Victor Ponta, despre situaţia financiară „catastrofală“ a TVR: „Nu voi mări taxe pentru a acoperi proasta gestiune şi frauda din bani publici“

0
14

Articol preluat din Adevărul

TVRLiderul PSD, premierul Victor Ponta a descris situaţia financiară a Televiziunii Publice drept „catastrofală“, declarând că actualul Guvern nu va mări taxe pentru a acoperi „proasta gestiune şi frauda din bani publici.“

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii la finalul şedinţei coaliţiei, în contextul în care jurnaliştii l-au întrebat dacă există vreo persoană care să fie susţinută la conducerea TVR, iar premierul a răspuns negativ, notează Mediafax.
De asemenea, Victor Ponta a fost întrebat dacă îl mai susţine pe actualul preşedinte al TVR, Stelian Tănase, liderul PSD precizând că decizia aparţine Parlamentului, iar preocuparea sa, ca premier, este doar situaţia economică a televiziunii publice.
„Nu trebuie să îl susţin eu (pe Stelian Tănase –n.red.), trebuie să îl susţină Parlamentul. Singura mea preocupare ca prim-ministru se referă la situaţia financiară a TVR-ului care, în ultimul an, într-adevăr, a devenit catastrofală şi la faptul că, atâta timp cât sunt prim-ministru, nu sunt de acord să mărim taxele pentru a acoperi proasta gestiune şi frauda din bani publici. Cred că trebuie să fie un management care să aibă grijă de banul public, banul public însemnând şi banii de la buget, însemnând şi banii din taxa care există deja“, a explicat Ponta, citat de Mediafax.
El a adăugat că poziţia sa nu are legătura cu Stelian Tănase şi a amintit faptul că s-a opus creşterii taxei TV şi în trecut, când preşedintele TVR era Claudiu Săftoiu.

Pe cine pregăteşte PSD pentru şefia TVR

Săptămâna trecută, comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi „pentru“ şi două „abţineri“ (UDMR).
„PSD vrea să facă o execuţie politică a unui conducător de televiziune, pentru simpla îndrazneală a acestui conducător de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta şi a PSD. Nu îi intereseaza ce se întampla la CNA, ruşinea şi promiscuitatea în care a ajuns CNA, faptul că majoritatea membrilor CNA doreşte schimbarea din funcţie a preşedintelui CNA Laura Georgescu“, a spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.
Potrivit unor surse politice, Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru relaţia cu românii din diaspora, pleacă favorit în cursa pentru şefia televiziunii publice. În prezent, Bogdan Stanoevici este secretar de stat în Ministerul Culturii. Un alt nume trecut pe lista scurtă a PSD este Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Contactat de „Adevărul“, Mădălin Voicu a recunoscut că i s-a propus să preia şefia TVR.

Datoriile Televiziunii Române

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care TVR a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Tănase. Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.
sursa: Adevărul
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here