PIESE CARE AU CÂȘTIGAT SELECȚIA NAȚIONALĂ EUROVISION

0
158

1993 – DIDA DRĂGAN – Millstreet, IRLANDA

Dida Dragan
Dida Drăgan a participat cu piesa „Nu pleca” (compoziție Adrian Ordean) la faza preliminară a calificărilor, care a avut loc la Ljubljana în Slovenia.
Dida Drăgan a obținut 38 de puncte și s-a clasat pe ultimul loc.
 

 

1994 – DAN BITTMAN – Dublin, IRLANDA


România a fost reprezentată de Dan Bittman, cu piesa “Dincolo de Nori” şi s-a clasat pe locul 21 cu 14 puncte. Piesa a fost compusă de Tino Furtună şi Dan Bittman (muzică şi versuri).

 
 

1996 – MONICA ANGHEL și SINCRON

MONICA ANGHELÎn 1996, România a participat în pre-calificări cu piesa „Rugă pentru pacea lumii”, compusă de Cornel Fugaru pe versurile Mirelei Voiculescu Fugaru și interpretată de Monica Anghel & Sincron.
Au obținut 11 puncte și s-au clasat pe ultimul loc în pre-calificări.
 

 

1998 – MĂLINA OLINESCU – Birmingham, UK


România a participat cu piesa “Eu cred”, interpretată de Mălina Olinescu. A obţinut 6 puncte şi s-a clasat pe locul 22. Piesa a fost compusă de Adrian Romcescu pe versurile Lilianei Ştefan.

 
 
 

2000 – TAXI – Stockholm, SUEDIA


Trupa Taxi, cu piesa “The Moon”, a obţinut 25 de puncte şi s-a clasat pe locul 17 la finalul concursului. Muzica şi textul piesei au fost scrise de Lucian Cioargă, Adrian Borţun, George Pătrănoiu, Dan Teodorescu şi Georgiana Pană. Participarea trupei Taxi a adus şi primul punctaj maxim (12 puncte) pentru România, acordat de un membru al juriului internaţional.

 
 
 

2002- MONICA ANGHEL & MARCEL PAVEL – Talinn, ESTONIA


Duetul format din Monica Anghel şi Marcel Pavel, cu piesa “Tell Me Why”, compusă de Ionel Tudor, pe versurile Mirelei Fugaru, a obţinut 71 de puncte, clasându-se la final pe locul 8. Monica Anghel şi Marcel Pavel au asigurat prima calificare a ţării noastre în finala europeană a concursului Eurovision.

 
 

2003 – NICOLA – Riga, LETONIA


Piesa “Don’t Break My Heart”, interpretată de Nicola şi compusă de Mihai Alexandru pe versurile Nicolei, s-a clasat pe locul 10, cu un total de 73 de puncte.

 
 
 

2004 – SANDA LADOŞI – Istanbul, TURCIA


În 2004, România a fost reprezentată de Sanda Ladoşi cu piesa “I Admit”, compusă de George Popa, pe versuri de Irina Gligor. Sanda s-a clasat pe locul 18 cu 18 puncte.

 
 

2005 – LUMINIŢA ANGHEL & SISTEM – Kiev, UCRAINA


Luminiţa Anghel & Sistem, cu piesa “Let Me Try”, au clasat, în premieră, ţara noastră pe locul trei (cu 158 de puncte). Piesa a fost compusă de Cristian Faur (muzică şi versuri).

 
 
 

2006 – MIHAI TRĂISTARIU – Atena, GRECIA


Mihai Trăistariu, cu piesa “Tornero”, compusă de Eduard Cârcotă, pe versuri de Cristian Hriscu şi Mihaela Deac, a adus României cel mai mare punctaj din istoria participărilor ţării noastre la finala Eurovision -172 de puncte. La finalul concursului, Mihai s-a clasat pe locul 4.

 
 
 

2007- TODOMONDO – Helsinki, FINLANDA


România a fost reprezentată de Todomondo, ce a interpretat piesa “Liubi, Liubi, I Love You”. Piesa a fost compusă de Mister M pe versurile scrise de Mister M, Vlad Creţu şi Ghedi Kamara. Trupa a obţinut 84 de puncte şi s-a clasat pe locul 13.

 
 
 

2008 – NICO & VLAD MIRIŢĂ – Belgrad, SERBIA


România a fost cea care a deschis finala. Nico şi Vlad Miriţă au interpretat piesa “Pe-o margine de lume”, compusă de Andrei Tudor, pe versuri de Andreea Andrei şi Adina Şuteu, şi s-au clasat pe locul 20, cu 45 de puncte.

 
 
 

2009 – ELENA GHEORGHE – Moscova, Rusia


Elena Gheorghe s-a clasat pe locul 19 în finala Eurovision de la Moscova, obţinând 40 de puncte. Elena a interpretat piesa “The Balkan Girls”, compusă de Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal, pe versurile lui Laurentiu Duţă şi Alexandru Pelin.

 
 
 

2010 – PAULA SELING & OVI – Oslo, NORVEGIA


Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României în finala Eurovision 2010, au obţinut locul al treilea. Melodia “Playing with Fire”, interpretată de ei şi compusă de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), a obţinut 162 de puncte.

 

2011 – Hotel FM – Düsseldorf, GERMANIA


Trupa Hotel FM compusă din David Bryan, Gabriel Băruţă şi Alex Szuz a reprezentat România la Eurovision cu piesa Change, clasându-se pe locul 17 cu un total de 77 de puncte. Piesa a fost compusă de Gabriel Băruţă, pe versurile scrise de Alexandra Ivan şi Gabriel Băruţă.

 

2012 – Mandinga – Baku, Azerbaidjan


În 2012, Mandinga a terminat pe locul 12 finala din Baku. Mandinga, care a interpretat piesa “ZALEILAH”, compusă de Costi Ioniţă, Elena Ionescu, Secada Dihigo Omar (muzică şi versuri), a obţinut 71 de puncte.

 
 

2013 – Cezar – Malmö, Suedia


În anul 2013, România a fost reprezentată de Cezar supranumit de către fani, „The Voice”. Interpretând piesa “It’s My Life”, compusă de Cristian Faur (muzică şi versuri), acesta s-a clasat pe locul 13, cu 65 de puncte.

2014 – Paula Seling & Ovi – Miracle – Copenhaga, Danemarca

paula-seling-si-ovi-eurovision-2014
În marea finală, Paula Seling & Ovi s-au clasat pe locul 12 cu 72 de puncte.

 
 

2015 – Voltaj – De la capăt/All Over Again – Viena, Austria

eurovision 2015 voltaj
În 2015, am fost reprezentați de Voltaj. Trupa s-a clasat pe locul 15 cu 35 de puncte.

 

 2016 – OVIDIU ANTON – Moment Of Silence (nu a mai participat în concursul din Suedia din cauza faptului că TVR nu și-a plătit datoriile față de EBU)

Ovidiu Anton
 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here