PRIMA NINSOARE ŞI ALTELE

0
39

prima ninsoareE un eveniment, nu? Ninge la Bucureşti!  Copiii se bucură cu siguranţă! Chiar şi adulţii născuţi în sezon. În Bucureşti iarna nu poate fi frumoasă, din păcate. Aşa că am stat în casă preventiv.*  Eu încă sper să pot folosi computerul cum am eu nevoie. Nu prea sunt înţeles de specialişti. Ei n-au treabă cu CD-urile audio făcute special pentru o emisiune, într-un anume fel, cu o copertă de un fel util pentru cei care o privesc, cu un cotor vizibil ş.a.m.d. Problema asta o am de cînd am cumpărat primul computer…Regretatul meu prieten, Victor  Spirache mă şcolea la telefon, apoi mi-a recomandat un tânăr pasionat, care între timp a devenit analist politic, apoi am cunoscut alţii şi alţii…Nu mulţi, dar mereu subiectul era acelaşi. De ce vreau eu programul Roxio Easy CD Creator, model vechi (5 sau 6) când sunt atâtea şmecherii noi? Pentru că sunt conservator, rigid şi ordonat! Vă povestesc altă dată cum e….Deocamdată sper!
Steaua a fost echipa cea mai defavorizată de arbitrii în acest campionat, fiind urmată de Craiova şi Viitorul, afirmă cei de la GSP. Un clasament fără erorile de arbitraj ar avea două echipe în frunte: Viitorul şi Steaua! Se vor fac analize, transferuri numeroase pe bani puţini,iar pe 12 februarie se va juca iar ceva. Un fel de fotbal.
* Am citit un editorial jalnic al lui Ovidiu Ioaniţoaia, privind plata campionilor, medaliaţilor europeni sau mondiali. Sigur, există reguli sau legi. Dar dacă ai făcut o modificare pentru fetele de la handbal, absolut justificată, atunci eşti obligat , ca stat, să faci acelaşi gest faţă de cei foarte puţini performeri din gimnastică, scrimă şi judo. Nu există prostie mai mare ca cea spusă de O.I., de fapt de ministrul sporturilor, cum că nu se pot atribui premii retroactiv. Dar cum le vreţi? Să le dea înaintea concursurilor? La final de an poţi aprecia că unii merită mai mult şi suplimentezi bugetul!  Doamna Lipă a fost o mare campioană, dar nu e şi manager bun! Cine-s medaliaţii care-şi cer drepturile? Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, echipa feminină de spadă şi Marian Drăgulescu (toţi au luat argint) şi Larisa Iordache, Tiberiu Dolniceanu (sabie) care au luat bronz. Primii au luat 37.000 lei, următorii au avut 29.6000 lei. Fetele de bronz de la handbal au luat 60.000 de persoană. Nu-i aiurea să generezi o astfel de discriminare? Sunt 9 oameni de răsplătit corect! Au stat pe podium cu steagul României!
* Conflictul filozofico-naţionalisto-ortodox al egomaniacilor vremii s-a încins urmare a republicării unui articol din 2009 scris de A. Pleşu. Azi Evenimentul a tratat pe larg disputa cu Dan Puric.Sigur că s-au format imediat două tabere. Unii au publicat un dosar al Securităţii al lui Puric, a sărit popa Bichir (din acelaşi aluat logoreeic ortodox) să ne lămurească. El e membru CNSAS (nu înţeleg cum şi de ce!!!) şi ştie că Puric n-a făcut „poliţie politică”. Şi-a turnat doar colegii de liceu. Duios!
Vine iar o perioadă grea cu multe sfaturi culinare, cu astrologi, cu medici şi cu amintiri din copilărie. Fireşte vor fi şi clasamentele anului 2015. Facem şi noi retrospective şi le facem pentru că avem cu ce! Să vă fie bine de tot!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here