PREȘEDINTE PREA CALM, ILIE BALACI A PLECAT…

0
57

ilie balaci* Ziua de duminică e dominată de știrea, pe care am prins-o pe DigiSport din prima clipă, cea a decesului lui Ilie Balaci! Un jucător special, poate cel mai bun număr 8 din istoria noastră, un profesionist care a suferit cu siguranță pentru că la el acasă n-a fost apreciat cum se cuvenea. Acum am văzut sute, mii de postări pe FB. Exact ca-n muzică, așa-i și sport. Dumnezeu să-l odihnească pe Marele Blond! Nu știu dacă e normal să se amâne un meci U. Craiova- FCSB azi. În memoria unui MARE FOTBALIST mi se pare corect să se joace.

* Lavinia Șandru revine la TVR unde a mai fost. Deci politica instituției e tot una clientelară. Nu știu de ce e asta o știre demnă de semnalat!

* Călin Geambașu e din nou în prim plan. De data asta la A3. Tot despre tatăl ”abuziv”, violent atc. (20.10)

* De la Bruxelles Președintele s-a referit și la Ordonanța recentă. Speră în dialog, dar afirmă că Tudorel a lucrat netransparent. E deranjat că se ignoră avizele CSM.DNA are nevoie de o persoană independentă. Chestiunea îl preocupă și va face declarații în țară. Nu vrea pași înapoi în lupta anti-corupție. Și? * Pe 20.10 seara Gușă afirma că a fost neinspirată deplasarea lui Iohannis în Italia. Eu am văzut câteva secvențe și cred că ținutele președintelui, precum și ale doamnei sale, erau neadecvate conjuncturii. Lipsa de reacție în problemele interne acute nu poate fi abordată la infinit sub imperiul lui ”nu face ca Băsescu”! Noi am votat un Președinte, nu un locatar la Cotroceni. Ciudat e că Gușă, echidistantul, vorbește și el despre Statul Paralel. Strategia Președintelui i se pare greșită. Poate că are dreptate…

* Irina Rimes nu are voie să poarte altceva, sau așa e scenariul, să pară ea fata săracă din Moldova? O singură ținută de când a început Vocea?

* Gabriela Firea ne îndeamnă să împărțim mașina cu vecinii, prietenii, poate și cu necunoscuți! A rezolvat problema infrastructurii! A mai avut și alte inițiative, dar pe asta am reținut-o! Consilierii au respins acest car-sharing, care într-un oraș normal ar fi valabil, la noi nu prinde din prima. Firea ne-a asigurat că va insista!

* Fază de la DigiSport1 la Știri (23, 13 pe 18.10). Duduia citea din nou știrea care tocmai se dăduse. E clar că prompterul era de vină. Ea s-a prins și s-a oprit, dar n-a cerut scuze. A realizat târziu că știrea s-a dus și a zis simplu: Continuăm știrile!

* M-a încântat calificarea echipei U21 în finala Euro din Italia. Jocul nu mi-a plăcut foarte mult, dar 4-0 e suficient pentru orgoliile noastre. Public minunat la Ploiești. Ar fi normal ca Mirel Rădoi să aibă absolut toți jucătorii la dispoziție pentru 2019, chiar și pe cei pe care Contra i-a luat la naționala mare. Generație de aur nu poate fi, dar putem spera la o echipă competitivă în viitor, deși la capitolul fizic stăm iar destul de prost. Tehnica nu te mai ajută în confruntări serioase.

* C. Rogozanu e din nou contra vântului din RealitateaTV. Lui îi place OUG92! Un băiat roșu incurabil, arogant și enervant. Nu se poate fără el? S-a contrat cu toți invitații și zău că prezența lui e inutilă!

* Rareș Bogdan consideră că Iohannis e ”excepțional pe externe”, dar se face că uită că acum era nevoie ca în aceste trei zile să dea un semnal în țară. Invitații îi atrag atenția că e lent, deconectat, neimplicat. Un penelist exaltat îi ia apărarea președintelui în stilul vechilor activiști. N-am văzut niciun președinte apărat cu atâtea ardoare în fața, culmea, a votanților proprii!

*Buzărnescu a pierdut în două seturi , Begu tot așa  (un joc mai slab n-am prea văzut la ea și din păcate așa e de la o vreme încoace). Simona s-a retras de la Moscova (anunț făcut pe 16.10). S-a retras și de la Turneul Campioanelor (Singapore). Sper să fie sănătoasă cât mai curând.

* După egalul cu Serbia discuțiile s-au ascuțit. Unele îl privesc și pe antrenorul Contra. Între timp, Rednic revine la Dinamo și are ironii pentru mai toți, inclusiv pentru presă (chiar inspirate). Apropo de națională și Tamaș, a zis că mai rămâne să fie chemați la lot Dudu Georgescu și Lupescu! Altfel a emis și câteva măgării la adresa unor oameni care au făcut ceva în fotbalul nostru. Dacă Rednic ne arată ce palmares uriaș are în 18 de ani  de antrenorat, vom vedea că peste două titluri interne nu apar! Iar în rest s-a plimbat pe la diferte echipe mai mult sau mai puțin importante.

* Radu Paraschivescu afirmă clar că nu e O.K. cum a reacționat Contra. Nu se vede progresul promis de națională. Faptul că a făcut egaluri multe, nu înseamnă mare lucru. Radu greșește comparând mandatul lui Contra cu cel al lui Daum.* Nu suntem favoriți la locul doi, cum a declarat Contra. Ne mândrim inutil cu două egaluri cu Serbia. În loc să construiască o echipă nouă, tânără, se cârpește. Singurele găselnițe sunt Băluță și Drăguș…spun cei de la Digi, invitații lui V. Moraru. Din păcate era și Nea Venin Rădulescu, cel incapabil să încheie vreo frază!* Iordănescu a comentat lucid și exact parcursul echipei. Prea multe schimbări la altul, nu s-a cristalizat o echipă fermă. ”E bun și un egal!” Așa a zis Contra înainte de joc. Nu e o mentalitate sănătoasă. O repriză întreagă noi n-am arătat nimic. Dacă nu era Hagi, nu aveam 15-20 de jucători prezenți azi în loturile naționale. * Ovidiu Ioanițoaia a fost destul de ferm și argumentat în GSP. Se referă la Contra: ” A gândit aiurea”. Statisticile arată că România a avut cea mai slabă posesie din ultimii 4 ani în partida din 14 octombrie! 33%. * De reținut că în lotul U21 sunt 12 jucători veniți de afară, că se tot insistă pe rolul FRF …* Revin la naționala mare și spun ferm că locul doi e o utopie. Nu batem Muntenegru în deplasare! * Cultul pentru Dinamo nu e numai la DigiSport cu și în GSP. Pagini întregi cu pușcăriașul erotic, cuceritorul demografic Borcea! Două ediții la rând! E ceva putred în presa sportivă de la noi! Nu e loc pentru competiții importante, dar este pentru infractori?

* Aproape 5 milioane de oameni au plecat din țară în ultimii 10 ani. Politica anti-națională nu deranjează pe nimeni? Coaliția pentru Familie nu se enervează că au plecat 1 milion de copii? Sau unii au rămas fără părinți în țară? Foarte exactă abordarea lui Ion M. Ioniță. Întrebarea lui Rareș Bogdan e repetitivă. Mai pot fi opriți? Nimeni n-a răspuns afirmativ în studio . Tristă perspectivă. Să ne bazăm pe faptul că hoții, infractorii se vor hali între ei? Cam măruntă speranță!

* Trăstariu- Amy Winehouse a câștigat ultima ediție de la Te Cunosc de Undeva. Din cauza ofertei muzicale e tot mai greu să urmăresc acest program.

* Modificare legilor Justiție nu mai scoare lumea în stradă, dar bagă analiștii în televiziuni. Fiecare cu gașca lui. Se interzic protestele spontane? Și ce dacă? Nu era un drept constituțional? Destructurarea sistemului e în toi. Tudorel e la locul potrivit. La Antena 3, la Gâdea.*  L. Orban e la Rareș Bogdan. Vioi și destul de coerent de data asta.

* Epurarea din Justiție este evidentă, afirmă Dogioiu (la RealitateaTV).  Ea e autoarea textului de mai jos. Avocatul Poporului nu există, deși Ciorbea ia mii de euro lunar degeaba!* Aflu miercuri că tocmai a zburat spre SUA, fără să-și delege atribuțiile adjuncților săi. O nesimțire egală doar cu salariul și pensia imense.

http://www.ziare.com/stiri/justitie/ordonanta-ticaloasa-toader-si-psd-dau-lovitura-de-gratie-1533848

* Filosoful Mihai Șora a afirmat că toate dictaturile încep cu astfel de măsuri!

* Din nou fierberi, agitație la CSM, unde Gabi Szabo arată că nu e un manager pregătit să conducă un astfel de club. Iar se vorbește de schimbarea antrenorului, care abia a venit. Ar fi al 10-lea în 5 ani. Este evident că jucătoarele sunt problema, dar cine are curaj acolo, s-o spună și să ia măsuri? Paradoxal, până la venirea Cristinei Neagu echipa a luat Cupa Europeană. De atunci o ia la vale deși a prins Final Four!* *  CSM București are antrenor nou, un sârb. E mult mai flexibil decât precedentul, dar echipa tot pe joc individual s-a bazat și a bătut în Norvegia la Vipers cu două goluri diferență. E mai bine așa! Poate vine și creșterea jocului colectiv. Goluri multe au dat Lekic, Neagu, Lazovic…

* M. Niculescu pierde la Luxembourg în fața unei necunoscute, Fiona Ferro (Franța).  4-6, 7-6, 6-0.

* La handbal băieți, Dinamo a bătut-o pe Wisla Plock  (Polonia) cu 24-21 și a trecut pe primul loc în grupa D în Liga Campionilor.

* Partidul Realitatea? Ar fi o nouă mare ciudățenie. Consultantul politic C. Gușă este liderul, mentorul. Văd că pe postul de televiziune se prezintă de zor temele majore, departamentele…O fi bine?

* Chiajna bate în deplasare pe FCSB și pierde de la Voluntari cu 4-0 pe teren propriu. Dorinel Munteanu a început bine, dar s-a tăiat brusc. * Real Madrid a pierdut acasă de la Levante. Iată că Ronaldo nu poate fi înlocuit!* Nici Juventus, cu Ronaldo n-a bătut acasă pe Genova! * Messi ,accidentat la mână, nu va juca contra Real Madrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here