ROGER WATERS ACUZĂ DE HOȚIE PLATFORMELE DE STREAMING

0
27

roger-waters aRoger Waters s-a alăturat artiștilor care critică dur platformele de streaming. Waters a acuzat de hoție pe șefii companiei Silicon Valley pentru modul în care au jefuit industria muzicală. Într-un interviu nou acordat ziarului Times UK, Roger Waters a vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină artiștii astăzi. De asemenea, a mai declarat că „nu se pune problema unei reuniuni Pink Floyd”.
 
„Sunt foarte bucuros că m-am născut în 1943 și nu în 1983. Eu am avut privilegiul să fiu pe scenă când exista o industrie muzicală cu adevărat. La vremea respectivă Silicon Valley nu preluase controlul. Atunci puteai să trăiești din muzica pe care o compuneai și piesele pe care le înregistrai. La vremea respectivă nu exista această galerie de hoți care s-au „înșurubat” între compozitori și posibilii lor spectatori pentru a le fura și ultimul ban”, a declarat Roger Waters.
 
Tot mai mulți artiști au criticat în termeni duri platforme precum Spotify, unii dintre ei retrăgându-și în totalitate catalogul de pe site-urile de streaming. Nemulțumirea artiștilor vine din faptul că banii pe care îi primesc din streaming sunt foarte puțini.
 
Și Nick Mason, bateristul formației Pink Floyd, a criticat compania Apple pentru modul în care a fost distribuit albumul formației U2, „Songs Of Innocence”: „U2 este o trupă mare, iar Bono este un om deosebit, așa că acest comentariu nu este unul anti-U2. Dar vreau să subliniez un aspect vital din muzica secolului 21. Apple a făcut și lucruri bune, dar a și contribuit din plin la devalorizarea procesului muzical”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here