Radio ZU al lui Voiculescu, subvenționat din bani publici de la Primăria București, dar și de la Constanța | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

0
134

radio zu 1Articol de Cristian Hagi, Sorin Semeniuc publicat în România Liberă
Radio ZU, deținut de Dan Voiculescu, este sponsorizat generos din bani publici. Nu în mod direct, ci prin plăți de sute de mii de lei pentru organizarea unor evenimente la care ZU fie este partener, fie principal beneficiar. Banii vin de la Primăria Generală a Municipiului București, de la primării de sector din Capitală, dar și de la Primăria Constanța.
Radio ZU a anunțat oficial, din aprilie, că va organiza un concert pe 17 iunie, în Constanța, în condițiile în care ofertele au fost depuse după 26 mai și au fost evaluate pe 7 iunie.
Primăria Constanța plătește 654.500 lei
Vara aceasta vor avea loc mai multe concerte, pe litoral, despre care organizatorii spun că vor fi „cele mai mari concerte ale anului“. Unul dintre ele este Forza Zu, programat să aibă loc pe 17 iunie, pe Plaja Modern din municipiul Constanța. „FORZA ZU se mută LA MARE!!! Constanța, facem istorie! Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 16.00 trebuie să fii prezent la cel mai mare concert din România. Împreună vom face un show de senzație pe Plaja Modern. Intrarea este liberă“, spun organizatorii.
Primăria Constanța a pus la bătaie, pentru acest concert, 550.000 lei fără TVA, adică 654.500 lei. Banii sunt alocați, potrivit anunțului de achiziție, pentru “achiziţia serviciilor pentru organizare eveniment «Forza Zu», 17 iunie 2017, interval 16.00-24.00, cu personalul tehnic specializat, a echipamentelor tehnice necesare, conform solicitărilor din prezentul Caiet de sarcini“.
(…)
Postul de casă al Primăriei Capitalei
„Pentru că ţăranca de la Primăria Capitalei asta înţelege prin cultură&fun în spaţii publice, în locul reprezentativ Universitate, la km 0, s-a instalat de sărbători un mic iarmaroc suburban cu scenă pe care se produc nişte trupe noname zgribulite, pentru vreo duzină de trecători, un aranjament de promovare RadioZu cu care prima familie de Bucureşti&Ilfov are, pesemne, o lipeală, legat de trustul Antena. Prilej ca locul să fie împrejmuit cu gard, numa’ bun să adune sub el gunoaie şi pipi de chefliu, mobilat estetic cu schele și barăci de şantier model Voluntari 1.0, al căror rost nu-i clar, posibil să fie doar decorative, cum a văzut dintotdeauna cuplul Pandele la el în banlieue“, scria pe Facebook preşedintele organizației neguvernamentale Expert Forum, Sorin Ioniţă, pe 24 decembrie 2016. Ioniţă i-a cerut consilierului municipal Ciprian Ciucu să semnaleze acest lucru în „Consiliul Imperial al Metropolei“. Postarea avea loc în punctul culminant al manifestării „Oraşul faptelor bune“, o acţiune comună Radio ZU-Primăria Generală din decembrie 2016, finanţarea activităţii fiind făcută prin contracte de sute de mii de lei acordate de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie (CREART), unul dintre „vehiculele“ de organizat evenimente al municipalităţii care, numai în 2017, are un buget de peste 13 milioane de euro. La „Oraşul faptelor bune“, pentru bradul amplasat în apropiere şi împodobirea lui s-au plătit 50.000 de lei, iar pentru amenajarea a opt spaţii în nişte containere-birou – 106.000 lei. CREART a anunţat recent că, datorită „succesului“, evenimentul va avea loc şi în 2017.
(…)
Contract via Centrul Cultural „Ştefan Iordache“
Şi o primărie de sector a pus umărul la bunăstarea Radio ZU, de data asta cu bani gheață. În decembrie 2016, Centrul Cultural „Ştefan Iordache“ al Primăriei Sectorului 5, unde primar este Daniel Florea, coleg de partid cu Gabriela Firea, a acordat firmei care administrează postul un contract de 22.300 lei pentru „promovare“.
 
Găsiți articolul în întregime aici:
http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/radio-zu-al-lui-voiculescu–subventionat-din-bani-publici-banii-vin-de-la-primaria-bucuresti–dar-si-de-la-constanta–dezvaluire-rom%C3%82nia-libera-454098

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here