S-A STABILIT: SCANDALUL ANULUI S-A DUS!

0
106

borcea alina pelinel aa* Unii s-au băşicat că am scris pe FB despre enervanta insistenţă a unor televiziuni (în frunte cu B1!) în a discuta despre Borcea şi iubirile lui, despre numeroşii săi copii, despre spusele lui Becali, naşul lui Borcea ş.a.m.d. Totuşi, în absenţa unei reacţii minime din partea CNA, care n-ar trebui să stea în hibernare când tinerii primesc astfel de modele turnate pe micul ecran (adulter, prostituţie, abuz, corupţie, puşcărie, fals creştinism, sfidarea normelor, etc) zilnic. Şi Realitatea a simţit nevoia să prezinte date, ProTV a adus-o pe Alina Borcea la Măruţă unde femeia i-a declarat război amantei Pelinel, la Antena Stars, la Antena 1 şi tot aşa. Unde să te duci, dacă nu vrei să vezi aşa ceva? Nu-mi spuneţi la Discovery! E treaba voastră cât de informaţi vreţi să fiţi privind realităţile din România. Eu vreau să ştiu ce se petrece în domeniile diverse ale societăţii.Mă interesează piaţa imobiliară, preţurile de la piaţă, starea vremii, starea drumurilor, taxele noi şi vechi, evenimentele culturale, sportive etc. E aberant?  Nu mondenităţi, nu viaţa puşcăriaşilor (liberi sau închişi). Problema este strict a televiziunilor ferm convinse că un astfel de subiect murdar de tip otevist, aduce rating. Editorii, producătorii au stabilit deja că acesta e scandalul anului! Nu s-au dus nici 1o zile din an! Azi, 8 ianuarie, B1TV ne anunţă că Borcea iese din spital. Nu-i aşa că eraţi preocupaţi? Subiectul a devenit tocmai bun pentru bancuri. Multe vedete stau la coadă la Poarta Albă, ca Borcea să le ofere în dar un copil!
Cioloş în Germania…dar nu oricum ci cu avion închiriat cu mii de euro! Premierul a fost la Doamna Merkel. Nu toate televiziunile de ştiri au considerat că e cazul să transmită în direct conferinţa comună de presă. Digi24 a făcut-o. Între timp aflu că Cioloş face numiri politici în domenii cheie. La „Dosar de politician” prezentat de Silviu Mânăstire (B1Tv).
* Barcelona- Espanol 4-1. Echipa lui Gâlcă n-a putut reedita jocul bun anterior când a scos un egal aplaudat. E drept că Espanol, care e tot din Barcelona a a terminat jocul în 9 oameni!
* S-a reluat serialul Becali pe orice subiect. Când nu e la DigiSport sau la Sport.ro cu mari dezvăluiri privind transferurile care vor fi, dar nu-s, atunci e la canalele de ştiri cu comentarii privind cărţile scrise în penitenciar, privind preacurvia, privind  cele mai varii subiecte în frunte cu temele religioase. Jurnaliştii îl duc până la intrarea în biserică şi-l aşteaptă acolo. Exact cum fac la DNA.Şi ce plăcut era cu el tăcut!
* Mircea Băsescu a primit 4 ani cu executare! E prima instanţă! Sentinţa nu e definitivă!
* Policlinica Titan a fost jefuită azi noapte. Era un singur paznic. S-au furat laptopuri!!! E grav pentru medici şi pacienţi.
Florian Bichir este un avocat logoreeic al lui Iohannis şi al Bisericii. La orice vorbă a celor din studio, el are o contră, o replică. Mihai Duţă nu ştie cum să-şi apere afirmaţiile din faţa agresivului tartor de la CNSAS. Bichir îşi aminteşte periodiuc că este şi jurnalist, dar când e lăsat nu respectă nicio regulă a dialogului. Abordările sale din ultima vreme sunt surprinzătoare, aşa că îl ocolesc cât pot.
* Eu ce văd? Că Preşedintele ţării e în vacanţă a nu ştiu câte oară într-un singur an! Nu înţeleg. Nu era firesc să fie el la întâlnirea cu Angela Merkel? Nu ne bucuram că va dialoga mai uşor decât oricine cu partea germană? Au fost tot felul de ştiri, de imagini, de colaje, de montaje…Cred că Iohannis are o agendă total diferită de cea la care ne-am gândit noi!
* Probleme cu imnul secuiesc. Comentatorii devin tot mai toxici la B1TV. Unul zice că nu e o problemă că într-o sală de sport din România se cântă după imnul ţării şi unul secuiesc! Că e bine să-i lăsăm să cânte ce vor la un meci de baschet ! Dacă legile nu sunt respectate, abuzurile, tensiunile interetnice se vor înmulţi.
* Analiza lui Cristoiu nu e chiar aiurea. Observă că duşmanul numărul unu pentru Iohannis şi Cioloş este tot T. Băsescu! Dan Mihăiescu, consilierul  preşedintelui de azi, e mai virulent decât Ciuvicăgâdea…Ion Cristoiu se întreabă, justificat, unde e opoziţia? Cine va fi în fruntea DNA? Cine va fi Procuror General?
* Tematica mondenă a unor canale de profil nu s-a modificat, E o cloacă în care se învârt aceleaşi personaje. Politica rotaţiei cadrelor se respectă. Brancu nu s-a schimbat. Tot strâmbar şi intrigant a rămas. Se duce la Prigoană (cu look nou!) şi-l ascultă atent cum expune problemele acestuia cu fosta soţie, cu copiii, cu viaţa. Apoi o lasă pe Bahmu să spună ce vrea despre fostul. Adriana se arată revoltată Regele Gunoaielor vorbeşte mereu despre ea, despre problemele lor. Arbitrajul lui Brancu e părtinitor, pentru că doamna e colegă de trust cu el, iar Prigoană nu cred că mai dă cât dădea înainte!
* Actorii de la Nottara sunt scoşi şi de la ARCUB din str. Batiştei! Altă clădire cu probleme de risc seismic… A doua evacuare  în scurtă vreme. Primăria Capitalei nu are nimic de spus?
* Lucian Mândruţă este la DigiFM! Îl văd la Digi24. Un trust care se dezvoltă!
* Dorin Chioţea face o treabă tot mai articulată la RealitateaTv (matinal)
* La Antena Stars Matinal e zăpadă. Se transmite în direct de pe o pârtie din Predeal. Cu cel mult 50 de oameni în jur… E greu de suportat pentru că prezentatorii sunt de neînghiţit. Pentru mine. Fireşte că printre numele semnalate pe „burtiere” ca fiind subiecte apare şi Becali!
* Măruţă are un nou subiect lacrimogen, adică social. Un băiat de 16 ani şi cîinele său, Lupu (foarte frumos şi expresiv)! Oamenii au sărit să-l ajute pe băiat pentru că are încă 5 fraţi. Din păcate  Măruţă e atât de repetitiv, încât dă impresia că şi-a rătăcit vorbele undeva prin anii lui de glorie!  Apoi a fost un subiect perfect, tot social, Ifitimoaie şi petrecerea lui. Belşug, veselie.
* Cum era de aşteptat, lăudărosul Becali a mai dat-o în bară iar. Marica e transferat la Steaua. Ei bine nu este!Marica preferă să meargă în Spania. Deocamdată din tot ce a promis Becali, au ajuns la echipă doar doi oameni. Reghe nu spune nimic?
* Mi-a rămas îm memorie momentul Revelionului de la RAI UNO. Imediat după ora zero, piesa difuzată a fost „Oh Happy Day”, nu o piesă italiană. Mi-a plăcut pregătirea numărătorii inverse şi reacţia publicului. Apoi s-a auzit ABBA cu Mama Mia!
* Şi ştirile ProTV s-au ocupat de Borcea! Emisiunea „Vorbeşte lumea” care nu ami are echipă de prezentatoare (au plecat trei fete, a venit Adela Popescu) s-a ocupat pe larg. Jeni este psiholog şi a încercat să analizeze cazul Alina Vidican (care şi-a tatuat imaginea lui Borcea în culori, pe spate, deşi putea folosi o oglindă, dacă el vrea să se vadă pe sine!). Era în studio şi un personaj absolut insuportabil, Florin Condurăţeanu, cu vorbirea lui tărăgănată de bradipsihic,care a aberat vesel prea multe minute, dar dacă ProTV a ajuns atît de jos încât să-l aducă pe colecţionarul de ochelari coloraţi, atunci n-am ce spune. Au plecat toţi profesioniştii la Antene şi de acolo a venit acest eşec al oricărei emisiuni (cu excepţia celor cu ode dedicate oricui!).

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here