REVOLVE DANCE FESTIVAL (ediția 10) la Opera Națională din București (24 iulie)

0
90

REVOLVE DANCE FESTIVAL (ediția 10) la Opera Națională din București (24 iulie)Vineri, 23 iulie 2021, la ora 15:00, Centrul Cultural CASA RUSA din Bucuresti are bucuria sa va invite la sediul sau din Bdul Lascar Catargiu nr 50 la conferinta de presa prilejuita de participarea – pentru prima data in Romania – a 2 Prim Balerini de la BOLSHOI THEATRE din Moscova: ARTEM OVCHARENCO și ANNA TIKHOMIROVA.

Ei vor fi protagonistii STARS GALA – primul eveniment de nivel international organizat în cadrul celui mai important workshop de balet din Estul Europei – REVOLVE DANCE FESTIVAL, ajuns la Editia cu numarul 10 si desfasurat pe scena Operei Naționale București.

Cei 2 celebri balerini vor evolua (pe 24 iulie 2021, de la ora 17) într-o reprezentatie „Sweet Don Quijote” dar și in fragmente de balet contemporan iar cei care vor acompania celebrul cuplu sunt studenti/elevi ai celor mai titrate scoli de balet din lume: Academia de balet Vaganova din St. Petersburg, L’Ecole de danse de Opera de Paris, Academia de danse Princess Grace de Monaco, Balletschule Basel, Stadt Ballet school Berlin dar si de la scolile si liceele de coregrafie din România  (ei aflandu-se la capatul a 2 saptamani de workshop intensiv pe scena aceleiasi  Opere Nationale care implineste 100 de ani de la atestare).

Pe langa coregrafiile din ” Don Quijote”, artistii emeriti si balerinii in devenire vor interpreta un fragment din „Bolero” („Initium e Finis”) de Maurice Ravel, în coregrafia Maestrului LIENZ CHANG (care coordoneaza intreg spectacolul, alaturi de Maestrii ALEXEI MOSKALENKO – Director artistic al concursului Youth America Grand Prix si MISHA TCHOUPAKOV).

Cu multe alte detalii si cu impresiile personale la prima lor vizita in Romania, cei 2 celebri balerini va asteapta intr-un cadru foarte ospitalier pregatit de gazde – Casa Rusa.

Cu aceasta ocazie, se vor emite si invitatiile la evenimentul de a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here