Roger Waters: „David Gilmour și Rick Wright m-au tras înapoi pentru că ei se simțeau nesemnificativi”

0
49

Roger Waters aRoger Waters nu a răsmas cu amintiri plăcute din perioada petrecută în trupa Pink Floyd. Într-un interviu recent, acordat jurnalistului Marc Maron, Waters a declarat că exista un mediu „toxic” în trupă, insistând pe faptul că David Gilmour și Rick Wright au încercat să-l tragă înapoi. Roger Waters a părăsit trupa Pink Floyd în 1985, după ce își asumase rolul de lider lăsat liber de Syd Barrett. Acum i-a acuzat pe Gilmour și pe Wright că l-au făcut să se simtă stângaci, nepotrivit în trupă. „Din punct de vedere muzical, mereu am avut senzația că sunt stângaci și nesemnificativ. Mult mai târziu mi-am dat seama că dețin un creier foarte sofisticat din punct de vedere muzical și că înțeleg multe lucruri pe care alții nici măcar nu le sesizează”. Întrebat cum a ajuns la această concluzie, Waters a spus: „Mi-am dat seama de toate acestea în momentul în care am părăsit trupa Pink Floyd. Vorbesc serios. Chiar cred că a fost important să plec atunci când am făcut-o. Era un mediu foarte toxic, mai ales când mă aflam în preajma unor persoane – David și Rick în special – care încercau să mă tragă înapoi și să lovească în tot ceea ce intenționam eu să fac… susținând că sunt aproape afon și că nu înțeleg muzica. „Oh, el este proful plictisitor care ne spune nouă ce să facem, dar nu-i în stare să își acordeze singur chitara”. Se purtau așa cu mine pentru ei se simțeau nesemnificativi. Nu vreau să îi acuz acum de nimic sau să îi vorbesc de rău. Acei ani în care am fost împreună în Pink Floyd, indiferent de tensiunile dintre noi, au însemnat mult și am făcut împreună albume bune”.
Întrebat dacă albumele-concept ale trupei au la bază viziunea lui Waters, acesta a răspuns glumind: „N-aș spune-o eu… dar, da, așa a fost!”
În ceea ce privește contribuția lui la mișcarea rock mondială, Roger Waters a declarat: „Marea mea contribuție la rock’n’roll – în afară de faptul că am scris câteva piese decente – este că am dezvoltat partea teatrală a rock-ului, lucru pe care l-am făcut aproape de unul singur la mijlocul anilor ’70”.
 
sursa: Classic Rock Magazine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here