Sergiu Cioiu la Psihologul muzical (ediția 710 – 7.05.2016) – AUDIO

0
252

Sergiu Cioiu la Radio RomaniaEdiția din 2008 cu Sergiu Cioiu vă stă la dispoziție permanent pe site. Revenirea după 8 ani se datorează unei duble lansări. A venit dimineața din Canada și prima noapte românească a petrecut-o la Radio România Actualități. „Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu” este cartea care s-a lansat în emisiune. Editura Ars Longa ne-a pus-o la dispoziție înaintea lansării oficiale. Ultimele pagini includ discografie, premii, colaborări, etc. Cartea este însoțită de un dublu CD, audiobook. O completare fericită a cărții, cu multă muzică și alte informații utile. Actorul, interpretul, poetul Sergiu Cioiu s-a simțit bine în studio, a răspuns numeroaselor mesaje, s-a bucurat de faptul că veneau de la oameni tineri care doreau să-l descopere.  A recitat și a povestit cu multă pasiune. Sergiu Cioiu este și un fin observator al realităților sociale și culturale de la noi, din lume. Ne-a propus câteva piese cu Willie Nelson alături de Diana Krall, Leonard Cohen, Maria Răducanu (a elogiat-o fără rezerve și cred că a făcut-o absolut motivat), Leonard Constant, fiul lui Sergiu, care a contribuit esențial la realizarea audiobook-ului, dar care compune și cântă pe cont propriu cu mult succes.
 
Agenda pop-rock vă oferă piese cu George Michael (preferința lui Emerich Jenei, cel care antrena Steaua pe 7 mai 1986), Joe Rusi (bluesman român activ în Norvegia), Muse, Black Sabbath, Julio Iglesias în duet cu Sting, Marillion, Roxette, Ana Popovic, The Smiths ș.a.
 
Top 5 Sentimental a fost italian și foarte agreabil. Gianna Nannini are multe piese îndrăgite. Primele clasate au fost 1. Un estate italiana (duet cu E. Bennato), 2. Bello e impossibile, 3. Meravigliosa creatura.
 
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300!)
Catrinel Pauna Votat la Topul cu Def Leppard! Imi amintesc perioada cu posterele…  Aveam unul mare-mare cu ei deasupra patului. Cumparat dintr-un magazin cu postere de pe langa BNR. Poster adevarat, nu d-ala indoit din reviste si cu gauri de la capse.
Cristina, metalfan Hristos a înviat! Mă bucur că e din nou vineri! În perioada sărbătorilor ne lipseşte mai mult România… Ne-a lipsit mâncarea tradiţională… ne+au lipsit părinţii, familia… Marius habar n-are să gătească drobul, cozonacul… Nici măcar ouăle nu le-a fiert ca lumea… le-am vopsit, dar…  :)))
Matei Vă salut cu respect! Mulţumesc mult pentru EL&P şi Modern Talking!
Mariana Sunt profund şocată de moartea acestui băiat! Frumos început de emisiune!
Robby, Reşiţa Am bilete la toate concertele rock din această vară!!! Am reuşit! Sunt fericit!!!!! O iubesc iar pe mama!
Cătălin, Târgovişte Bun venit invitatului! Nu l-am mai auzit de mult!
Robby, Reşiţa Ora 00.25. Dialog între mine şi mama: Eu: „Mamă, ce cântă Sergiu Cioiu”… Mama: „Piesa aia cu Vântule”. Eu: „Care piesă?” Mama: „Vântule, vântule”. Eu: „Să ştii că dacă zici vântule de mai multe ori nu înseamnă că-mi explici”. Mama: „;Mă, dar tu ai crescut sub piatră?” :))))
Cornel Costea Bună seara, domnule Sergiu Cioiu! Frumoasă surpriză pentru această emisiune! Toate gândurile bune din partea mea!
Adrian Stroea Mersi Andrei pentru emisiune de calitate . Mulți ani înainte lui Sergiu. Adrian din Brașov sunetist la Conexiuni si Cerbul de Aur.
Sebastian Dumitrescu O placere sa-l reascult pe d.nul Sergiu .multumesc pentru emisiunile dvs, hrana pentru sufletul meu. te imbratisez Radio Romania Actualitati legatura mea cu Casa.Cu drag Sebastian Dumitrescu, Berchtesgaden, Bayern, Germania
Corina Chiar trebuie reluată ştirea aceasta tristă din oră în oră?!
Tania, Ucraina Mare bucurie mi-aţi făcut invitându-l pe Sergiu Cioiu!
Cristian Popescu CHRISTOS A INVIAT ! BUCURIE MARE , COLEGUL SI PRIETE – NUL MEU SERGIU INVITATUL EMISIUNII PRIETENULUI ANDREI PARTOS , UN REGAL CU UN ARTIST INEGALABIL , DE O FINETE INTERPRETATIVA DE INALTA CALITATE TE ASTEPT CU DRAG LA BRASOV , SA DEPANAM AMINTIRILE INTALNIRII NOASTRE DE LA OTAWA DIN 1993 CAND AM FACUT EU TURNEUL ACOLO SI CU CARE OCAZIE NE-AM REVAZUT ! SALUT SI ECHIPA DE EMISIE CARUIA II DORESC SANATATE SI SUCCES!
Yanni, Grecia aş vrea să-l întreb pe invitata dacă el consideră că un artist are menirea de a adresa lumii un mesaj. De exemplu, sunt unii care luptă pentru drepturile animalelor. Sergiu Cioiu s-ar implica în astfel de campanii?
Vlady Cnejevici si Teo Boar Suntem pe receptie, ca de obicei, de aceasta data de pe soselele tarii, draga Andrei! Salutari invitatului tau din aceasta noapte, d-lui Sergiu Cioiu! Noi eram copii cand domnia sa era o mare vedeta in Romania. Ii dorim multa sanatate! Emisiune placuta va dorim! 🙂
Mircea Nicolau In carte este scris asa : Topul muzical din revista “Săptămâna” era realizat de Cornel Ionescu (apoi de Andrei Partoş), pe baza preferinţelor ascultătorilor. Am pomenit numele dumneavoastra deoarece multi din Romania identifica acest top cu domnul Andrei Partos.
Lylytrance Dar de ce credeţi că textul este atât de important? Nu vi se pare că mesajul poate fi transmis mai bine printr-un video bun sau prin proiecţii interesante în timpul concertelor? Eu nu mai sunt atentă la texte…
Eduard L-aş întreba pe invitatul din această noapte dacă le recomandă tinerilor să îi urmeze exemplu şi să plece din ţară?
Dana Ce părere are invitatul despre cinematografia românească? E un paradox faptul că avem atât de multe filme premiate în străinătate, şi totuşi în ţară avem din ce în ce mai puţine săli de cinema…
Mihai Cred că a doua piesă era cântată de Nazareth (pentru că ei beau mult şi Hollywood Vampires au zis că fac coveruri după trupe care obişnuiau să bea mult). Prima piesă nu o cunosc…
Vicky  The Doors – Break On through. Şi 5 To 1 – The Who. 🙂
Miruna Încerc şi eu un răspuns… Logic… trebuie să fie două trupe vechi… poate The Shadows şi Rolling Stones (a doua părea în genul lor).
DeeDee Sunt convinsă că evenimentul anului în România va fi concertul Sia! Abia aştept!
DioVasco Sunt răutăcioşi jurnaliştii italieni, de aceea au criticat-o atât de dur la Sanremo. Gianna are trăire. E o mare artistă! Este şi una dintre preferatele lui Vasco Rossi. 🙂
Daniel Uite o artistă pe care mi-aş dori să o mai văd la Bucureşti. Sper să mai am această şansă. Cred că au trecut vreo 5 ani de la ultimul ei concert la noi. Am fost acolo şi mi-a plăcut mult! Mulţumesc pentru Gianna!
George, Los Angeles Excepţional dialogul cu ascultătorii! Îmi place foarte mult să vă ascult dialogând. 🙂
Minodora, Cluj Fabulos top! Mulţumesc!
Elena Wow… Pare ireal… nici nu ştiu de când n-am mai auzit Marillion la radio. Mulţumesc!
Magda Cred că de aceea vă păstraţi un public constant, pentru că propuneţi normalitate şi diversitate! Felicitări!
Adryan, Sydney Felicitări! Weekend plăcut! Mereu alegeţi cele mai bune trupe şi piese! Ajung să-mi placă şi artişti pe care nu îi cunoşteam! Vă mulţumesc pentru asta!
 
sursa (pentru partea audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here