RĂDOI LE-A DAT PAPA „JURNALIȘTILOR”! 13.10

0
106

RĂDOI LE-A DAT PAPA „JURNALIȘTILOR”! 13.10De două zile numai despre el se vorbește. A apărut și guru Stoichiță, care e convins că se va răzgândi. Cu aerul lui de superioritate, ne-a dat de înțeles că el știe cum se face, să-l convingă. Naum, Geambașu și alte specimene cu pretenții de analiști, specialiști, psihologi au declanșat un val de presupuneri-acuzații-insinuări murdare și nefondate. Mai mai că s-a afirmat că și-a făcut studiile în antrenorat pe banii F.R.F. Brusc e bun? L-au criticat fără rezerve timp de doi ani. Au existat și excepții.

Eu am scris de câteva ori că nu are o idee clară despre ce e de făcut la o selecționată.Și-mi mențin părerea. Cu Armenia, Macedonia de Nord, Islanda și echipe de acest nivel se puteau încerca zeci de scheme. Un alt geniu de la GSP a decretat că ”suntem de nivelul armenilor”. Evident că așa suntem. Și-a făcut cineva iluzii că am fi altfel? Ne-am chinuit și cu Feroe…Cu Austria și apoi cu Germania au fost jocuri bune, dar echipa a suferit permanent din lipsa omogenității. Și asta e strict treabă de antrenor.

Cu siguranță va fi un bun antrenor de club. Și el a realizat asta. Sunt convins că Federația n-a fost corectă cu el. Nu am informații, doar intuiții. Nu și-a anunțat demisia, cum zornăie din oră în oră știrile de la DigiSport. A anunțat că i se termină contractul în noiembrie. E cu totul altceva. Sigur că era decent (sau mai indicat) să nu facă acest anunț înaintea ultimelor două jocuri. Dacă decizia e fermă și serioasă, nu văd motivul anunțului de acum. E un semn de țâfnă, de imaturitate, dar omenește e de înțeles. Are orgolii, conjunctura l-a ajutat și e la un pas de a se califica la baraj.

Faptul că declarația lui e rulată obsesiv la Digi, că nehaliții dezbat cazul de parcă Mirel ar fi murit și nu poate vorbi, de parcă a comis o imensă greșeală, arată cât de putredă e lumea fotbalului, cât de mulți inapți o populează în zona vorbită și scrisă.

De asta m-am referit la ”papa bun” oferit de Rădoi presarilor. Și-au amintit unii de Boloni, care și-a permis să exprime o părere, pentru că a fost întrebat. L-au taxat pentru că omul a preferat să plece la Sporting Lisabona, când era la Națională. Au reînceput pariurile, sondajele. Cine să vină? Hagi, Petrescu, Olăroiu, Pițurcă? Mereu aceleași nume. Firește și Lucescu, eterna marotă a presei. Ba s-a vorbit și despre Mutu. Ar fi culmea, dar nu m-ar mira, știind ce fel de indivizi conduc F.R.F.

Dacă tot s-a creat premisa școlarizării la locul de muncă, merge și cu Mutu. Cineva comenta iritat reacția lui Rădoi, de supărarea pe presă când noi, vezi Doamne, avem un singur cotidian de sport (de fapt de fotbal). Păi nu e chiar așa. Fiecare televiziune are redacție de sport. Au și radiourile oameni pe domeniu.

Mai e și Fanatik, sunt site-uri, mai sunt și pagini de sport în puținele publicații print, sunt zeci de dudui care pun întrebări veninoase la flash sau la conferințe de presă. Când zeci de articole conțin minciuni, manipulări, atacuri morbide la adresa unor cluburi, antrenori, jucători, patroni, putem vorbi despre fair-play? Culmea e că presarii se acuză și între ei. Geambașu critica ieri entuziasmul excesiv al celor de la ProTV în repriza a doua.

Ca și cum chițăielile penibile ale lui Mironică ar fi influențat jocul. Sigur că era plăcut să avem 3-0, dar miza era victoria.Lipsa de performanță din fotbal nu e cauzată de cele scrise de prea mulți rătăciți în domeniu. Când te uiți la notele date de jurnaliști jucătorilor, după meciuri, îți dai seama cum văd, cum gândesc și cât înțeleg ei din fotbal. Despre moralitate nu poate fi vorba. Dar, iată, comentariile, articolele, notele pot afecta deciziile, performanțele unor individualități mai sensibile.

P.S. GSP de azi alocă copertă și 10 pagini subiectului. Nu e papa bun? Unii îl acuză pe Rădoi pentru randament scăzut, alții pentru că pleacă. Foarte puțini arată spre FRF care ori n-a vrut, ori n-a știut cum e contractul semnat cu el. Ca să rezum, ideea de ansamblu a marilor jurnaliști( care-și publică cu insistență fotografiile la fiecare cuvânt scris) e că e bine că pleacă. Și atunci, de ce atâta vânzoleală? Dacă FRF nu i-a făcut nicio propunere de prelungire, de ce ar sta? Speculațiile cu tentă psihanalitică a unor princhindei, care se cred analiști, sunt de-a dreptul caraghioase. 10 pagini despre nimic pentru 2,5 lei! Cred că s-a cam terminat statutul meu de cumpărător de Gazetă, chiar dacă sunt (puțini de tot) semnatari cu foto care-mi plac.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here