Puiu Creţu şi Alex Nichita la Psihologul muzical (ediţia 657 – 2.05.2015)

0
268

Puiu Cretu si Alex Nichita la Radio Romania 2015
Puiu Cretu si Alex Nichita la Radio Romania

Ziua Tineretului am sărbătorit-o cu o porţie mare de muzică bună. O parte ne-a fost furnizată de Puiu Creţu ( un reper cultural al oraşului natal, Slobozia) şi Alexandru Nichita (un violonist talentat, tot mai des cerut de diverse proiecte). Alex a mai fost în studio de două ori, Puiu Creţu doar o singură dată, când a lansat albumul „Societatea abruptă” (2012). Acum a fost momentul pentru „Dragoste în alb şi negru” (apariţie 2015), o culegere de succese, dar şi câteva noutăţi absolute. Cei doi au cântat în direct mai multe piese, inclusiv pe cea recomandată de medici, „Nu mai fumaţi!” (piesă neinclusă pe niciun CD).
 
Puiu Creţu este unul dintre fondatorii Grupului „Vouă” pentru cei care au tentaţia de a-l confunda cu altcineva.Au fost şi câteva cover-uri din repertoriile unor autori iubiţi ca Vali Sterian sau Doru Stănculescu. Poeţii preferaţi de Puiu Creţu (pentru compoziţiile sale) sunt Adrian Păunescu şi Sorin Poclitaru. Alex e un mare consumator de hard and heavy, merge la concerte, are păreri tranşante. Dintre preferinţele lui Puiu veţi auzi piese cu Mircea Baniciu, The Beatles, The Eagles, Dire Straits, Cat Stevens, Ralph McTell sau Celine Dion alături de Bee Gees. Mulţi tineri au aflat abia acum cine ntă „Moonlight Shadow”! Şi mai ales faptul că este creaţia lui Mike Oldfield.
Agenda pop rock a inclus un scurt In Memoriam Mihaela Runceanu generat de o scrisoare emoţionantă semnată de Mihai Ştefan, piese cu Engelbert Humperdick, Foreigner Lesley Gore, Lily Allen, Elvis Presley. Aveţi parte şi de The Who, Dio, Boney M, Thin Lizzy sau Steve Hackett în alte rubrici ale emisiunii.
Top 5 Sentimental i-a revenit lui Ştefan Hruşcă. Primele clasate au fost 1. „Un copac cu flori” şi „Rugă pentru părinţi”, la egalitate de voturi, 2. „Ochii tăi”, 3. „Nunta de flori”.
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor (peste 250!):
Vicky: Bună seara! Mama nu a vrut să mă lase să merg în Vama Veche!! Nu înţeleg de ce nu are încredere în mine!!!! Nu i-am dat motive, nu am minţit! E nedrept!!! :(((((( Vreau în Vama Veche!!
Simona, metalfan: Trebuie să vă povestesc ce am păţit astăzi! Am fost să fac unele cumpărături şi în timp ce mergeam spre staţia de autobuz, am trecut pe lângă un magazin de muzică (instrumente, CD-uri, etc). Vorbeam la telefon cu o colegă şi l-am văzut ieşind din magazinul respectiv pe Adamo. :))) Absolut emoţionată, îi spun colegei mele: „Cred că Adamo tocmai trece prin faţa mea!” Omul s-a urcat în maşină şi dus a fost. În spatele meu, aud o doamnă spunându-i prietenei ei: „E clar că e turistă… cine îl mai ştie pe Adamo? Doar străinii”. Nu am apucat să îl abordez pentru că s-a urcat repede în maşină, iar şocul a fost cam mare pentur mine. :)))
Mirela, Milano: Bun venit Puiu Creţu! Eu te rog frumos să cânţi şi piesa dedicată fumătorilor! Mă bucur că eşti cu noi!
Onu Pavelescu I-auzi, Bealtes! Poate facem un „tribute The Bealtes”, Puiu!
Raluca, Timişoara: Am o întrebare… Înţeleg că vă place trupa The Beatles… ceea ce este absolut normal. Dar, de la un om de folk eu m-aş fi aşteptat la un tribute Bob Dylan… de exemplu. Sau Joan Baez… sau Donovan… sau alt mare folkist. Credeţi că ar fi public pentru un astfel de concert?
Tania: Totuşi, folkul este foarte bine reprezentat în numărul de festivaluri din ţară… Teoretic, măcar, tinerii folkişti nu ar trebui să întâmpine probleme în a se afirma. Public de folk există. Deci ei sunt văzuţi de spectatori. Şi atunci, mă întreb, cum se face că tot Vintilă, Baniciu, Bertzi, Şeicaru şi alţi câţiva sunt „baza” acestui gen muzical?
Daniela B. Mocanu Asta da Sondaj cu Stones!
Black Eloise: Îmi plac piesele lui Puiu Creţu! Felicitări pentru album! Sună foarte bine piesele live! 🙂
Smaranda, Bistrita  O intrebare pentru invitatul dvs.: Oare pe Florin Camen l-a uitat toata lumea? E un folkist exceptional, profund si cu o voce superba! Mai sunt si alti folkisti buni intre 30-40 de ani, intr-adevar pacat ca nu prea sunt promovati si cunoscuti.
Costi/Bucuresti Salutare oameni dragi! Ascultam un concert al lui Puiu Cretu acum 20 ani la Clubul Tineretului la Slobozia… Eram copil si aveam pielea de gaina… Cred ca din vina lui ascult eu emisiunea lui Bartos. 🙂 Si eu am dezertat din Slobozia acu 10 ani cum o facuse si Puiu. Respect maxim!!!
Georgeta Govor Superbi! Mirabela, Ştefan şi Vale!
Cristi, Olanda, şofer de tir: Sunt în cursă, la Stuttgart, vă ascult cu drag!
Maria, Madrid, Spania: Felicitări Puiu Creţu! Sunt foarte frumoase piesele! Sper să re-editezi albumul şi să ajungi şi la Madrid să ne cânţi!
Alex: Vă salut! Sunt şofer de camion, iar acum sunt în Italia. Cu ţigara în mâna stângă, cu cafeaua în mâna dreaptă, conduc şi ascult emisiunea dvs.
Patricia Miner Sambora, Brazilia: Vă ascult şi eu! Îmi place muzica invitaţilor! Aş vrea să-l întreb pe Alex dacă a fost şi la concertul Bon Jovi?
Black Eloise: Era în perioada în care Malmsteen a colaborat intens cu Ripper Owens… Cu Ronnie James Dio a lucrat la două piese: Dream On (cover Aerosmith) şi proiectul Hear N Aid…
Loredana: Felicitări! Extraordinară piesa dedicată fumătorilor!!!
Boogie: Cred că mă las de fumat… M-aţi convins… Mulţumesc!
Oana Irimescu, Cluj: Aş vrea să îi întreb pe invitaţii dvs ce părere au despre James Taylor? Nu am auzit mulţi artişti români care să declare că au fost influenţaţi de acest artist.
Adda, Buc, 16 ani: Şi în septembrie vine Violetta!!! Abia aştept!!! Pe stadionul Naţional! De ce nu spuneţi şi de acest concert?!
Simona, metalfan: Wow… habar n-aveam că piesa asta este a lui Mike Oldfield!! Sunt şocată!
Ana: Ohooo.. de când n-am mai auzit-o pe Maggie Reily! Mulţumesc pentru Moonlight Shadow!
Niko, Milano: Aoleu… am fost cu sora mea la concertul Violetta de la Milano. Groaznică experienţă! A durat o veşnicie!
Pavel: Mulţumesc pentru Amintire cu haiduci! You rock!
Aura, Brăila: Vedeţi cum este românul? Reacţionează doar la numele mari. A fost Engelbert la Eurovision şi atunci au curs mesajele şi l-au ridicat în slăvi pe Engelbert! Bravo! Toată lumea spunea: „vai ce piesă bună are UK! vai, ce-mi place Engelbert”. Dar acum de ce nu mai spune nimeni nimic despre piesa Marii Britanii? doar pentru că este vorba despre doi artişti necunoscuţi la noi? Piesa de anul acesta chiar sună bine! Şi totuşi, nu mai spune nimeni nimic despre ei… Păcat! Asta dovedeşte că publicul nu ascultă muzică, ci reacţionează doar atunci când recunoaşte un nume!
Teddi, Londra: Electro Velvet se numeşte duetul care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision. E o piesă retro… 🙂 Drăguţă! Ca de obicei nu o va vota nimeni! :)))
Black Eloise: Vama Veche vă mulţumeşte pentru Ronnie James Dio!!!
karol nagy  din zalau  Vă salut RRA! mulţumeasc  pentru toate  melodiile trasmise  în  această noapte
SMS: Buna dimineata, din Iasi! Va multumesc pentru aceasta minunata seara si va felicit pentru calitatea emisiunii, pentru frumustea sufleteasca a celor 2 invitati si,  nu in ultimul rand, pentru UMORUL dvs., domnule Andrei Partos! P.S. datorita emisiunii am facut si cea de – a doua prajitura! Nu ma indur sa plec de langa radio. 🙂
Nicolae, Viena Và ascult cu interes si atentie màrità. Danke !
Alex, şofer de tir: Nu avem nicio şansă la Eurovision! Şi asta doar pentru că suntem români. Putem să mergem cu cea mai tare piesă, degeaba! Nu vom câştiga niciodată!
Larry: Chiar mi-era dor să ascult aceste piese ale lui Hruşcă! 🙂 Mulţumesc!
Mirela, Milano: Eu acum aflu că fiul meu trăieşte o traumă când o duce pe cea mică la concerte… A fost şi la Hannah Montana… şi la Violetta… Dacă mi-ar fi spus, găseam o soluţie! O voi duce eu la Bieber… sau va merge cu bunicii… Sunt mult prea diferite gusturile muzicale din această casă… e greu să îi împaci pe toţi!
Niko, Milano: Mulţumesc Mami!! 🙂 P.S. Să ştii că pe Toto Cutugno l-am văzut deja de 8 ori cu tine şi… mi-a plăcut, a fost frumos, dar cred că am atins limita mea de rezistenţă 🙂 Dacă înţelegi ce vreau să spun! 🙂
Mihnea: Vă mulţumesc pentru The Who!  Din suflet! Mi-aţi făcut o surpriză frumoasă!
Dorel Suceava: Multumesc pentru toate emisiunile. As sugera sa invitati in emisiune un titan ca Tudor Gheorghe sau dupa parerea mea mea cea mai frumoasa voce aparuta dupa ’89. Maria Gheorghiu. Multumesc.
Angela Elisabeta Lungu Frumoase şi irezistibile ca întotdeauna! Emisiunile psihologului nostru preferat ne fac nopţile senine,cu sonorităţi de vis. Se poate un Staying Alive cu Bee Gees pentru buna şi celebra mea colegă de şcoală Daniela Crăsnaru? Mulţumiri.
Dan Ovidiu Catiche Te pup de nu te vezi din…Canada!
Cornel Duca Buna noapte ,sarbatorim 1 Mai alaturi de Dumneavoastra si multi ascultatori.Va salutam din Ohio!!
 
sursa: Radio România Actualităţi
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here