PROTESTE…URMĂRI…

0
20

proteste romania a* Ce n-am mai auzit? Rezultatele cercetărilor de la Colectiv și Bamboo și cine erau ”ultrașii” din Piața Victoriei, cine i-a plătit, cine i-a trimis, cine a fost arestat. Sau organele de cercetare au devenit, brusc, discrete?
* A început acțiunea tipică lui GhițăTV. Se arată că era o ambulanță veterinară cu oameni care coordonau tot, inclusiv  aprinderea simultană a telefoanelor. Dezvăluirile le face viceprimarul Capitalei, care dă și numele cuiva care ar fi coordonat acțiunile. Am aflat că locatarii blocului pe care se proiectau imagini laser au făcut reclamații. E un bloc de birouri, e o minciună sinistră. Iar dacă viceprimarul știa așa de multe, de ce n-a oprit dubița suspectă (cum de a intrat acolo, în mulțime?). Nu se mai proiectează! *” Bancherul lui Iohannis”, adică cel de la Raiffeisen, ar fi fost văzut în Piață! Adică nu numai multinaționalele trimit lumea în Piață, se duc și bancherii!
* Rareș observă că s-au închis stații de metrou deși Țuțuianu a acuzat multinaționalele că ar fi adus oameni cu mașinile. Apropo, de ce s-au închis stațiile?
* Cineva de la A3 a întrebat de ce nu fac plîngeri penale miniștrii, demnitarii, amenințați? Codrin Ștefănescu a bălmăjit ceva, dar a reieșit că o vor face.
* Dl Bușoi este victima perfectă a celor de la A3 și RTV cînd cineva vrea să atace viguros PNL-ul. A observat și Rareș Bogdan acest aspect. Chiar azi s-a lăsat ”violat lejer” de invitații lui R. Dumitrescu
* România TV, face rating record în mod firesc. Publicul PSD a stat acasă și s-a holbat la cine trebuia… Ciutacu se plînge că jurnaliștii sunt chemați la DNA în dosarul lui Ghiță. Păi nu-i normal? Omul e fugit, e căutat, se spune, iar ei îl difuzează periodic. În plus RTV e urmașa demnă a lui OTV, așa că publicul e același.
* În Piața Victoriei scade numărul participanților, în timp ce la Cotroceni crește. Nu peste 2500.  Declarațiile celor de acolo sunt citate cumulate A3-RTV-Tăriceanu-Dragnea- Ștefănescu… Se cere demisia lui Iohannis. Nu le spune nimeni că a fost ales de peste 6 milioane de români…
* În mod clar, Președintele trebuie să iasă și să cheme la calm.
* La Digi24 dezbaterea e așezată, consistentă cu Prelipceanu, Striblea, Pîndaru, R. Ionescu… Guvernanții pedalează pe milioanele de votanți… Două Românii… a celor care muncesc real și a altora care-și protejează privilegiile (a spus Striblea)… S-au aprins iar telefoanele… n-am văzut dubița de comandă…
* Au apărut și ironiile lui Adrian Năstase, promovate neinspirat de unele televiziuni. S-a referit și la „papagalii de la multinaționale” care se duc în Piață!
* Am văzut pe Adevărul.ro o secvență tare. Florin Ghioca l-a abordat pe unul dintre protestatarii de la Cotroceni. Omul vorbea prost și aiurea. A venit unul din spate, cu față de securist autentic. L-a luat la întrebări pe Florin. De unde e? De la Adevărul? Du-te în Pața Victoriei!  Autoritar rău! Florin a trecut la altă persoană, pe care a lăsat-o să spună tot ce a dorit.
* Val Vâlcu e un personaj nelipsit de la cîteva televiziuni: TVR, A3, RTV. E arogant, lipsit de argumente, cu fixații, repetitiv, trimis cu teme de acăsă. El trebuie să vorbească oricum ar fi despre Băsescu, să servească interesele celor care-l plătesc. Are un sictir cronic în mimică și tonul obosit al vorbirii.
* Un reporter Realitatea TV de la Iași face tâmpenia să afirme că oamenii vor să se scape de guvernarea social democrată. Păi exact asta afirmă și eternii musafiri Abraham, Șerban Nicolae, Ciuvică, Codrin Ștefănescu, Nicolicea, Chireac,ș.a. Culmea, Rareș Bogdan, duminica seara și-a exprimit decepția față de greii presei în care credea cândva: Cristoiu, Nistorescu, Roșca Stănescu, Chireac și vag, Horia Alexandrescu.
*Laura Ștefan a explicat foarte clar că există riscul să fie și mai rău, dacă cei din guvern nu au calitatea profesională, competența să descurce ițele generate de ei. Tot ministrul Iordache va redacta noul document? Încă nu știm dacă va demisiona sau nu?
* Tăriceanu e dușmanul străzii, e rigid și incapabil să comunice normal. Mereu pus pe harță și-a pierdut toate calitățile de liberal cu potențial. Apare ca un politruc de tip comunist. Evident invocă mereu securiștii, comuniștii cînd perorează împotriva dușmanilor nevăzuți, ca soroșiștii, iohanniștii, băsiștii, corporatiștii, sereiștii… Refuză ideea schimbării guvernului, deși e vorba de un alt guvern PSD-ALDE…Uite așa, nu vrea el.
* Nu putem avea nicio o oră fără panseurile superioare ale marelui și slinosului Bogdan Chireac. Firește la posturile lui preferate. Ironiile lui eterne și unidirecționale nu l-au obosit. Bolcaș (avocat, actual PSD) consideră că emiterea Ordonanței e o tâmpenie (politic și juridic). I-a dat apă la moară lui Iohannis, care nu poate face nimic fără a exploata reacțiile emoționale populare. Trimitere și la Colectiv!
* L-am văzut pe milițianul Pavel Abraham plângându-se de amenințări și înjurături la telefonul lui personal. El e avocat. Are bani. Poate schimba numărul într-o secundă. E logic să mă întreb cine și de ce ar fi dat numărul lui cumva, undeva, ca să-l hărțuiască pe sărmanul cetățean ?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here