SANREMO 2017: COMENTARII DUPĂ PRIMA SEARĂ

0
39

Fiorella Mannoia
Fiorella Mannoia

Pe 7 februarie a început Festivalul Sanremo (poate fi urmărit pe Rai 1, dar și online pe site-ul festivalului). Am căutat pentru voi câteva comentarii din presa italiană sau făcute de artiști italieni.
Ca în fiecare an, Rita Pavone comentează pe Facebook alături de prietenii ei întreg festivalul. În acest an, Rita face parte din juriul festivalului (Giuria di Qualità). Artista spune că i-a plăcut prestația lui Tiziano Ferro, de asemenea, i-a plăcut și de charismaticul și energicul Ricky Martin. Momentul umoristic al lui Crozza a făcut-o să râdă, iar cuplul De Filippi – Conti i s-a părut fascinant chiar dacă a fost și puțin straniu. Având în vedere că face parte din juriu, nu poate comenta piesele, dar nici nu se poate abține să spună că ron are o piesă superbă pe care a interpretat-o extraordinar și speră să-l vadă în finală. A lăsat să se înțeleagă că i s-a făcut o nedreptate lui Ron. Aveți mai jos mesajul ei precum și comentariile prietenilor ei de pe Facebook.

 
Gianni Morandi a postat un mesaj scurt pe Facebook în care spune că piesele sunt bune și îi felicită pe Carlo și pe Maria. A cerut și opinia prietenilor lui de pe Facebook (a primit peste 3.400 de comentarii).

Corriere Della Sera este de părere că aceasta este ediția Mariei de Filippi și a lui Maurizio Crozza. Și jurnaliștii acestei publicații au apreciat prestația lui Tiziano Ferro. Puteți citi articolul aici:
http://www.corriere.it/spettacoli/festival-sanremo/diretta-live/17_febbraio_07/sanremo-2017-prima-serata-tiziano-ferro-compito-d-aprire-danze-93d283be-ed6d-11e6-9982-e7f0326adfad.shtml?refresh_ce-cp
Și La Stampa a publicat un articol amplu despre festival. A fost apreciat omagiul adus, în deschiderea serii, lui Luigi Tenco de către Tiziano Ferro. În urmă cu 50 de ani, Luigi Tengo și-a pus capăt zilelor chiar la Festivalul Sanremo. Despre Fiorella Mannoia au doar cuvinte de laudă: „pare mai mult un invitat special decât o simplă concurentă. Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.lastampa.it/2017/02/07/spettacoli/festival-di-sanremo/2017/la-diretta-della-prima-serata-del-festival-di-sanremo-a9iavDF6jhy4PnOjPBytiM/pagina.html
 
Am găsit un articol și în revista Vanity Fair. Jurnaliștii acestei publicații au fost dezamăgiți de prestația concurenților. Ei sunt de părere că pentru doi dintre cei 3 care riscă eliminarea, a fost o nedreptate (nu spun despre cine este vorba). Puteți citi articolul aici:
http://www.vanityfair.it/show/tv/17/02/08/festival-di-sanremo-2017-prima-serata-cantanti-ospiti-foto-meglio-peggio
Publicația Il Mattino s-a declarat nemulțumită de piesele din concurs: texte slabe și melodii plictisitoare. Al Bano a primit nota 4 (o romanță care nu aduce nimic nou și nici bun), Fiorella Mannoia a primit nota 7 (a cântat bine dar nu a strălucit), Marco Masini a primit nota 6,5.
Elodie a primit nota 5 (a încercat să o imite pe Mina), Gigi D’Alessio a luat nota 5,5. Și Ron a primit tot nota 5 (a rămas fidel stilului său). Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.ilmattino.it/spettacoli/sanremo/sanremo_le_canzoni_deludono_testi_piatti_e_ritmi_blandi-2243958.html
 
Și revista Panorama a dat note fiecărui concurent în parte. Fiorella Mannoia este favorita acestei ediții, publicația i-a dat nota 7,5. Puteți citi articolul aici:
http://www.panorama.it/musica/sanremo-2017-pagelle-prima-serata-diretta/

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here