Serbarile Bistritei medievale 2014 (27 – 29.06.2014)

0
26

A opta editie a Serbarilor Bistritei medievale bate la portile Cetatii !
 
Va fi o sarbatoare cu iz medieval, ce se va desfasura in perioada 27 – 29 iunie in perimetrul Pietonalului din Centrul Istoric al orasului, cu un Targ al mesterilor specific acestui eveniment, cu spectacole de animatie stradala cu cavaleri si domnite, dar si cu concerte de muzica medievala. Animatia cavalereasca va fi asigurata de Ordinul Cavalerilor Lup (cu „barlogul“ in Targu-Mures), condus de Marele Lup Liviu Pancu,  nimeni altul decat regizorul serbarilor medievale din cetatea Sighisoarei. O noutate a festivalului va fi „Curtea comediantilor“, coordonata de Mihai Todor, regizor si menestrel deopotriva, liderul trupei Truverii, care va propune publicului bistritean spectacole cu teatru medieval, dansuri medievale si renascentiste, jonglerie cu poiuri, muzica, scenografie, laborator de poezie medievala.  Animatia stradala va fi innobilata de gratia si frumusetea domnitelor din trupa de dansuri medievala NOSA, iar pe parcursul zilelor de sambata si duminica va fi aleasa si Domnita Bistritei, caci nici o cetate nu este puternica fara domnite frumoase! Acest lucru il vor demonstra si fetele de la trupa de animatie cu foc SiriuS, in reprezentatiile lor nocturne de vineri si sambata.
 
Cei mai vajnici arcasi din Transilvania se vor intrece in cursul zilei de sambata, 28 iunie, in curtea Complexului Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud, pentru a castiga trofeul „Arcasul tinutului Nösnerland”.
Concertele de muzica medievala vor fi sustinute de trupele Lupus Dacus si Truverii, iar concertul de final va apartine menestrelilor veacului XXI, muzicienii de la Nightlosers. Acestia isi vor lansa cel mai recent album intr-un scenariu medieval, in care se vor afla fata in fata cu Judele Cetatii Bistrita si nu le va fi deloc usor…
 
Trupa de stegari Artgotiga (Sibiu), Eroii veacurilor apuse (Brasov), formatia de dansuri sasesti Regenbogen a Forumului German Bistrita, teatrul de papusi „Alexandru Misiuga”, trupa de copii „Comenius Team” de la Palatul Copiilor Bistrita si baladistul irlandez Pat O’Mahoney vor fi protagonistii altor specacole atragatoare din programul acestei editii a festivalului medieval.
 
Serbarile Bistritei medievale 2014 sunt organizate de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si Centrul Cultural Municipal Bistrita, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bistrita si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, prin Complexul Muzeal Judetean.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here