Reclama cu Delia pentru teste COVID, interzisă de CNA

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
253

Reclama cu Delia pentru teste COVID, interzisă de CNADupă ce Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului analiza anul spot publicitare şi impunerea măsurilor necesare pentru protejarea sănătăţii comunităţii, instituţia a decis suspendarea acesteia.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare „OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că au acces în spaţii aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecţie şi respectarea distanţării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

„Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită şi să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar. Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca şi bem din aceeaşi sticlă. Nu informează corect”, a spus Cristina Pocora, conform paginademedia.ro.

„Dacă cinci oameni se testează şi rezultatul e negativ la toţi cinci nu cred că e greşit să stea în aceeaşi încăpere fără mască sau să se pupe. Problema apare la incidenţa rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare uşor cinic să iţi vinzi testele promiţând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert. Sunt şi nişte lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuşi. Informarea nu e completă în acest spot. Şi testat negativ tot trebuie să respecţi toate celelalte reguli ale pandemiei: masca şi distanţarea”, a susţinut şi Radu Herjeu.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/reclama-delia-teste-covid-interzisa-membrii-cna-cumsustin-decizia-video-1_6000729b5163ec4271f20532/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here