Recorder: Genocidul stejarilor seculari: cum ni se fură ultimele păduri de câmpie

Articol preluat de pe site-ul Recorder

0
68

Recorder: Genocidul stejarilor seculari: cum ni se fură ultimele păduri de câmpieDacă toate claxoanele mașinilor s-ar opri dintr-o dată, în capitala României s-ar putea auzi zgomot de drujbe. Pentru că în apropierea Bucureștiului – și în mare parte din jumătatea de sud a României – sunt decimate sistematic ultimele rămășițe ale pădurilor care ar trebui să asigure oxigenul orașelor așezate în mijlocul câmpurilor.

În pădurile de câmpie, firmele de exploatare vânează cu precădere stejarii seculari, arbori extrem de valoroși pe care îi doboară cu acte de „igiena pădurii”, adică o pretinsă operațiune de curățare a pădurii de arbori uscați.

Într-o investigație întinsă pe parcursul ultimelor șase luni, am luat la pas pădurile din mai multe județe, am adunat dovezi și i-am confruntat pe toți cei implicați în acest fenomen. Pe tot parcursul documentării am trăit cu senzația că nimeni nu are interesul să oprească tăierile ilegale, dar ne-am încăpățânat să mergem până în pânzele albe.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://recorder.ro/genocidul-stejarilor-seculari-cum-ni-se-fura-ultimele-paduri-de-campie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here