurnalistă, la Realitatea, susține că Dragnea are consilieri americani și că ciondăneala cu presa e binevenită.* Absența prelungită din spațiul public a Președintelui îngrijorează și enervează.
*Cum e cu abuzul în serviciu? Se dezincriminează? Deci, de acum încolo, se poate? Cine scapă? Votul a fost la mustață, au decis minoritățile (dar nu UDMR) și un PMP-ist.
*Aparițiile lui Ludovic Orban sunt tot mai lipsite de conținut. Jurnaliștii nu mai au răbdare cu el. Aveți încredere în plângerea depuse? Limbajul lui lemnos, fără substanță nu aduce nimic util pentru nimeni. La ieșirea de la DIICOT n-a fost capabil să spună nimic demn de reținut.
* RealitateaTV  încearcă să realizeze interviu cu doi oameni la telefon cu moderator în studio. Aproape imposibil
* Mitică Dragomir la DigiSport a zis mult adevăruri, pe care V. G și A. Ț. nu le-au înțeles. Fără play-off  și a argumentat corect. Cine se uită la alea care luptă să scape de retrogradare? Cine înțelege de ce unii joacă 6, alții 8 meciuri ? Nici golgheter nu mai poți avea?  De ce să tai la jumate punctele obținute pe teren? De ce țările cu fotbal mare nu fac asta? Mitică zice că Borcea era cel mai bun patron de club. Orice spune, gazda sare cu gura, nu l-a lăsat să termine fraze. Cei din fotbal, zice el, au fost închiși degeaba. Borcea, V. Becali, G. Popescu au plătit și prejudiciul. N-am văzut de mult o discuție atât de stranie. Alunecos cum e Mitică, e greu să-l ții pe o direcție, dar dacă nu poți, nu te bagi! Lui Grigoroiu nu i se pare o.k. că se vorbește prea mult despre pușcărie. Păi dacă juma din decidenții din fotbal au ajuns acolo? Dragomir n-a fost condamnat, deși s-a încercat. Ca să-l contrazici trebuie să fii beton cu pregătirea. Se lăuda cu președinți valabili din vremea lui, care nu mai sunt. A atins și subiectul Voluntari. Mutu nu trebuia să se ducă. Mai bine rămânea la F.R.F, lângă Contra. A zis Mitică despre un ”brunețel” a sărit V.G. că nu e bine să spună așa. Dar omul n-a zis nimic în plus, n-a zis nimic nasol. Îl laudă pe Stoichiță ca fiind o achiziție bună a FRF. DD a văzut juniori foarte buni la trialuri. Terenurile sintetice fac răua afirmat omul-știe tot al fotbalului.
* Cristi Borcea a ieșit din pușcărie și acuză sistemul, abuzurile. A afirmat, la RomâniaTV, că trebuia să fie eliberat de peste un an. A declarat foarte ferm că nu se va mai ocupa de fotbal!
* Vocea României Junior nu e ce trebuia să fie. Am văzut un puști de 11 ani, cu nerv, cu ritm , cu talent. Jurații îi abordează ca pe profesioniști, au comentarii pe care la adulți nu le-am auzit. Asta cu ”ne vedem la anu” e nasoală. Le doresc celor mici să nu se mai expună peste un an. Ar trebui să înțeleagă și părinții că nu le fac bine celor mici. Înțeleg, e show tv, e regie, scenariu…
*La tenis fetele noastre în finală. Begu și Buzărnescu pierd în fața unui dublu neștiut de mine. Begu e foarte lentă…servește slab…6-3  primul set. O revenire și apoi festivitatea în care fetele se declară mulțumite că după ce n-au jucat împreună de 10 ani, s-au descurcat frumos. Corect.
* La Wimbledon au ieșit Sorana (după ce a condus cu un set luat), Dulgheru (tot așa), Begu, Ana Bogdan (la un pas de fericire), Monica...Merg mai departe Simona Halep și Mihaela Buzărnescu. Să sperăm, cât mai sus! 
* Gabriela Elena Ruse, nume nou în tenis. Are 20 de ani. Era s-o elimine pe Radwanska. Lăudată de Martina Navratilova. La Wimbledon a cucerit publicul și specialiștii. Am văzut-o, are un aer deosebit, o bucurie, știe să zâmbească.
* La ProX se dau informații din cantonamentul olandez al FCSB. Mai mult vorbe și imagini foarte puține. Între timp FCSB a avut deja un amical. O echipă fără vârf, cu așezare nouă, experimentală.
*   La DigiSport am văzut interviu cu Anghel Iordănescu, tatăl lui Edi. Azi se împlinesc 24 de ani de la meciul României cu Argentina!  (3.07). Unii jucători au cerut schimbarea lui atunci, dar Mircea Sandu n-a fost de acord. Li se părea că antrenamentele sunt prea dure. L-a acuzat pe Gică Popescu. Nu are minte, vorbește prostii. ”Generația de aur” nu include doar doi oameni, Popescu și Hagi! Dan Filoti nu știe să valorifice momentul, subiectul, care e inedit! * Radu Naum l-a abordat pe Gică Popescu. El a reacționat decent, elegant. Tind să nu-i dau dreptate lui Iordănescu și nu cred că e normal cum s-a exprimat la adresa unui fost jucător.
* Vitezista (în vorbire)  Ioana Cozma (Pro X) are un invitat care se chinuie pentru orice cuvânt. Și ne chinuie! Temele eterne. Unde pleacă Budescu, ce va face Steaua fără vârf (pleacă și Gnohere sau nu). Aberațiile n-au lipsit.
 
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL
* Tudor Furdui (TVR) are o emisiune care se vrea de umor, sau ceva asemănător, Pariu Mondial. N-am reușit să aflu care e ideea emisiunii. Probabil info-tainmentprea subtil pentru mine.
* Spania a fost eliminată în urma prelungirilor și a loviturilor de la 11 metri. Spaniolii au ratat două, sau portarul rus a respins două. Spania a atacat permanent, dar fără situații clare. Germania, Argentina,  Portugalia eliminate!  Vineri avem meciuri tari: Franța-Uruguay (ora 17,00) și Brazilia- Belgia (21,00). Meciuri între continente. Sîmbătă avem jocuri europene: Rusia- Croația (7.07) și Suedia- Anglia ( tot sâmbătă).
Franța- Argentina 4-3 un meci cu nivel. Messi pleacă acasă, se retrag mulți jucători de la națională. Mbappe a fost strălucitor.
Anglia a trecut de Columbia după prelungiri și 11 metri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here