Radu Paraschivescu la Psihologul muzical (ediția 754 – 11.03.2017)

0
144

Radu ParaschivescuDeschiderea o asigură un grup românesc din Statele Unite, Vox Maris Band, cu o dedicație pentru toate femeile lumii, „Cine este ea”. Primă audiție pentru ascultătorii noștri.
A revenit enciclopedicul scriitor, comentator, traducător Radu Paraschivescu. Două cărți de-ale sale au fost subiectele principale: „România în 7 gesturi” și „Aștept să crăpi” (de astăzi în prime time)”. Firește că s-a ajuns și la „Ghidul nesimțitului”. Determinați de întrebările celor de acasă ajungem la manuale școlare, la Premiile Nobel, la problemele actuale ale limbii române, la poezia lumii, la audiobook, la pamflet, la fotbal și la muzică. Lista cu propunerile lui Radu Paraschivescu a impresionat și a inclus piese cu Pink Floyd, X Ambassadors, The Cranberries, Billy Currington, Bob Dylan, Mark Knopfler, Marillion ș.a. Reacțiile prietenilor emisiunii au fost entuziaste, așa că i-am smuls promisiunea unei reveniri. Cele mai spectaculoase întrebări, comentarii, au fost premiate de autor cu cărți și autografe.
 
Interviul exclusiv cu chitaristul britanic Steve Hackett a ocupat ora a patra, fiind unul amplu și atractiv, condimentat cu piese Genesis și Steve Hackett (o inedită cu Randy Crawford solistă, a surprins pe toată lumea).
 
Agenda pop-rock vă oferă piese cu Al Di Meola, Lucia Dumitrescu (o primă audiție), Kingdome Come, Mircea Vintilă, Bobby McFerrin, Joan Jett, Ilie Micolov, ș.a.m.d.
 
Top 5 Sentimental este unul dinamic. Texanii de la ZZTop au beneficiat de atenția votanților. 1. Sharp Dressed Man, 2. La Grange, 3. Gimme All Your Loving. Succesele anilor 70-80 au dominat, deși grupul e activ și azi.
 
Audio:

 
 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 500!)
Simona, metalfan Bun regăsit! Astăzi am primit un cadou de la un coleg de muncă… Mi-a dat două bilete la concertul lui Elvis Costello. aşa că diseară mă duc la concert!
Arici Ţepos Bun venit Radu Paraschivescu! Mă bucur că e cu noi în această noapte! Eu am o mare curiozitate. De exemplu: este lansată o carte, aceasta intră într-un top al vânzărilor. Dar dacă eu mă duc la Anticariat şi cumpăr De veghe în lanul de secară, şi ca mine mai sunt 5.000 care cumpără cartea asta din anticariatele din ţară, de la chioşcul de ziare (unele au şi cărţi vechi)… poate Salinger să intre în topul vânzărilor din România, sau nu se ţine cont de vânzările din Anticaritate sau de la vânzătorii ambulanţi?
Lavinia Ban Cum comentaţi scoaterea scriitorilor clasici români din viitoarea programă şcolară de Limba Română?
Boogie Merita Dylan premiul Nobel pentru Literatură?
KissArmy Excelentă muzica aleasă! Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu m-am bucurat că au scos-o pe Hortensia Papadat Bengescu din programă cu un an înainte să fiu obligat să o citesc. Cu Creangă, Eminescu şi Slavici n-am avut nicio problemă.
Daniela Sunt convinsă că dl Cărtărescu l-a tradus foarte bine pe Dylan, dar eu nu am înţeles nimic din Tarantula. Am început să o citesc de vreo 15 ori şi mai mult de pagina 10 n-am trecut… Mereu renunţam şi apoi îmi spuneam: „nu mă face pe mine o carte ca asta” :))) Şi începeam din nou. Şi tot aşa… Şi nu se leagă… Nu înţeleg…
Doina Am făcut Facultatea de Litere şi Ştiinţe, secţia Limbi Străine. Trebuie să vă spun că şi pentru mine aspectul unei cărţi este important. Ei bine, la cursul de literatură engleză, a venit profa şi a împărţit câte un vraf de coli trase la xerox şi ne-a spus că avem o săptămână la dispoziţie să citim cartea trasă la xerox. Era vorba despre Povestirile din Canterbury de Chaucer. După ce că era xeroxată, nu mi-a plăcut nici cartea în sine. A fost un adevărat chin.
Sorin Gheorghe Berariu Excelenta emisiune !!!! Corect ar fi sa nu etichetam televiziunile pe baza unor criterii simpliste !!!!! Se poate că în programa scolara sa coexiste și  Scrisoarea III și Cartea junglei. Excelenta emisiune !!!!! Succes  pe mai departe!
Claudia Maria Tanasa ·  Cool este tricoul domnului Paraschivescu! Noapte frumoasa avem, multumesc!!
Mircea Visan · Salutare din Michigan, un stat fara curent electric ….
Mihaela MC Vă ascult cu mare drag, mă încarc cu energie bună, relaxându-mă în egală măsură… super invitat, mulțumesc !
Maria Ciordas Bun venit, maestre!
V-am citit cartile.
Acum va „citesc” tricoul.
Acelasi umor ( alb pe negru)
Oana Sirbu ce frumooos… o minune de om!
Loredana Ce preferă Radu să scrie ficţiune sau cărţi de genul Ghidul nesimţitului?
Sabina  Vreau să înţeleg: un muzician în top are maşini, proprietăţi, fani, etc. Un scriitor în top se bucură de aceleaşi privilegii?
Oana Ce părere are invitatul despre William Blake? Îl consideră potrivit pentru a fi studiat în şcoală?
Laurenţiu Am început să citesc „Spre far” de Virginia Woolf. E prima carte pe care o citesc scrisă de ea. Încă nu mi-am format o părere. Dar m-aş bucura să aflu opinia invitatului despre această scriitoare.
DarkAngel Edgar Allan Poe rules! 🙂 Am auzit de el întâmplător la ora de limba română, când profa i-a amintit numele… Ştiind că, de obicei, orice nu e în programa obligatorie, este mai interesant, i-am notat numele pe caiet (alte notiţe nu mai aveam în ora respectivă). Şi când m-am dus acasă am căutat pe net şi am citit poezii şi mi-au plăcut muuult! Versurile lui mă inspiră şi când vreau să fac desene, schiţe în creion. De ce nu putem şi noi să studiem la şcoală, în clasa a 10-a, astfel de autori?!
Paula Mulţumesc! Ceea ce faceţi dvs se numeşte lecţie de muzică şi respect faţă de artiştii care au schimbat faţa muzicii.
Cristi, Olanda Am tras tirul pe dreapta. Acest interviu trebuie savurat! Mulţumesc!
Robby, Reşiţa Wow! OMG! Nu-mi vine să cred că-l ascult pe Steve Hackett!
KissArmy Mereu m-a impresionat această piesă, Jane Austen s Door, pe care la dvs am auzit-o prima dată. Acum înţeleg şi de ce mă emoţiona. E o poveste foarte tristă.
Ciprian Pentru faptul că vă străduiţi să ne aduceţi în case astfel de artişti, nu pot decât să vă fiu recunoscător! Şi să vă mulţumesc!
Alina Aţi stat de vorbă cu un artist inclus în Rock And Roll Hall Of Fame!!! Super interviu!
Vicky Bestială piesa cu Randy! Nici n-ai zice că a fost compusă de un chitarist de rock progresiv…. Mulţumesc!
Valentin L-am văzut pe Steve Hackett la Gărâna. A avut un super recital! Am şi autograf de la el. A fost foarte amabil. Mare bucurie mi-aţi făcut!
DeeDee Aţi auzit că vine Ellie Goulding la Untold? Mi-aş dori să o aud într-un interviu la emisiunea dvs!
Adina Eu nu înţeleg ce se întâmplă cu Lita Ford? De ce s-a mutat la Hard Rock Cafe? De ce nu mai e la Sala Palatului?
Patricia, Sao Paolo Am văzut-o pe Lita Ford. Merită concertul, foarte multă energie şi rooock!
Magda Eu am fost mai fraieră, am luat bilet la VIP, 170 lei. Mi-am dorit mereu să o văd pe Lita Ford. Sincer, mutarea în Hard Rock nu-mi convine. Asta presupune şi consumaţie în seara respectivă. M-am păcălit cu preţul biletului şi mă mai păcălesc o dată cu cheltuiala în plus din noaptea concertului. Plus că s-a modificat şi ora de începere (după ora 21.30), în mijlocul săptămânii… A doua zi mă duc la muncă… Hard Rock nu e nici prea aproape de centru… E total aiurea!
Emilia Mulţumesc pentru Steve Hackett!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here