RIP Mark E. Smith (The Fall)!

0
29

Mark E Smith the fallMark E. Smith a decedat miercuri (24 ianuarie). Artistul britanic avea 60 de ani. Știrea a fost confirmată de Pam Vander, managerul trupei, printr-un mesaj publicat pe forumul fanilor The Fall: „Cu regret și durere vă anunțăm că Mark E Smith ne-a părăsit în această dimineață. Mai multe amănunte veți primi în zilele următoare. Familia lui Marky vă roagă să respectați perioada de doliu”.
Mark Edward Smith (n. 5.03.1957 – d. 24.01.2018) a fost solist, compozitor, textier, fondator (și singurul membru constant) al trupei The Fall. Mark E. Smith a înființat trupa The Fall în 1976 după ce a văzut live, în Manchester, trupa Sex Pistols. A dat numele formației după romanul lui Albert Camus. Inițial, trupa s-a numit The Outsiders, tot după o carte a lui Camus. Mark era cunoscut pentru caracterul lui irascibil și pentru faptul că avea conflicte dese cu colegii din trupă pe care îi concedia des (au trecut 66 de muzicieni prin The Fall, o treime dintre ei nu au rezistat nici măcar un an în formație). În același timp, Mark E Smith este recunoscut drept unul dintre cei mai prolifici muzicieni, un foarte bun textier și frontman.
The Fall este cea mai prolifică trupă provenită din perioada post-punk din Marea Britanie. În intervalul 1979 – 2018, trupa a lansat 32 de albume de studio și tot atâtea albume live (majoritatea dintre ele lansate împotriva dorinței lui Mark E Smith), precum și numeroase compilații.
Artistul era bolnav, anul trecut fiind nevoit să anuleze mai multe concerte din cauza problemelor de sănătate. În luna octombrie, la Wakefield, a susținut un concert în scaunul cu rotile.
 

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here