Schemă de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro pentru sectorul cultural românesc

Articol preluat de pe site-ul Bursa

0
81

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat miercuri că, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai domeniului cultural-artistic românesc, a fost decisă implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi, transmite News.ro.

„Am făcut o evaluare în piaţă, am discutat cu artişti şi oameni de cultură, am identificat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă şi am găsit următoarea soluţie: o schemă de ajutor de stat cu un buget estimat de 100 de milioane de euro. Sceham funcţionează sub formă de granturi şi vine să completeze măsurile pe care le-am luat deja în beneficiul celor care activează în acest domeniu”, a declarat Raluca Turcan.

Memorandumul va fi prezentat miercuri în şedinţa de Guvern, a mai spus videprim-ministrul, unde va fi supus dezbaterii, iar de această sumă vor beneficia sectorul independent, organizatorii de evenimente culturale, festivalurile de muzică, librăriile şi editurile.

Vor putea solicita fonduri organizaţiile non-guvernamentale şi societăţile comerciale.

Puteți citi articolul aici: https://www.bursa.ro/schema-de-ajutor-de-stat-in-valoare-de-100-de-milioane-de-euro-pentru-sectorul-cultural-romanesc-48572147

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here