PROCURORI, ȘTIRI DEMENTE, MANIPULĂRI, DIVERTISMENTE …

2
2

cronica tv obey manipulare jurnalismSE RESCRIE ISTORIA DUPĂ 28 DE ANI?
Comunicatul Parchetului General desființează Revoluția din 1989? N-a existat vid de putere. Odată ce au venit imediat cei din linia a doua a PCR, evident n-a existat. S-a discutat la Digi24.De fapt am sperat că se discută. Florin Negruțiu a zis câte ceva (a insistat pe 30 de ani de la decembrie 89, dacă lui îi plac cifrele rotunde, fie) Nici intervenția generalului Voinea nu m-a lămurit. La miting, zgomotul era generat de specialiști. Gruparea Iliescu-Militaru a manipulat. 21 Decembrie..miting organizat de cine? Discursul lui Ceaușescu…un zgomot , țipete, huruit…Cică s-a identificat  sursa sunetelui…Bucurenci de ce trebuie  să vorbească odată ce el era la bunici la țară, copil fiind?  Teoria conspirației revine. Cică a venit un grup de manifestanți din Timișoara ca să genereze diversiune. Procurorii acuză TVR și Radioul de manipulare și diversiune, deși se știe că cele două instituții nu funcționau de capul lor. Să înțeleg că se va face lumină, sau e iar o perdea de ceață? Că se poartă…
* Protestul magistraților este unic. N-au făcut grevă pentru că nu au voie. Impresionant felul în care au procedat. Tăcuți. Cum să-l anunți pe un suspect că începe urmărirea penală? E doar un exemplu! Nu se vorbește despre victime. Numai despre suspecți, condamnați, acuzați, tîlhari, hoți, violatori, pedofili unii nedovediți……În Franța în cazurile de hărțuire sexuală reclamanta e secretizată. Explică profesorul Cristian Pârvulescu. Cine beneficiază de noile legi? * Schimbări radicale de atitudine observ, în ultimele luni, la Narcisa Iorga și Dan Andronic. Consecvență roșie și enervantă (deși nu-s taur) la Costi Rogozanu, care strică orice dezbatere de la Realitatea. Dacă Bogdan Rareș vrea să mimeze echidistanța, mai bine invită oameni din PSD/ALDE ,nu activiști cu tricou de analist, jurnalist, tvmaniac sau ce-o fi el!
 
MAI CREDEM ÎN ȘTIRILE PROTV?
Cum se deteriorează ”piața informației”, cum se compromit și marile trusturi! Aveți aici un exemplu recent semnalat de pagina de media.
https://www.paginademedia.ro/2017/12/derapaj-pro-tv-l-a-omorat-pe-marian-ralea-magicianul-a-dezmintit-in-direct-tot-pe-pro-tv
 
 
MANIPULATORII DIN FOTBAL  N-AU VACANȚĂ DE IARNĂ
*Se vorbește despre tinerețea celor de la Viitorul, lipsa lor de experiență, etc. Firește la DigiSport. La Steaua erau pe teren ”bătrânii” Coman, Tănase, Man, Nedelcu, Popescu.Absolut toate vorbele emanate de Filoti și de colegul bărbos din presă au fost tendențioase. Marea problemă a lor a rămas una marginală: ”Ce se întâmplă cu Alibec?”. Un jucător care n-a dat gol, care nu vrea să joace.Domnilor ”jurnaliști” nu mai aveți subiecte?Nu dețineți informații? Plecați acasă! FCSB a bătut cu 2-0 în 10 oameni pe teren. Gazeta, prelungirea print a manipulatorilor tv, afirmă că Gnohere trebuia să ia roșu de două ori. Am văzut meciul. E delir autentic. Andrei Crăițoiu și Remis Răureanu au văzut alt meci. Popescu a fost lovit (motiv pentru care a fost și scos din teren) de doi adversari. Arbitrul n-a dat nici măcar fault. De aici s-a produs ciocnirea, buluceala, administrată foarte prost de Colțescu și colegul tușier. Dacă Gnohere a luat roșu, atunci Tucudean (jurnaliștii corecți îi spun ”Țucu”) trebuia să ia măcar galben. Altfel, statistica e net în favoarea celor de la Viitorul. Nu la posesie (50%) ,ci la șuturi la poartă ( 7-19). * Sigur că Steaua trebuie să afle ce fel de preparator fizic are odată ce a ajuns la 8-9 accidentați. * Tot GSP publică un alt articol despre Alibec, care în ziua meciului a plecat la munte. E vina conducerii clubului că nu cere celor accidentați să fie alături de echipe în tribună, la căldură. Dealtfel, cred că există un Regulament de ordine interioară. În emisiunea menționată a sunat mama lui Alibec, revoltată că se spun și se scriu minciuni despre fiul ei. A avut o semipareză (așa zicea mama)  de anul trecut, după meciul cu CFR. Deci, un atac vascular. De asta are și gura strâmbă. Spre mirarea mea, Filoti habar nu avea. Apoi mama a precizat că n-a mers la schi, ci pur și simplu la aer curat, la odihnă, că nu e refăcut 100% cum s-a afirmat (patronul și antrenorul Stelei au spus așa ceva) și că avea ochelari pentru că nu suportă lumina puternică generată de zăpadă! Medicii l-au băgat în confuzie pe Denis, pentru că unii susțin operația, alții nu. De aici și indecizia lui. Cert e că el ar vrea să joace, dar n-o poate face la parametrii maximali. Se pare că lanțul iubirii cu Steaua s-a cam rupt, așa că ar fi bine să plece, dar cine-l cumpără în stadiul de acum? Poate Șumudică!* Acesta a declarat că turcii nu pot da cât cere Becali.* Așadar subiectul va fi valabil toată iarna.
* Universitatea Craiova- CFR un meci esențial cu un stadion plin și nou. Arbitru este I. Kovacs…Petrescu protestează enorm, adesea justificat…e avertizat…Clujul are echipă solidă…Gazonul nu pare cel mai bun, poate chiar dubios de nasol, pentru cât de nou este…1-0 la pauză pentru gazde. Fază suspectă de ofsaid…Corner clar inventat de arbitru…Un jucător oltean atinge minge care iese, iar arbitrul dă corner contra CFR.Opinia mea e confirmată de reluări și de Crăciunescu.Primul gol luat de CFR de 6 meciuri. Mitriță înscrie gol perfect și e 2-0 în min 50…Apoi bară Băluță și gol Urko Vera intrat de 15 secunde…2-1…Băluță a fost eliminat (poate cam ușor, dar a protestat prea mult așa că tot lua al doilea galben)…Petrescu e convins că merita egalul. Acuză arbitrajul. Acuză tragerile de timp. V. Moraru e deranjat de faptul că se înjură mult pe teren, pe margine, dar uită că decența te obligă să nu dai prim-planuri insistente…Ipocrizia la suprem!
* Bogdan Mara a exprimat destul de clar că nu e de acord cu înjumătățirea punctelor (pe 20.12)  E un alt campionat. Aduni puncte tot campionatul, vine iarna echipa de pe locul 6 cumpără 10 jucători și pierzi tot. Nu este corect. Sunt total de această părere. Iată că acum și CFR simte cum a fost situația de anul trecut. Unii băieți din studioul DigiSport afirmă că e mai spectaculos așa! De ce ar fi? Că se coalizează echipele între ele, contra uneia sau alteia? O echipă constantă trebuie recomepensată cu TITLUL, nu cea care face 10 jocuri bune! Regulamentul e stupid, e toxic. Play-out-ul nu mai interesează pe nimeni, se televizează inutil.  Stadioane pustii.
* Nu se mai joacă, gata sezonul, fericire pentru potlogarul Naum. Jocuri, sforării, provocări. Torje n-a fost cerut niciodată de Steaua, dar el sugerează că ar fi dorit ,știind că Torje va spune categoric nu. Să meargă la Dinamo, acolo e locul lui, nu-i așa? Omul n-ar vrea nici acolo. La Dinamo au fost 9 străini pe teren la ultimul joc. Nu e normal. Radu ”foarte interesant” Naum are o mare preocupare pentru soarta echipei Dinamo. Ionuț Lupescu a dat un interviu și a spus destule clare despre Clubul din Ștefan cel Mare. Se face sau nu se face un stadion, se va face  unde trebuie, sau pe locul velodromului? Niciuna dintre echipele mari din București (mari ca nume) nu are acum stadion. Asta e o problemă gravă!
* Sorana Cîrstea e extrem de deschisă, comunicativă, simpatică. Bravo lui V. Grigoroiu pentru invitata de duminică dimineațala DigiSport1. Au fost și antrenorii Soranei…Ea a povestit cu dezinvoltură despre culise, despre întâlnirea cu Stefi Graaf, idolul ei, despre relații interumane. Face cumpărături online, nu-i plac surprizele… Visează să ajungă în Top 20. A mai fost pe 21 așa că poate…O fată de nota 10! Adrian Cruciat e un antrenor informat, fost jucător, vorbitor coerent…
* Te Cunosc de Undeva (sezonul 12) la faza finală. A început cu Pepe, dublu campion, apoi Cruella De Ville (Lidia Buble) prima finalistă care a ocupat locul 5. Nefinaliștii au jurizat, dar au avut și prestații…Cezar Ouatu a crescut în acest show. A ocupat locul 2!  A fost Joker din Batman. Pentru Andrea Bălan ”genial, magnific” sunt apelative!!!  Anisia în duet cu Ristei…Apoi Ramona Bădescu tot cu Freestay…Ea falsează chiar și așa, în afara probelor. Nu știu de ce?  Locul 4 a fost pentru Adriana Trandafir, locul 3 l-a obținut Julie Mayaya. Marele câștigător a fost Alin Pascal. A fost duhul lămpii lui Aladin. Excelent vocal și ca mișcare.
* B1Tv a arătat ceva ce nu știam. Gările până la  Curtea de Argeș  ARATĂ JALNIC, sunt părăsite, deși sunt monumente istorice.
* Home alone 2 pe 16.12 la ProTV. Iar ies ăștia primii la rating! Doliu maxim!
* TV5 cu Michel Sardou, Dernier Show… duet cu Aznavour…fabulos!  Monștri sacri zice și moderatorul…Un tremurat mîinii la Charles e vizibil (93 de ani), dar e un spirit super viu …va avea turneu acum la final de an și la început 2018! A venit și Depardieu…A cântat chiar…
* Noroc cu Cronica Cârcotașilor, pentru că altfel ratez o serie de perle. Ei le adună. Și o fac binișor.  Prezentarea în ținută a la Blues Brothers nu e cea mai inspirată, nici statul în linie în picioare, dar se pare că n-au condiții pentru altă soluție. 17 de ani împlinește emisiunea lui Șerban Huidu și echipa. La mulți ani! Prima TV a împlinit 20 de ani.
* Alo, PorTv! Un tranchilizant, ceva. Râsul acela nervos, artificial, repetat, cu foamea lui teribilă care-l domină total,  cu aducerea tuturor folcloriștilor, care dau șpaga la vedere nu e în regulă! Emisiunea nu mai are nimic de divertisment. Hai să-l hrănim pe Măruță! Cineva nu e în ale lui, dacă poate crede că așa ceva place. Faceți rating? Dacă dați ”Revizie tehnică” între 15,00-16,00 veți avea aceleași cifre. Pe pariu! Știm cum se fac ! Hăhăitul acela mi-a speriat pisicia, hamsterul și papagalul. Acum nu mai am niciun animal în casă. Știu, pot trece pe alt canal și asta și fac, dar eu mă gândesc la alți iubitori de animale, la milioanele de copii care se uită la ora asta. Ei ce vină au?
*Ce se mai aude cu priza doamnei ministru de interne Dan? Erau microfoane pe bune acolo? S-a aflat cine le-a pus? Dacă doamna a apărut la toate televiziunile când le-a găsit, am rămas așa…neterminat! Cine au fost nesimțiții care o ascultau pe doamna ministru acasă la ea? Vigilenților, jurnaliștilor, voi nu vreți să aflați?

2 COMENTARII

  1. Nu manipulati, perpetuand ideea ca cei ce au protestat pe scarile curtii de apel sunt magistrati.Deocamdata marea lor majoritate,sunt inca studenti.
    Deci pentru mult clamata corectitudine, atentie la detalii.

    • Înțeleg că termenul e nou și vi s-a implementat (alt termen al epocii Iliescu-Roman) profund dar manipularea înseamnă inducerea în eroare deliberată cu un scop, iar eu nu am niciun motiv să scriu altceva decât ceea ce văd pe micul ecran. Toate canalele TV au afirmat că cei de pe scările tribunalului erau magistrați. Dacă dvs i-ați legitimat și ați aflat că unii erau studenți, accept și această realitate. Pe scările de la Drept erau într-adevăr exclusiv studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității București. Dacă mai aveți și alte detalii sunt gata să fiu atent la ele. N-am clamat niciodată corectitudine pentru că este o rubrică absolut subiectivă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here