Publicul a ales: „Biblia pierdută” | Gaudeamus 2015

0
34

cititoarea-rzv
sursă foto: Evenimentul Zilei

Articol preluat din EVZ.ro
Gaudeamus 2015 și-a ales cartea. Astfel, „Biblia pierdută”, de Igor Bergler, apărută la Editura RAO, a fost votată de public cartea Târgului Gaudeamus 2015. Pe lângă faptul că este o poveste inedită, scrisă de un român, cartea avut parte de o campanie de marketing cum nu s-a mai văzut până acum în România. Iar autorul, Igor Bergler, a fost zi de zi prezent la standul editurii. Aseară, după anunțarea premiului publicului, Igor Bergler s-a întors liniștit la standul de la Romexpo, pentru a savura victoria, pe care, de altfel, după cum ne-a declarat, o aștepta. Topul Editurilor, obținut tot prin votul publicului: Locul I Humanitas, locul II RAO, locul III Nemira.
 
Pentru prima dată în istoria Târgului de Carte Gaudeamus s-a decernat și Premiul „Miss Lectura”. Acesta a fost primit de o studentă la jurnalism, Emanuela Ivan. Foarte emoționată, viitoarea jurnalistă a putut doar să mulțumească și să recunoască faptul că în perioada următoare va avea mult de citit, premiul fiind, cum era de așteptat, o grămadă de cărți.
 
Un public minunat
În ceea ce privește publicul, chiar dacă nu a primit un premiu oficial, a fost cel mai premiat, prin minunatele cărți pe care editurile s-au străduit să le aducă, prin faptul că în cele cinci zile de Târg a avut ocazia să cumpere cărți la prețuri excepționale și, mai mult decât atât, publicul și-a putut întâlni idolii: marii scriitori români, dar și invitați interesanți de peste hotare. Iar cel mai mare premiu al publicului au fost, bineînțeles, autografele.
Un premiu emoționant a fost acela primit de Editura Cartier, din Republica Moldova, Premiul de excelență, acordat de Radio România, organizatorul Gaudeamus, destinat finanțării unui proiect editorial de importanță națională.
Premiul Educaţia (acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg) a fost primit de Academia de Studii Economice.
 
„Steaua lui Gațu” a strălucit și la Romexpo
Lansarea volumului „Steaua lui Gatu”, scris de jurnalistul si publicistul Horia Alexandrescu, a fost o întâlnire emotionantă cu povesti din vremea de glorie a handbalului românesc. Cristian Gatu, Horia Alexandrescu, Nicolae Manolescu, Cristian Topescu si multi invitati de seamă au fost la Gaudeamus, pe 19 noiembrie. Emoionat, autorul a spus că această carte „reprezintă un moment de retragere din viata sportivă pentru marele sportiv Cristian Gau. Ceremonia de retragere nu a existat, nici la Echipa Natională de Handbal, nici la Steaua. Această carte încearcă să repare o scăpare dureroasă pentru sportul românesc, cu atât mai dureroasă cu cât sportul românesc este la pământ”. Cristian Gatu le-a multumit celor prezen si, printre care i Nicolae Nedef, Gabriela Szabo, Octavian Bellu, si „în mod deosebit celor care, de fapt i de drept, sunt eroii acestei cărti”. Cristian Gațu a vorbit despre marea familie a handbalului românesc, care, în anii ‚ 70, a făcut mândră o natiune întreagă, prin titlurile mondiale pe care le-a câstigat. În carte „am încercat să scot în evidentă calitătile exceptionale ale echipei din care am făcut parte, spiritul de luptă”, a spus Cristian Gațu. Horia Alexandrescu și Cristian Gațu au dedicat cartea părinților lor, mari cronicari sportivi. (C.A.)
 
Puteţi citi articolul aici:
http://www.evz.ro/publicul-a-ales-biblia-pierduta-gaudeamus-2015.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here