S-A FURAT MIREASA? NU, MIRELE!

0
76

mireasa brideArticol de Dara Codescu
Va voi spune o poveste din poveste, petrecuta in urma cu cativa ani, undeva, prin Vrancea. Familia unui avocat foarte bogat nu reusea sa-si marite odorul de fata, cu niciun chip. Degeaba tot facea valva avocatul cu averea lui fabuloasa, nimeni nu voia sa-si lege viata de fiica acestuia, care pacatuia printr-un surplus de kilograme, deloc neglijabil. Din ce i se spulberau visele, din aia se napustea pe mancare, starnind protestele familionului pornit s-o marite o data!
Intr-o buna zi, fata s-a indragostit nebuneste de un tinerel, sarac lipit pamantului, dar frumusel-foc. Nu s-a lasat pana nu l-a atras in cercul ei de cunostinte, numai ca baiatul ramanea politicos si distant. Intre dragostea pentru el si dragul de mancare, a invins dragostea; fata a inceput sa slabeasca vizibil. Cum a trecut prin chinurile infometarii, nu stiu sa va spun, cert e ca, in cateva luni, arata destul de bine. Din vorba-n vorba, din petrecere in petrecere, cei doi s-au mai apropiat. S-au pus la cale tot felul de scenarii, incat tinerii sa fie mai tot timpul impreuna si, curand, s-a deschis vorba si despre casatorie. Pe scurt, s-a facut o logodna cu fast, iar nunta a fost fixata peste cateva luni!
In perioada pregatirilor de nunta, fericirea viitoarei mirese nu mai avea margini. Si, ce face un om cand vrea sa simta si mai bine? Mananca ce-i place. Cine nu s-a luptat cu kilogramele vreodata nu stie ce cumplita e tentatia de a manca! Rezultatul nesabuintei nu a intarziat sa apara, astfel incat, de la o zi la alta, kilogramele veneau iute inapoi. In prag de nunta, mireasa era mai grasa decat fusese vreodata. Se comandasera verighetele, se trimisesera invitatiile, se fixase ora cununiei religioase, doar rochia ramasese tot de proba, cu mult material lasat pe la cusaturi, ca sa fie incheiata in ultima zi.
A venit si ziua nuntii, alai, muzici, zaiafet, masa la restaurant. Mireasa era din ce in ce mai flamanda, pana si la biserica s-a repezit in piscotul popii, mai sa-i muste degetele. Ajunsa la masa festiva, altceva decat mancare nu vedea in ochi. Se pusese la cale furatul miresei. Actiunea intarzia sa se produca, dar, de la o vreme, s-a observat absenta mirelui. Nunta s-a incheiat brusc, cu mireasa plangand pe tortul netaiat.
Povestea mai spune ca mirele ar fi fost adus inapoi cu jandarmii. Cum-necum, a trebuit sa ramana insurat. Numai ca nevasta nu l-a iertat niciodata pentru indrazneala de a o infrunta si s-a transformat intr-o harpie, terorizandu-l tot restul vietii.
 
Nu discutam aici despre femeile grase. Ele au trei posibilitati: sa slabeasca si sa-si schimbe stilul de viata, pentru a-si mentine silueta si asa sa incremeneasca; sa actioneze chirurgical, situatie in care, nici sa vrei, nu mai poti manca mult; sa nu-si faca niciun fel de complexe. Cunosc foarte multe femei suprapoderale care sunt extrem de simpatice, tocmai pentru ca nu se sinchisesc de modul in care arata.
Tragi-comice devin doar manevrele pe care le fac unele femei, de a arata bine, numai cat sa atraga „prada”, intorcandu-se la metehnele vechi, imediat ce sunt sigure ca lucrurile nu se mai pot schimba. Intamplari de tipul celei povestite mai sus se intalnesc foarte des. Umilitor este atunci cand mirele este „furat”, nu in timpul ceremoniei, ci cu mult inainte, miza fiind conturile in banca. Ciudat este ca nu sunt „cumparati” doar barbatii fara venituri substantiale, ci si aceia care se descurca financiar, mai mult decat onorabil. O fi adevarat ce se spune ca banul tot la ban trage si…bugetarul la bugetar!…
Imi imaginez ca viata de cuplu intr-o asemenea situatie nu poate deveni decat un iad. El, multumit o vreme de investitiile facute, dar tanjind dupa o poveste de iubire care sa-ti dea aripi! Ea, spionandu-i orice privire, orice tacere si, pricepand, intr-o zi, ca nu poti cumpara orice pe lumea asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here