REALITATE ŞI HOLBĂRI

0
25

* Observ că sunt zone din ţară care au mari probleme din cauza viscolului. Din nou se apelează la militari şi pompieri. Coduri roşii, portocalii peste tot. Vedem figura lui Dragnea care conduce şedinţele televizate de guvern. Vom mai avea o porţie de belele meteo marţi spre miercuri, ne anunţă specialiştii, care timp de trei luni au fost alături de subiect. Dacă guvernanţii au fost informaţi, de ce mi se pare că iar sunt prinşi pe picior greşit? Din numeroasele reportaje reiese că sunt situaţii dramatice, decese, cazări forţate prin săli de sport. Trenuri anulate, întârzieri de ore…34 de drumuri naţionale închise... Lipsa de informaţii e acută* În zona mea s-ar putea circula normal, dacă se curăţau străzile! Ba mai rău, periodic o maşină a poliţiei se opreşte în aşa fel în spatele blocurilor, încât nimeni nu poate ieşi din parcare! * Şoferii care vin de peste graniţă se minunează că aici sunt traşi pe dreapta, în timp ce-n Europa se circulă chiar dacă au fost ninsori abundente.* Bucuria elevilor e asigurată: se închid şcolile pentru două zile!* Am auzit mai multe voci afirmând că închidere drumurilor este cel mai simplu mod de a combate problemele generate de viscol, de ninsoarea abundentă!
 
* Stanislas Wawrinka a câştigat, la 29 de ani, primul său titlu la Melbourne, după o partidă fără prea mult istoric cu Rafael Nadal. * Horia Tecău, la dublu mixt n-a reuşit să cîştige, dar e frumos că a prins finala.* Se joacă fotbal de calitate în Franţa, Italia, Spania, Anglia…* Baschet şi handbal văd la DigiSport…Sporturi de iarnă apar la Eurosporturi…E şi un sport cu bile, dar pe acesta nu-l cunosc…*Finala campionatului european de handbal masculin a fost TVR2. După prima repriză conduce Franţa, iar unul dintre comentatori, emite urlete demne de televiziunea franceză, cu numeroase citate din limba lui Voltaire. Şi nu era Radu Banciu, dar sigur era mai jenant ca el!
*Kanal D prezintă „Viaţa de noapte, o afacere de milioane” în cadrul emisiunii „Asta-i România”. Poveste veche a legalizării prostituţiei revine periodic…Fără efect, fireşte!
 
TVR1 a programat o dezbatere despre Ceauşescu (era ziua lui de naştere şi nostalgicii n-au stare!). A fost interesantă confruntarea unor oameni care au luptat împotriva comunismului (Radu Filipescu a fost şi închis între 1983-1986) şi Mircea Oprean, ginerele lui N.C. care-şi apăra familia cu ardoare şi cu argumente stranii. Adrian Cioroianu a fost cel care a căutat o analiză lucidă, dar nu i-a fost uşor.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here