RAVI COLTRANE la Sala Radio: o categorie de bilete este SOLD OUT

0
19

Ravi Coltrane 22 februarieConcertul pe care Ravi Coltrane il va sustine la Sala Radio, in data de 22 februarie, se anunta de pe acum SOLD OUT. Cu doua saptamani inainte de eveniment, o categorie de bilete este epuizata, interesul publicului pentru concert fiind foarte ridicat.
In acest moment, se mai gasesc un numar limitat de bilete la Categoriile I si II (85 şi 125 lei), in retelele Eventim.ro si IaBilet.ro.
 
Concertul Ravi Coltrane de la Bucuresti face parte din turneul european de promovare a albumului “Spirit Fiction” editat de celebra casa Blue Note Records si este prezentat de Jazz Syndicate Live Sessions. Proiectul este propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, in cadrul caruia admirabilul saxofonist este completat de alti trei muzicieni de exceptie: David Virelles – pian, Dezron Douglas – bass şi Johnathan Blake – baterie.
 
The Coltrane Quartet a urcat pe scena la Monterey Jazz Festival in 2001 şi 2013, la Montreux Jazz Festival din Elveţia şi Newport Jazz Festival in 2004, la Vienne Jazz Festival in 2005. Tot in 2005, in luna ianuarie, Ravi Coltrane a intreprins un turneu in India.
Setlistul concertului din Capitala va contine si interpretari personale ale lucrarilor lui John Coltrane, tatal artistului.
 
 
 
Despre Ravi Coltrane
 
Nascut la 6 august 1965 in Long Island, New York, dar crescut in Los Angeles, Ravi Coltrane (al carui prenume a fost adoptat dupa acela al legendarului instrumentist indian la sitar Ravi Shankar) şi-a definit drumul in viaţa raportat in totalitate la arta sunetelor. Traind din copilarie intr-un ambient saturat de muzica (jazz, R&B, soul, muzica clasica etc.), a studiat in liceu clarinetul, dar incepind cu 1986 s-a concentrat asupra saxofonului ca student la Institute for the Arts din California. In perioada 1991-1993 Ravi Coltrane s-a alaturat celebrului baterist Elvin Jones (colaborator in anii ’60 al lui John Coltrane) in grupul acestuia numit „Jazz Machine”.
 
S-a stabilit la New York, colaborand cu interpreţi de prim rang intre care bateristul Jack DeJohnnette, trompetistul Wallace Roney, pianiştii Geri Allen, Kenny Barron, Joanne Brackeen, saxofoniştii Joe Lovano şi Steve Coleman (promotor al conceptului M-Base) –  cu acesta din urma colaborind la realizarea a nu mai puţin de şase discuri.
 
Dupa ce contribuise la aproape treizeci de seturi de inregistrari ca sideman pe langa alţi muzicieni, Ravi Coltrane a realizat in 1998 propriul album ca lider, „Moving Pictures” (RCA Victor) urmat de alte doua, cele intitulate „From the Round Box” (2000, RCA Victor) şi „Mad 6” aparut in 2002 sub sigla casei Sony Music. In paralel, Ravi Coltrane şi-a asumat rolul de trezorier/curator al familiei pentru materialele ramase in schiţe de la tatal sau, producind astfel, in 2002, cvadruplul album „Legacy”, in fapt un studiu tematic al carierei lui John Coltrane.
 
A fost in acelaşi an co-producatorul reeditarii de catre casa de discuri Verve, intr-o ediţie de lux, a lucrarii „A Love Supreme”.
 
Ravi Coltrane a evoluat pe scena dar si in studio alaturi de pianiştii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofoniştii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, bass-iştii Stanley Clarke,  Christian McBride, bateristul Roy Haynes,

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here