COMENTARIU DE NEPRICEPUT 8.07

0
262

COMENTARIU DE NEPRICEPUT 8.07Ca tot iubitorul de sport, am urmărit toate partidele C.E. de fotbal. Am comentat cu prietenii pe pagina personală. C-așa-i în fotbal. Meciul de aseară pornea dezechilibrat.

Anglia juca iar acasă, cu tribune pline. Danemarca și-a pierdut, pas cu pas vedetele, vârfurile. N-are sens să-i amintesc. Chiar și aseară au mai ieșit unii titulari, accidentați sau epuizați. Totuși, au deschis scorul printr-un gol frumos, și-au dat gol stupid și au rezistat eroic atacurilor engleze.

Schmeichel a apărat fantastic, așa că era evident că Anglia (și alții de mai sus) nu-și doreau să se ajungă la așa zisa „loterie” (nu-s de acord defel cu această catalogare-scuză) a penlaty-urilor. Anglia a combinat, a alergat, a tras la poartă, a fost mai bună, dar n-a marcat. Și cum specialiștii ne spun mereu că nu statisticile contează, ci golurile, nu posesia, ci eficiența, Anglia nu avea de ce să bată aseară, chiar dacă adversarii jucau cu un om în minus, tot în urma unei accidentări.

Dar acel penalty acordat de olandezul Makkelie, care a arbitrat Anglia și în partida cu Germania (nu-i ciudat?) în min 104, n-a fost! Am citit și ascultat păreri de la profesioniști britanici, nu de la Pițurcă. Niciunul n-a spus ferm că a fost, iar câțiva și-au exprimat nedumerirea (pentru că ei știu ce înseamnă fair-play) că arbitrul a refuzat să meargă la margine să vadă reluări din diferite unghiuri.

Era un gest psihologic și de eleganță. Îi lua 15-20 de secunde. Asta arată rea intenție. Unii au scris ”penalty confirmat de VAR”. Milioane de  telespectatori n-au văzut asta. Așa că Anglia va juca prima ei finală Europeană acasă, așa cum s-a prevăzut. Cu sau fără pandemie, s-a negociat la sânge și s-a rezolvat. Vor urma valurile de infectări. Oare UEFA nu are nicio responsabilitate?  M-aș bucura ca Italia să bată, dar nu cred că va rezista elanului, energiei, arbitrajului și publicului de duminică!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here