HOLBĂRI ÎNGHESUITE, CRONICĂ DE MECI LA ÎNCEPUT DE LUNĂ. 6.02.

0
179

HOLBĂRI ÎNGHESUITE, CRONICĂ DE MECI LA ÎNCEPUT DE LUNĂLa Duna TV concursul A Dal (Cântecul) este adesea sursă de lansat noi compoziții și talente. Nu e cu investiție mare. Din contră. Decent, fără sclipici. Interviuri cu artiștii, cu trupele, secvențe de la repetiții. E și public, e și juriu. Stilistic e diversitate.

S-a încheiat Festivalul Sanremo

După 4 seri de Sanremo am simțit nevoia de altceva. După un film cu Kevin Costner (Criminalul) am văzut handbal fete (un joc de Cupa EHF) câștigat de Vâlcea după o partidă de nivel slab, apoi Ferencvaros Budapesta cu Rostov care au făcut egal, după un meci extrem de spectaculos și echilibrat.

Publicul mi s-a părut fantastic. Rar vezi-auzi așa ceva. CSM București (un fel de coproprietar al Polivalentei) a câștigat lejer în fața unui adversar subțire, Podravka. Au jucat, în sfârșit, și numeroasele tinere de pe banca de rezerve. Slăbuțe, fără soluții, fără calități speciale. Poate ar fi cazul ca acest club să crească jucătoare de valoare , nu doar să cumpere.

Seara finală de la Sanremo a început cu fanfară militară (combinație de culori stranie, verde cu albastru) și imnul Italiei. Public superentuziast. Se vede că anul trecut nu s-a putut cu public în sală. Amadeus a tot spus că se pot modifica ierarhiile, dar nicio secundă nu ne-a comunicat care sunt punctajele. În final a ieșit ca la carte: trei generații pe podium. Abia duminică seara pe Rai 3 s-a făcut puțin mișto de ținute și faze din festival.

La TV5 este Gala des Pieces Jaunes aux Folies Gruss. Symphonie pour la vie! Orchestră simfonică, soliști mari, arenă de circ și cai frumoși. Doamna Brigitte Macron este acolo și susține cauza umanitară. Florent Pagny și alții au cântat și contribuit. A venit și antrenorul echipei naționale de fotbal Didier Deschamps.

La TVR3 o reluare cu un Remix. Invitații lui Doru Ionescu, Mircea Vintilă, Eugen Avram, Sorin Minghiat. L-am revăzut pe George Stanca (de 3 ani ne-a părăsit), s-a vorbit despre Doru Stănculescu. Au fost extrase dintr-un interviu ceva mai vechi cu Doru și cântări cu el.

Minunatul public de pe Oblemenco nu merită mai mult? Măcar un egal? Omul de gol Kolic se accidentează iar și iese în min 72. Reghe pare depășit de situație. Poate vor să-l ajute să plece? Debeliu face fault de roșu și nu ia decât galben. Hațegan pare înțelegător. Camora ia al doilea galben și e eliminat în min 85. Oare acum va egala Craiova? Trageri de timp jenante, dar obișnuit peste tot. Un craiovean trimite în corner de la mijlocul terenului. Ce să zici când vezi așa ceva? 6 minute prelungiri.

Cam mult, dar să nu uităm că a intrat și ambulanța în teren. Oltenii egalează în minutul 96 prin Gustavo!!! Bălgrădean ia roșu pentru că a înjurat. Petrescu va protesta, iar cineva se bucură pe la Pipera. CFR a avut și o bară…iar la final a reclamat un penalty nevăzut de arbitru. Naum a fost fericit pentru că a putut demonstra că ar fi fost, cu sprijinul lui Crăciunescu. O fază fără nicio legătură cu mingea…cu sunt cu miile în careuri…rușinos mod de a victimiza CFR-ul.

TVR1 s-a gândit să concureze cu J.O. de iarnă, cu Sanremo, cu fotbalul. N-a fost o idee bună Eu n-am rezistat mai mult de două piese. E drept că le știu pe toate. Aștept finala.

O CRONICĂ DE MECI CÂT SE POATE DE VALABILĂ DE LA SERGI LOPEZ (FB) 6.02.

1. Paradoxul este că acesta e cel mai bun meci făcut de Steaua în acest început de an. Deși a învins Dinamo cu 3-0. Kovacs, portarul Craiovei și cei trei măscărici, Vlad, Crețu și Dumiter au contribuit la un rezultat mincinos. Make no mistake, doar Steaua a existat pe teren.
2. Vlad e discipolul lui Burebista Câmpeanu, așa făcea portarul blatist la faze fixe, se poziționa aproape afară din cadrul porții când era o omenie. Sigur că aici nu e cazul de omenie, dar eu nu mai am răbdare, bine că nu sunt decât un suporter, cu Vlad. Campionat pierdut pe gafa lui, ok, a fost și terenul de vină, accesul în grupele UEL pierdut pe mâna lui, ok , era tânăr, gol ridicol egalizator cu CFR, ok, traiectorie ciudată….bă, dar să dormi în poartă ? JUR, la faza golului doi ,JUR, mă uitam la el și-mi ziceam: „nu mai striga, coaie, la coechipieri, concentrează-te…..ăsta ia gol că stă prea afară din cadrul porții.” A luat gol ca ultimul prost. Din unghiul ăla nu poți decât să îți aperi poarta și coechipierii să se ocupe de o eventuală centrare. Stai tu ieșit, năucule, la unghiul ăla, când bate un stângaci ?
3. Kovacs are o vădită ostilitate față de Steaua. Cred că e atât de adânc tatuată în carne încât nu se mai vindecă. În prima repriză au fost faulturi de maidan ale lui Diallo, călcat Cordea, Bauza, cosit ca pe tatatmi Crețu, Achim îl calcă și el pe Cordea, zero galbene. Dar eliminare Cristea, găleată de galbene peste steliști deși nu au jucat dur. Eliminarea lui Cristea e de noaptea minții, nu doar pt că nu se vede nimic, dar era ultima secundă de meci. Un arbitru care nu e ostil fluieră finalul.
4. Știu că vă așteptați să zic ceva despre Crețu, dar….crețisme. Dumiter în schimb desăvârșește opera proprietarului, un inutil, un șchiop, un atacant mai slab decât Tade, mai inapt tehnic decât Nikolic. Să-i iei mingea din bombeu lui Stoica, ca să dai în portar. În meciul cu CFR dă pe lângă minge, bine că nu și-a rupt genunchiul. Mâncă și el o pâine și nervii noștri.
5. Nu ai ce să-i reproșezi lui Toni Petrea, a fost sabotat. Să îi ceri demisia e o demență. Bine, fanii îi cer demisia patronului, dar prin intermediar. Mai ales că un proprietar nu poate demisiona.
6. Dar dacă-l mai băgăm pe Coman atacant, mai bine nu-l băgăm. Îi nenorocim cota. A zis Hagi că e vârf. NU E ! A evaluat greșit. Poate în alt sistem, 4 4 2.
7. Fazele fixe au fost bătute mizerabil. Nici nu mai știu cum să-l privesc pe Cordea, pare un băiat peste medie ca inteligență, după discurs, dar pe teren are niște momente de lipsă de luciditate, zici că jucând pe partea lui Cețu s-a molipsit. Plus că e risipitor. Bă, trebuia să înscrie la 0-0. Zici că-i îngheață creierul când are o situație de gol. Nu ajungi mare când ești Cordea Irositorul.
8. Octavian Popescu și Olaru probabil cei mai buni oameni, decenți Oaidă și Radunovic. Popescu iar lob, așa cum golurile cu șut din afară sunt „specialitate casei”, să adauge și pasa lobată. Sclipitor.
9. Cred că a fost unul dintre puținele meciuri în care Dinamo a ținut cu Steaua. Hai s-o lămurim ! Dinamo nu de la FC U trebuie să aștepte căderea, ci de la Mediaș. Oltenii au antrenor, dacă aduci în România un antrenor din Serie C și e mai bun decât tot ce produce școala românească. Păi Bratu e antrenorul României U21, băiatul ăla care s-a făcut de râs la Măgurele, Aetostar, Chiajna, ordinea e aleatorie, apoi a fost pescuit de Lippi pt națională. Napoli ar fi salvat Dinamo de la retrogradare, ar fi salvat și Iașiul dacă venea mai devreme și nu avea de furcă cu Cristea.
FCSB-FC U. Craiova 1948 2-2
https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/verdictul-specialistului-fcsb-a-fost-privata-de-un-penalty-in-meciul-cu-u-craiova-1948-iar-diallo-putea-fi-eliminat-1510131?fbclid=IwAR2FqzWiR6fMVliLaNvEisseC8OcOmrvAMR2P-Cq5g5ARVSRtZw_zBeYWZY

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here