PUȚIN SPORT. GÂNDIRE NOCIVĂ, REZULTAT CORESPUNZĂTOR

0
19

tenis (600 x 492)Am citit atent diferite declarații după partida de tenis dintre România și Cehia.  Au fost multe ore de tenis pe Dolce TV, am făcut tot posibilul să relatez ce vedeam pe pagina mea de FB pentru mulți prieteni care nu aveau cum să urmărească meciurile fetelor noastre. Dl. Cosac, fost jucător de tenis, actual președinte de Federație declară și aici, dar și înainte de joc că aveam șansa a doua. Ia să vedem de ce? Simona Halep nu mai e a trei din lume? Nu puteam spera la două puncte de la ea? Pe Kvitova a bătut-o mereu. Acum a învins-o jucând slab, dar adversara a greșit mai mult ca ea. Cealaltă, Plișkova nu este în TOP10. Monica Niculescu a întrecut-o pe Plișkova de două ori, de ce nu puteam spera la a treia victorie? Așadar nu ajungeam la dublu. Care era calculul făcut de specialiștii federali? Avem jucătoare bune, toate accidentate ( Begu, Dulgheru, Sorana Cârstea), dar tot nu e firesc să nu avem o pereche pregătită serios pentru ultimul punct. De ce poate Pliskova să joace două partide lungi și să le câștige, după care le bate clar pe ale noastre la dublu, și nici Halep, nici Niculescu nu pot face același lucru, adică să joace la dublu??? Se delcari că o înfrângere e o victorie doar pentru că dă bine, e total neconstructiv, nepedagogic… Publicul din Cluj a fost minunat, dar merita mai mult. Și noi, cei de acasă, tot așa! Monica Niculescu a fost singura care a onorat deplin evenimentul. Rămân și cu nedumerirea transmisiei prin DolceTV la care se uită prea puțini oameni. Era o obligație de onoare a TVR să prea acest meci important din FedCup
 
DECLARAȚII
„Cu bucurie nu putem privi acest meci cu Cehia. Dar aș putea spune că este o înfrângere demnă, o înfrângere cât o victorie. Am pierdut în fața campioanei mondiale, iar la un moment dat am sperat, chiar dacă am pornit cu șansa a doua. Sincer, eu mi-am propus un obiectiv mai îndrăzneț, dar consider că am avut două zile de tenis extraordinar, în care fetele noastre s-au dăruit și toată lumea din sală a fost încântată de evoluția lor”, a spus el.
Oficialul FRT este de părere că în cazul în care Irina Begu și Alexandra Dulgheru erau apte de joc România putea câștiga în fața Cehiei. „Probabil că avem nevoie de un pic de timp să ne obișnuim în Grupa Mondială. Cehia are o experiență foarte bogată și este câștigătoarea a patru titluri în ultimii cinci ani. Dar dacă noi am fi avut echipa completă și un pic de șansă am fi putut câștiga această partidă. Meciurile au fost foarte echilibrate, Simona a avut șansa ei cu Pliskova în prima zi, apoi Monica la fel în fața aceleiași Pliskova. Dar iată că Pliskova a fost jucătoarea care a decis soarta acestei întâlniri. Ea este o jucătoare foarte bună despre care vom mai auzi cu siguranță”, a explicat președintele.
Țiriac a explicat că răzgândelile Simonei nu au fost inspirate, că s-a prezentat la Cluj cu 4 zile de antrenament, ceea ce e inadmisibil. Țiriac a dat de înțeles că ar spune mai multe, dar se abține.
Dacă înainte Cehia eram cotați cu șansa a doua, cu  Germania vom avea șansa a treia?
* Editorialul lui Ovidiu Ioanițoaia din GSP din 11.02. are ceva din presa anilor 80! ”Vina noastră față de Halep”. Rar am citit atâtea aberații la un loc. De exemplu O.I. a uitat că Simona n-a jucat data trecută în FedCup și lumea n-a ieșit în stradă, lumea a înțeles-o că are contracte de onorat. Ba tot în GSP a fost taxată! Victoriile ei nu-s ale noastre, dar ne bucurăm pentru ele. O.I. uită că la FedCup Halep și colegele nu jucau numai pentru ele ci și pentru România. Este singura situație. Și la Olimpiadă În rest, vorbe inutile, comparații deplasate, tone de ”wishful thinking”!  Nu avem nicio vină față de Simona. Ea face ce vrea, joacă cum vrea, cum poate, e munca ei, talentul ei, sunt banii ei, nu-i cere nimeni să ne citească!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here