Programul Festivalului Internațional de Film Ploiești (16 – 19 iunie)

0
50

aFestivalul Internațional de Film Ploiești, aflat anul acesta la cea de-a 5-a ediție, va avea loc în Cinema City din AFI Palace Ploiești, în perioada 16-19 iunie. PIFF 2016 îți va aduce emoții intense în sala de cinema! Te așteaptă o călătorie cinematografică ce îți va rămâne pe retină pentru mult timp. Nu închide ochii, pentru a nu rata scene importante și ține bine de popcorn, să nu-ți sară din cutie!
“Pentru cea de-a 5-a ediție, ne-am propus să alocăm ceva mai multe resurse campaniei de promovare și ne-am dorit ca identitatea vizuală a festivalului să se subordoneze specificului acestuia. Când am stabilit sloganul, am avut intenția de a pune accent pe experiența spectatorului, nu doar pe conținutul programului și „Emoții intense în sala de cinema” a părut cea mai potrivită sintagmă pentru a defini această experiență. Afișul și spotul ilustrează această idee în stiluri diferite.” – Georgiana Constantin, director artistic al festivalului.
Festivalul Internațional de Film Ploiești aduce cinefililor 15 scurtmetraje din 11 țări diferite, în cadrul Competiției Oficiale, iar unul dintre acestea va primi trofeul PIFF pentru Cel mai bun film, un premiu în valoare de 1.000 de euro. În afara competiției vor fi proiectate scurtmetraje de comedie neagră, filme experimentale, filme care tratează subiecte legate de război și revoluție, dar și povești neobișnuite de dragoste, în cadrul următoarelor secțiuni necompetiționale: Dark Comedy, Experimental, War Zone și Lovestory Special.
Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești va beneficia de o calitate superioară a imaginii, iar confortul sălilor din Cinema City va face întreaga experiență una deosebit de plăcută. Tu te vei bucura de o tehnologie de ultima generație, care te va face să trăiești filmele la adevărata lor intensitate.

Programul Festivalului Internațional de Film Ploiești

PPIFF 2016 va avea startul joi, pe 16 iunie, odată cu Gala de Deschidere a festivalului. În plus, cinefilii vor avea parte de o retrospectivă a celor mai bune scurtmetraje de la PIFF 2015. Prima
seară de festival va continua apoi cu scurtmetraje din secțiunea necompetițională numită Dark Comedy (comedie neagră).
Cea de-a doua zi a festivalului va începe cu reluarea scurtmetrajelor proiectate în ziua precedentă, va continua cu scurtmetraje din Competiția Oficială, dar și cu filme din secțiunea necompetițională, numită War Zone (dedicată filmelor ce tratează subiecte legate de război și revoluție). Seara se va încheia tot cu filme înscrise în Competiția Oficială.
În a treia zi de festival, iubitorii de filme vor avea parte de vizionarea a și mai multor scurtmetraje din Competiția Oficială, vor face cunoștință cu genul de film Experimental (filme
experimentale), dar și cu Lovestory Special (povești de dragoste neobișnuite). Sâmbătă, 18 iunie, este ziua în care Festivalul Internațional de Film Ploiești își va anunța marele câștigător, al titlului de Cel mai bun film, în cadrul Award Gala. În plus, tot în această seară, va avea loc și o proiecție specială cu scurtmetraje românești de gen.
În ultima zi de festival, vor avea loc reluări ale filmelor din cadrul Competiției Oficiale, dar și din secțiunile necompetiționale: Experimental și Lovestory Special.
Festivalul este organizat de Helen Film și Parcfilm, în parteneriat cu AFI Palace Ploiești, Cinema City, Cut & Play Media și Fundația Comunitară Prahova, cu sprijinul Centrului Național
al Cinematografiei.
Biletele vor putea fi achiziţionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet întreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.
Programul oficial PIFF 2016 este disponibil pe site-ul festivalului: www.ploiestifilmfestival.ro
Mai multe detalii se pot găsi și pe pagina de facebook:
www.facebook.com/PloiestiFilmFestival
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here