Revolta artiştilor: „Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi“

0
69

Articol preluat de pe site-ul adevărul.ro
Marius Manole si  Medeea Marinescu

Mai mulţi actori, regizori şi oameni de cultură s-au revoltat în mediul online, postând mesaje prin care condamnă felul în care a decurs campania electorală, dar şi alegerile care au loc astăzi. Marius Manole, Oana Pellea, Tudor Giurgiu şi Medeea Marinescu sunt doar câţiva dintre cei care au ales să îşi exprime public opinia.

Unul dintre cei mai virulenţi este regizorul Tudor Giurgiu, care se declară revoltat de felul în care se desfăşoară alegerile în afara ţării şi de felul în care sunt trataţi românii care votează acolo:
„Ce stat e ăsta care îşi bate joc cu cinism de românii din străinătate? Cum adică eu să pot vota lejer într-o şcoală încălzită, să termin totul în 3 minute şi alţi români să stea peste 5 ore la coadă, în frig şi fără vreo certitudine că vor putea vota??? Asta se cheamă că trăim într-un stat de tot rahatul şi suntem conduşi de nişte animale, că oameni nu le pot spune. Animale iubitoare de art nouveau. Eu în seara asta mă duc la protest la MAE şi pe unde se va mai protesta. Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi”, precizează Tudor Giurgiu pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, Lia Bugnar a postat un mesaj virulent:
„Ei se bazează pe faptul că furiile noastre au fost întotdeauna mici şi s-au stins de la sine. Se bazează pe faptul că sîntem leneşi şi ne dregem cu hazul de necaz. Se bazează pe faptul că obrazul lor e mai gros decît hainele noastre în anotimpul ăsta. Deseară la ora 21, în faţă la MAE, ne adunăm să strigăm. Despre diaspora, despre furtul voturilor, despre cît de aproape e Nancy de Paris şi cît de mulţi oameni au vizitat azi nişte comune din România unde nu-s nici ape minerale, nici muzee, nici peisaje deosebite. În seara asta, la 21, în faţă la MAE”.
Actorul Marius Manole (foto sus) povesteşte despre onoare, dispreţ, ruşine şi comunism, făcând referire la candidatul stângii:
„Să fii candidat şi să te urască o ţară întreagă înainte de ziua alegerilor… aş renunţa din onoare, mai înainte. Şi chiar dacă ajungi preşedinte, să te urască tot tineretul ţării pe care o conduci…, să te ia în râs ţara şi cei din străinătate. Cum mai poţi continua să candidezi, să vrei să conduci un popor care te dispreţuieşte şi care vede în tine TOT ceea ce a însemnat ruşinea comunismului şi eşecurile trecutului? Mi-aş lua jucăriile şi aş pleca în tăcere pe uşa din spate!”.
Actriţa Medeea Marinescu (foto sus) păstreză încă o urmă de speranţă, declarând că mai crede în oamenii civilizaţi:
„Cred într-o ţară a bunului simţ, o ţară a oamenilor civilizaţi, a oamenilor care îşi asumă să nu mintă şi, cred, într-o ţară în care educaţia reală este un scut împotriva manipulării”.
Actorul Dragoş Bucur se numără printre cei care declară că vor să iasă în stradă, gândindu-se la viitor:
„E clar… Ne vedem la Universitate începând de mâine. Eu nu vreau să aştept 50 de ani, cum au făcut cei care acum primesc 50 Ron în schimbul viitorului copiilor şi ai nepoţilor lor.”
Actriţa Oana Pellea a postat în mai multe rânduri pe pagina sa de socializare, ultima dintre postări făcând referire chiar la ziua alegerilor: „Mă duc la vot pentru că nu mai vreau să-mi aleagă alţii viitorul!”, a precizat fiica lui Amza Pellea. De asemenea, actriţa s-a pronunţat împotriva manipulării şi intoxicării:
„Ar trebui să ni se acorde spor de toxicitate pentru tot ce trăim în România în ultimul timp. Pentru mediul de ură şi isterie, pentru intoxicare şi instigare la ură şi răzbunare, pentru campania de dezinformare, pentru manipularea grosieră.”
 
De asemenea, aflaţi la Londra, unde participă la un festival de film, actorii Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ au ales să stea la coadă ore în şir pentru a vota. Rebengiuc este cunoscut pentru susţinerea pe care i-o acordă lui Klaus Iohannis.
sursa: adevărul.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here