Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar si Taine la ARTmania Festival 2024

0
129

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar si Taine la ARTmania Festival 2024Artmania Festival anunță primii artiști care vor electriza atmosfera și vor defini sunetul celei de-a 17-a ediții.

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar și TAINE sunt primii artisti confirmati la ARTmania Festival, care va avea loc în perioada 26-28 iulie 2024, în Sibiu.

 

Satyricon – O adevărată legendă a black metalului, formația norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic și intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe peste trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, trupa este condusă de figuri-cheie precum Satyr și Frost și se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice și versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul și ocultismul.

The Flower Kings condusă de talentatul chitarist și compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată care a debutat în 1995. Trupa se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe și diversitatea influențelor muzicale, care variază de la elemente de rock’n’roll până la note clasice și acorduri de jazz.

Monuments – este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilitățile tehnice impresionante ale membrilor săi și pentru compozițiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice și vocale impresionante, Monuments și-a câștigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Borknagar – Trupa norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă și exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul lor „True North” aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluția lor. Cu influențe variate și explorarea temelor diverse, Borknagar se pregătește să cucerească inimile publicului.

TAINE Cu o carieră ce se întinde pe peste doua decenii, trupa Taine se remarca pe scena de underground romaneasca cu un sound puternic și inovator. Recent, trupa a lansat albumul „Chaos and Contemplation,” un material ce reflectă creșterea și evoluția lor ca artiști.

 

Trupe castigatoare la Showcase-ul ARTmania Festival

In cadrul evenimentului „CLOSING 2023 – Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023,” parte a proiectului „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural,” care a avut loc pe 19 octombrie în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, și Alpha Q.

Prin votul publicului și al juraților, două trupe remarcabile au fost desemnate câștigătoare și vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons și Alpha Q.

Juriul a fost format din: Cristi Gram (Chitarist Phoenix), Lenti Chiriac ( Radio Romania), Irina Marinescu (Rock FM), “Emi” Archicon (PR & Booking Quantic Club) si Codruta Vulcu (director ARTmania Festival)

 

Biletele pentru ARTmania Festival sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here