Traian Cosma, Silvia Ștefănescu, Tică Alexe la Psihologul muzical (ediția 735 – 29.10.2016)

0
220

foto colaj aLa un an de la tragedia „Colectiv” am început ediția cu un cover la piesei „The Day We Die” inclus pe un album Tribut lansat chiar în ziua emisiunii.
 

Avem un debut emoționant prin prezența lui Traian Cosma în studio. A plecat  din România în 1989, cu puțin timp înainte de „Revoluție” și iată-l revenit în țară, stabilit la Oradea. Mă bucur că datorită poetului George Stanca am ajuns la el și a putut sta cu noi măcar o oră. A și cântat cu chitara și vocea, compoziții de-ale sale, ne-a povestit despre Australia, a fost plăcut surprins despre cele scrise de Nicu Alifantis în „FaceCarte” (2016) despre Traian Cosma, cel din 1973… Am aflat multe despre Australia, despre muzica anilor trecuți, despre colaborarea cu Metropol și altele.
Silvia Stefanescu la Radio Romania
Silvia Stefanescu la Radio Romania

Ne-au vizitat Silvia Ștefănescu (solistă, artist plastic) Tică Alexe (solist și producător muzical) și Dana Cristescu (promoter). Am ascultat piese interpretate de fiecare dintre cei doi. Piese cântate împreună nu sunt încă, dar se pregătesc. Grupul Sfera poate da lovitura în curând. Silvia a realizat, printre altele, magneți de frigider și brelocuri cu Pampsy, mascota emisiunii. Are mult talent și se ocupă intens și de astfel de activități. Au fost și piese propuse de invitați cu Roșu și Negru, Ioan Gyuri Pascu, Michael Jackson ș.a. Cei doi sunt adepții cântărilor live, iar experiența lor în domeniu este considerabilă.
Topul Sentimental Special a revenit pieselor cu texte valoroase. Autorii au fost votați de un număr record de participanți, iar piesele au fost propuse, în mare măsură de Alexandru Andrieș. Primii creatori de versuri pentru muzică au fost Leonard Cohen, Bob Dylan, Jim Morrison, Nick Cave și Cat Stevens.
O ediție foarte bogată și diversă pe care vă recomand s-o ascultați integral!
Audio:


Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400 de mesaje):
Tica Alexe la Radio Romania
Tica Alexe la Radio Romania
Adryan, Sydney Bun regăsit prieteni! Vă ascult cu drag!
Diana, FC Bon Jovi Cel mai tare album! abia aşteptam să fie lansat!
Niko, Milano Vă salut! Mulţumesc pentru coverul GTG!
Fane Ghiunghes Ce bine ca exista fb. Vad poza invitatului si al ascult la radio.
Mária Nagy · Salutari din Ungaria Noapte minunata va doresc tuturor Bun venit Traian Cosma!
Carmen-Victoria Bârloiu ·  Ce frumoasă descoperire…îmi recunosc neștiința! 🙁 Reparam prin ascultare aprofundată!
Maria Moldovan · Salutari de la New York!!!!
Marius Macamete FELICITARI pentru emisiune !!! FELICITARI pentru tot ceea ce faceti !!! Imi faceti noptile mult mai romanesti aici in indepartatul nord al Germaniei !!! FELICITARI si pentru remarca de exceptie cu cei care mai vorbesc anapoda pe la TV !!! Eu unul cred ca toate televiziunile ar trebui sa fie mici „RADIO ROMANII ACTUALITATI”, chiar si TVR-ul !!! SA FITI IUBITI !!!
Lucian Simulei Va multumim pentru emisiunile excelente pe care le faceti. Ne creati o stare de bine asa cum se intampla si la Radio Vacanta, Vox Maris sau Ring.
Ramona Tică Alexe de la Sfera????? Ce bineeeee!!!
Varga Ioan va ascultam si la Lugoj cu drag.
Ionuț Rădulescu (Trooper) Te salutam cu drag si te ascultam de la Botosani, Andrei!
Ade Adelyna Bun venit oameni frumoși!
Marius Maryo · salutari din Italia, Brescia.
Patricia, Sao Paolo Ce frumoase sunt accesoriile!!! Super!
Irina Întrebare pentru Tică: mai ţine legătura cu Victor Solomon?
Dana Cristescu la Radio Romania
Dana Cristescu la Radio Romania

Adrian Paniti Salutări invitaților și însănătoșire grabnică Andrei !
Ciprian Aş vrea să îi întreb pe invitaţi ce părere au despre soliştii care părăsesc scena dacă nu le convine atitudinea unor spectatori. Recent, Dave Mustaine a certat un fan care nu-l lăsa să prezinte piesa care urma în concert (respectivul îi striga să nu mai vorbească şi să cânte), aşa că Mustaine a întrerupt concertul. Roger Daltrey de la The Who a oprit un concert tot din cauza unui spectator. Axl Rose e cunoscut pentru ieşirile lui. Cum vedeţi voi relaţia cu publicul?
Corina, Danemarca Mi-am amintit de un concert văzut aici, în Danemarca, în 1993, când m-am stabilit aici. Era un festival mare, multe trupe. După primele trei trupe care au urcat pe scenă (a început devreme, pe la ora 4 după-amiază), danezii se îmbătaseră, evident. A urcat pe scenă Bonnie Tyler cu trupa ei. Şi spectatorii au început să arunce cu sticle în ei. După două piese, timp în care le zburau sticlele pe lângă cap, trupa lui Bonnie a fugit la propriu de pe scenă. Când s-a trezit singură pe scenă, Bonnie a strigat în microfon, la colegii ei: „Veniţi înapoi că ăştia nu au ţintă bună” :))))))))))
Sorin, Timişoara Partea cu security la concerte e cu dus-întors. Un prieten de-al meu a fost bătut de agenţii de pază pentru că dădea din cap (violent, li s-a părut lor) în timpul concertului Cargo. Drept urmare, Bărar a oprit concertul şi a părăsit scena în semn de protest. În România nu prea existe firme specializate pentru a asigura siguranţa spectatorilor…
Ioana Nu o să uit niciodată că D&D a anulat cu două ore înainte concertul Seal de la Sala Palatului… M-am dus la sală şi am găsit luminile stinse… 🙁
Dorina Întrebare pentru Silvia: dacă ai dedica un album tribut unei artiste, soliste din România pe care ai alege-o? Care este solista din România pe care o admiri şi căreia i-ai aborda repertoriul pentru un album tribut?
Paula Întrebare pentru cei doi: aveţi autografe de la vreun artist român sau străin? Există vreun autograf pe care vi-l doriţi cu ardoare?
Jeni Felicitări pentru muzica difuzată! 🙂
Traian Cosma la Radio Romania
Traian Cosma la Radio Romania

Raluca M-a surprins că James Taylor a intrat în primii 10. 🙂
Crina Are umor Johnny Cash.
Ankka Iorgu Faptul că au votat atât de mulţi, e bine! Mă bucur că s-au implicat oamenii, probabil putem interpreta ca fiind un semn că oamenii simt nevoia şi de mesaj şi de poezie. Aţi făcut bine că aţi propus acest top!
Arici Ţepos E o plăcere să mai asculţi şi poezie. Dacă ar fi la fel şi la şcoală, aş citi mai des poezii. 🙂
Florentina Mi-aş dori din suflet să-l văd live pe Nick Cave. Am auzit că are concerte în SUA. Când vine în Europa mă duc să-l văd.
Iarina Excepţională piesă! Foarte bun topul! A ieşit pe sufletul meu.
Elena Am savurat fiecare vers. nu am nicio obiecţie, nici măcar la Johnny Cash. Ideea a fost bună, topul a fost şi pe gustul meu.
Niko, Milano Mulţumesc pentru acest top. A fost o bucurie. Îmi plac toţi cei 10 din motive diferite. Stiluri diferite de a scrie, oameni care ştiu să folosească o metaforă.
Black Eloise Mai există „fani Depeche Mode”??? Eu credeam că au murit toţi de plictiseală! :))))
Marius, metalfan s-a supărat un fan Depeche Mode?! Ei, uite din cauza asta nu o să mai pot eu să dorm acum…
Miruna Fanii Depeche Mode aşa sunt ei de la natură: supăraţi, bosumflaţi, depresivi…
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here