Roger Waters mesaj pentru Olena Zelenska: „Dacă prin „sprijin pentru Ucraina” înțelegi ca Occidentul să furnizeze arme guvernului de la Kiev, mă tem că s-ar putea să te înșeli tragic”.

0
810

Roger Waters mesaj pentru Olena Zelenska: „Dacă prin „sprijin pentru Ucraina” înțelegi ca Occidentul să furnizeze arme guvernului de la Kiev, mă tem că s-ar putea să te înșeli tragic”.

Roger Waters a publicat o scrisoare deschisă în care i se adresează Olenei Zelenska. Scrisoarea a apărut după ce BBC a difuzat pe 4 septembrie un interviu cu soția lui Volodimir Zelenski. Mai jos puteți citi scrisoarea lui Waters și puteți urmări și interviul de la BBC.

Stimată doamna Olena Zelenska,

Inima mea sângerează pentru tine și pentru toate familiile ucrainene și rusești, devastate de teribilul război din Ucraina. Sunt în Kansas City, SUA. Tocmai am citit un articol pe BBC.com, aparent preluat dintr-un interviu pe care l-ați înregistrat deja pentru un program numit „Sunday with Laura Kuenssberg” care urmează să fie difuzat la BBC astăzi, 4 septembrie. BBC.com vă citează spunând că „Dacă sprijinul pentru Ucraina este puternic, criza va fi mai scurtă”. Hmmm? Cred că asta ar putea depinde de ceea ce înțelegeți prin „sprijin pentru Ucraina”?

Dacă prin „sprijin pentru Ucraina” înțelegi că Occidentul continuă să furnizeze arme armatelor guvernului de la Kiev, mă tem că s-ar putea să te înșeli tragic. A alimenta cu combustibil, sub formă de armament, un incendiu, nu a fost niciodată o soluție pentru a scurta un război în trecut și nu va funcționa nici acum, și asta din două motive:

a) în acest caz, cea mai mare parte a combustibilului vine din Washington DC, care se află la o distanță relativ sigură de locul războiului

b) pentru că „cei care alimentează Ucraina cu combustibil” și-au declarat deja interesul pentru un războiu de lungă durată.

Mi-e teamă că noi, și prin noi mă refer la oameni ca tine și ca mine, care chiar doresc pace în Ucraina, care nu vor ca soluția să fie să lupți până la ultima viață ucraineană și, eventual, dacă situația se va înrăutăți, până la ultima viaţă umană, noi va trebui să căutăm o cale diferită, iar acea cale ar putea fi găsită în bunele intenții declarate de soțul tău înainte de război.

Da, mă refer la platforma pe care a candidat atât de lăudabil pentru funcția de Președinte al Ucrainei, platforma pe baza căreia și-a câștigat victoria istorică la alegerile democratice din 2019. El și-a bazat platforma electorală pe următoarele promisiuni.

1. Vom pune capăt războiului civil din Est și vom aduce pace în Donbas și autonomie parțială în Donețk și Lugansk.

2. A promis să ratifice și să implementeze restul corpului acordurilor de la Minsk 2.

Se poate doar presupune că politicile electorale ale soțului tău nu s-au potrivit cu anumite facțiuni politice din Kiev și că acele facțiuni l-au convins pe soțul tău să-și schimbe diametral cursul ignorând mandatul poporului. Din păcate, soțul tău a fost de acord cu acele demiteri totalitare, antidemocratice ale voinței poporului ucrainean, iar forțele naționalismului extrem care pândiseră, răuvoitoare, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina. Tot de atunci, ei au depășit orice număr de linii roșii care au fost stabilite destul de clar de-a lungul unui număr de ani de vecinii tăi, Federația Rusă și, în consecință, ei, naționaliștii extremi, au pus țara ta pe calea acestui dezastruos. război.

Nu voi mai continua.

Dacă greșesc, vă rog să mă ajutați să înțeleg cum?

Dacă nu greșesc, vă rog să mă ajutați în demersurile mele sincere de a-i convinge pe liderii noștri să oprească măcelul care servește doar intereselor claselor conducătoare și ale naționaliștilor extremiști atât aici, în Occident, cât și în frumoasa voastră țară, și care se face pe spatele oamenilor obișnuiți din întreaga lume.

Nu ar fi mai bine să ceri punerea în aplicare a promisiunilor electorale ale soțului tău și să pui capăt acestui război mortal?

 

Puteți urmări interviul cu Olena Zelenska acordat BBC-ului, aici:

 

Putin: Rusia nu a pierdut nimic din cauza războiului din Ucraina. Occidentul a ”eșuat”

Într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Estic din Vladivostok, Putin a declarat că pandemia a fost înlocuită de alte provocări și că Occidentul a subminat economia globală printr-o încercare „agresivă” de a-și impune dominația în întreaga lume.

  • „Mă refer la febra sancțiunilor Occidentului, cu încercarea sa nerușinată și agresivă de a impune modele de comportament altor țări, de a le lipsi de suveranitate și de a le subordona voinței lor.
  • Nu este nimic neobișnuit în acest lucru. Aceasta este politica pe care Occidentul o urmărește în mod colectiv de zeci de ani.
  • Țările occidentale se străduiesc să mențină o fostă ordine mondială care le este benefică doar lor, să forțeze pe toată lumea să trăiască în conformitate cu regulile infame pe care ei înșiși le-au inventat și pe care le încalcă în mod regulat, reguli pe care le schimbă în mod constant pentru ei înșiși în funcție de circumstanțele actuale”, a declarat Putin.

„În primăvară, multe corporații străine s-au grăbit să părăsească Rusia, crezând că țara noastră va suferi mai mult decât altele din această cauză. Dar acum vedem cum producția și locurile de muncă din Europa se închid una după alta. Unul dintre principalele motive pentru acest lucru, desigur, este ruperea legăturilor de afaceri cu Rusia. Competitivitatea întreprinderilor europene este în declin, deoarece autoritățile UE le privează de materiile prime disponibile, de resursele energetice și de piețele de desfacere.”

Puteți citi articolul aici: https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25776270-putin-rusia-nu-pierdut-nimic-din-cauza-razboiului-din-ucraina-occidentul-esuat.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here