R.I.P Jim Steinman (1.11.1947 – 19.04.2021!

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
88

R.I.P Jim Steinman (1.11.1947 - 19.04.2021!Jim Steinman, compozitor pentru artişti ca Meat Loaf, Bonnie Tyler şi Celine Dion, premiat cu Grammy, a murit la vârsta de 73 de ani, potrivit BBC.

Fratele lui a declarat pentru Associated Press că Steinman a murit pe 19 aprilie, din cauza unui blocaj renal, după ce a fost bolnav mai mult timp.

Cunoscut pentru producţiile flamboaiante, Steinman a cunoscut cel mai mare succes împreună cu artistul rock Meat Loaf.

Albumul lor din 1977, „Bat Out Of Hell” – care cuprinde piese precum „You Took The Words Right Out Of My Mouth” şi „Two Out Of Three Ain’t Bad” – este unul dintre cele mai populare din toate timpurile, cu peste 50 de milioane de copii vândute la nivel mondial.

Ulterior, a câştigat un Grammy pentru albumul anului – „Falling Into You” (Celine Dion) – şi a lucrat cu Andrew Lloyd Webber pentru musicalul „Whistle Down The Wind”, care a debutat pe West End în 1998.

Trilogia „Bat Out Of Hell” a fost transformată în musical în 2017, toate cântecele fiind semnate de Steinman.

Când a fost inclus în Songwriters Hall Of Fame în 2012, Meat Loaf a spus: „Nu există vreun compozitor ca el. Nu l-aş putea răsplăti vreodată. A fost o influenţă atât de mare, de fapt cea mai mare influenţă în viaţa mea şi am învăţat atât de multe de la el încât nu există vreun mod în care l-as putea răsplăti”.

Între piesele celebre compuse de el se numără „Holding Out For A Hero” – Bonnie Tyler, „Read ‘Em And Weep” –  Barry Manilow, „Making Love Out Of Nothing at All” – Air Supply şi duetul Cher – Meat Loaf „Dead Ringer For Love”.

Născut şi crescut în New York, Jim Steinman şi-a început cariera în teatrul muzical, în 1968, când a scris coloana sonoră pentru o producţie universitară după Bertolt Brecht.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/entertainment/muzica/jim-steinman-compozitor-meat-loaf-bonnie-tyler-celine-dion-murit-1_607fbd935163ec427134f2af/index.html

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here