Sinecuristii de cariera. Cum ajung personaje fara scoala sa paraziteze cu nesimtire institutiile vitale ale statul roman: „S-a creat o casta, exact cum era nomenclatura comunista”

Articol preluat de pe site-ul Ziaristi.com

0
174
Niculae Badalau, Laurentiu Baranga si Gheorghe Stan
sursa: Ziare.com

Acum, in apropierea noilor alegeri presa a scris despre posibilitatea ca atat Florin Iordache cat si Serban Nicolae, arhitectii reformelor din Justitie in epoca Dragnea, sa ajunga la sefia Consiliului Legislativ. Ambii au titlu de doctor, Iordache l-a obtinut la Universitatea Libera Internationala din Chisinau iar Serban Nicolae la Universitatea Babes-Bolyai, asupra ambilor existand acuzatii serioase de plagiat.

Jurnalista Emilia Sercan, care in ultimii ani a scos la iveala zeci de cazuri de plagiat in randul demnitarilor tarii, este de parere ca ne confruntam cu un fenomen al carui efect principal efect negativ este ca zdruncina increderea populatiei in institutiile statului.

„Cred ca putem sa vorbim despre un fenomen in privinta statului care angajeaza oameni care nu isi arata competenta, oameni care de fapt au CV-urile pline de tot felul de certificate, de tot felul de diplome. Toate aceste atestate nu fac decat sa incerce sa mascheze incompetenta si ascund impostura. O persoana care are intr-adevar preocupari, un profesionist, un om care munceste pentru cariera lui nu se duce la tot felul de firme, tot felul de SRL-uri sa faca cursuri de tot felul, de la anticoruptie la achizitii publice. Asta dincolo de cazurile cand nici macar nu termina astfel de cursuri, dar si le trece in CV.

Problema este ca statul promoveaza in mod constient in diverse pozitii publice oamenii care nu-si arata competenta prin cunostintele si experienta dobandita in diverse pozitii, ci mai degraba sunt promovati oameni care au apartenta la anumite retele, la anumite grupuri de interes, la anumite partide politice. Exista astfel interesul sa fie promovati cei care pot sa-si arate, intr-o forma sau alta, loialitatea fata de aceste grupuri sau zone de interes. De aceea o sa vedem in pozitii foarte importante, ce ne decid soarta, ne decid viitorul nu pentru un an sau doi caci deciziile CCR-ului, de exemplu, ne determina viata pe decade intregi, astfel de numiri.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://ziare.com/psd/pnl/sinecuristii-de-cariera-i-de-ce-ajung-politicienii-fara-clase-sa-paraziteze-institutiile-statului-1638205

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here