STEAUA ARE 9 PUNCTE! 19.10

0
22

gnohere steaua aUneori rezultatul e mai important, iar în cazul meciurilor de Cupe europene, e esențial. Înseamnă bani, înseamnă puncte la coeficient, înseamnă expunere, valorificarea brandului de țară. Steaua n-a făcut un joc mare. A avut momente bune, dar și multe slabe. În prima repriză n-a nimerit poarta, dar s-a apărat destul de bine. Niță a fost din nou excelent, chiar dacă GB nu înțelege rolul portarului la o astfel de echipă. Benzar accidentat prea devreme, l-a adus în teren pe Enache. Un handicap imens pentru bucureșteni. Totuși, prin mișcarea lui Dică, adică introducerea lui Gnohere, apoi pasele lui Teixeira și Budescu pentru Gnohere și s-a ajuns la 2-0 în deplasare, în Israel. Nu se putea ca apărarea să nu clacheze măcar o singură dată, așa că s-a terminat cu 2-1. Adică 9 puncte din tot atâtea posibile. O premieră pentru o echipă românească în cupele europene. Echipa nu are încă stil și clasă, Popescu e tot neinspirat, Tănase nu arată de ce era el așa scump, Coman decepționează. Nici Dennis Man n-a arătat mare lucru. Cuplul de fundași centrali dă semne bune, Budescu a muncit mult (greșind tot atât), a avut fază de gol și un 11 metri neacordat, ca și veteranul Teixeira. Nedelcu e o achiziție sigură, dar e încă timid. Intervențiile telefonice ale lui GB au fost cum mă așteptam, cu micuțul delir glorios. În context, omul are dreptate. A luat banii, a luat punctele. Poate spune orice, i se iartă. Fără Alibec, fără Pintilii, fără De Amorim ș.a. echipa s-a descurcat.
Enache zice că se bucură că au ieșit sănătoși de pe teren! Idiotul a uitat că el a intrat tocmai datorită, urmare a unei accidentări severe a unui coleg, Benzar!
P.S. Încă sunt sceptic privind calitatea de antrenor a lui Dică, dar mă bucur pentru faptul că se străduiește.
P.S. 2 La un moment dat am avut impresia că urmăresc emisiuni din Israel. Meseriașii (inclusiv Radu Paraschivescu, V. Moraru) insistau pe greșelile de arbitraj care ne-au avantajat. Dar o făceau cu atâta elan încât te apuca greața, după ce-ți trecea mirarea. Cică sunt echidistanți! Nu reiau observațiile, dar numai un ageamiu putea da 11 metru la hențul lui Planici (împins din spate cu ambele mîini de un adversar). Arbitrul n-a dat nici fault, nici henț. A greșit de două ori. Ordinea gesturilor e esențială. Nu și pentru Crăciunescu. Faultul în careu la Budescu n-a mai contat. Ce rost mai are, nu-i așa? Dar în mod cert vreo doi de-ai noștri meritau roșu și n-au primit. Becali a cumpărat arbitrul, ce s-o mai ocolim atât!!!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here