Ştefan Bănică la Psihologul muzical (ediţia 669 – 25.07.2015)

0
158

Stefan Banica la Psihologul muzical
Stefan Banica la Psihologul muzical

Impresiile lăsate de concertul Beth Hart au fost extrem de puternice, aşa că am început şi am încheiat ediţia cu piese cântate de solista americană care ne-a vrăjit pe 21 iulie la Bucureşti!
Stefan Bănică n-a mai fost la Psiholog din 2011. S-au întâmplat multe în viaţa lui, în cariera lui. A optat pentru a difuza piese mai puţin cunoscute de pe cele 15 albume lansate până-n prezent. Au dominat cele de pe „Love Songs- Live Acoustic” din 2013, dar au fost şi de pe „Toată lumea dansează-Live” din 2009 ş.a.m.d. Au plăcut şi piesele cu tentă socială, pe care Ştefan la cântă rar în concerte.. Au fost întrebări legate de X-Factor, de muzica difuzată la radio-urile de la noi, de concertele de iarnă, de vară, din săli mari sau din cluburi. Partea cea mai bogată a discuţiilor a mers spre teatru, spre actorie, regie, turnee. Lista cu preferinţe a fost scurtă (Ed Sheeran, Beth Hart, Bon Jovi) dar subiectele au fost multe, iar la final Ştefan a promis că revine, alături de Nicu Patoi pentru o mică noapte de cântări live.
Am avut parte şi de o scurtă relatare de la Câmpina unde se desfăşura cea de-a treia ediţie a unui Festival de Jazz -Rock. Ne-a furnizat amănunte organizatorul Liviu Briciu.
 Agenda pop rock a inclus piese cu Dragoş Alexandru, The Yardbirds, The Troggs, Survivor, Sonata Arctica, Mihai Pocorschi sau Breaking Benjamin.
Top 5 Sentimental a fost al italienilor Ricchi E Poveri. O participare la vot remarcabilă. Pe lângă primele 5 clasate am difuzat alte trei piese de mare succes. Iată ce s-a votat: 1. Malinteso, 2. Pubblicita, 3. Magnifica serata.
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 300!):
Stefan Banica live la Radio Romania 2015Cristina, metalfan: Mulţumesc pentru Beth Hart! E fenomenală! Am rămas fără cuvinte! Mi-a plăcut mult concertul!! S-a simţit bine şi în Belgia şi mă bucur că a fost bine şi la Bucureşti!
Gabriela Petrescu Bun gasit! Suportam orice…temperaturi suportabile, televizorul pornit fara sonor si lipsa apei, eventual, atata timp cat ascultam aceste voci minunate! Gata…tv-ul oprit. Beth Hart parca a fost un vis frumos care sper sa se repete. In rest…tac si va ascult!!
Corina Anca Roth Pe receptie , la mine in Germania -Espelkamp incepe incet sa picure deci pot asculta linistită Psihologul Muzical vă astept si pe voi sa vă racoriti putin.
Mihail Gagiu Un muzician si actor nativ, complet, unic la noi. Chapeau bás, Maestre!
Cristina, Roman: Bine ai venit Ştefane! Mă bucur să-mi petrec noaptea în compania unui artist complex şi complet
Arici Ţepos: Ştefan, vreau să te întreb ceva şi îmi doresc un răspuns sincer. Eu te felicit pentru tot ce faci, meriţi succesul de care te bucuri. Dar aş vrea să ştiu, ţi-e dor vreodată să cânţi într-un club? Adică, sigur e mişto să umpli Sala Palatului timp de o săptămână, dar te-ai simţi bine şi într-un club în care intră 100-150 de persoane? Doar tu cu chitara…
Constantin Ionel:Mă bucur să te ascult Ştefan! Îţi transmit un gând bun!
Ionescu Cornel …o prezenta super agreabila Stefan !…..felicitari pt. alegerea invitatului!
Robby, Reşiţa: Vorbeşte-ne puţin despre X-Factor. Cine îi ajută pe câştigători? Există case de discuri care să le ofere un contract celor care câştigă?
DarkAngel: O întrebare pentru Ştefan: asculţi radiourile din România? Ţi se pare ok ca o piesă de-a ta să fie difuzată de 20 de ori pe zi? Eşti adeptul conceptului Heavy-rotation?
Teodora: Cine era în comisie când ai dat examenul de admitere la Teatru? Exista o presiune asupra ta având în vedere cine era tatăl tău?
Teddi, Londra: Te deranjează spectatorii care fac selfiuri, fotografii şi filmează cu telefoanele mobile la concerte?
Robby, Reşiţa: Pe mine mă enervează când filmează cei din jurul meu! La concertele de la Sala Palatului mereu se găseşte câte unul în spatele meu care îmi atrage atenţia să stau jos pentru că îi stric preţiosul cadru! Se pierde mult din atmosfera unui concert când publicul stă să filmeze în loc să se bucure de muzică!
Cristi Iordache Imi plac mult emisiunile voastre de noapte. Mult succes!
Cristi Banu Intr-o noapte de catifea, așa ca o scurtă filozofie de viață, ne ținem de mină cu universul și dintr-un colț de cer, de pe o stea albastră ne cinta și ne incintă el, cel mai pătimaș, cel mai îndrăgostit… Copilul tatălui sau, frate cu succesul, Ștefan Bănică jr. rămîne eternul Mihai în care se regăsesc liceenii oricăror timpuri! Noapte pătimașă cu stele pătimașe să ne fie…
Razvan Toma Buna noapte. Apropo de oprit spectacolul. In tineretea mea am fost la un spectacol la Teatrul de Comedie. La balcon era un grup de liceeni foarte galagiosi care deranjau. La un moment dat, regretatul Silviu Stanculescu s-a oprit din piesa (era imbracat in costumatie din Grecia antica), s-a intors spre zona cu probleme, si s-a adresat acelor tineri politicos dar sever: „Va rog sa ma lasati sa imi fac meseria, pentru ca eu nu vin la voi in timpul cursurilor voastre sa va deranjez”. Publicul a inceput sa aplaude, dupa care spectacolul s-a reluat si s-a desfasurat fara a mai fi deranjat vreodata.
Ioana Izabela Când asculţi ceva atât de frumos, uiţi până şi de caniculă. Salutări răcoroase invitatului dumneavoastră! Este un artist adevărat şi merită tot respectul nostru.
Kreutzer Ioan Sorin Superb ,draga Stefane te astept cu drag la Hunedoara !!!
Lengyel Ramona Buna noaptea! S-a gandit Stefan sa faca un concert live pe un stadion mare din tara? In 2013 l-am auzit pe Stefan live la Brasov.
Boogie: Un actor bun de film (oricare dintre cei pe care îi ştim cu toţii) este neapărat şi un actor bun de teatru?
Alina:Ca părinte, eşti mulţumit de şcoala românească actuală? Te preocupă faptul că nu prea se face sport în şcoli?
Arthur Agapie- USA Semanati foarte mult la voce cu tatal dumneavoastra! De cite ori va ascult, parca-l vad pe marele maestro Stefan Banica. In America, ati fost invitat?
Manole: O trupă excepţională, The Yardbirds! Vă mulţumesc!
Marius, metalfan: Mulţumesc pentru Wild Thing! Avea tata un vinil acasă şi aşa am învăţat să folosesc pick-up-ul… Cu discul ăsta m-a învăţat tata să pun muzică în casă!
Aniela: Nu-mi vine să cred că am ascultat Sonata Arctica! Mare bucurie mi-aţi făcut. Aţipisem şi aveam impresia că visez! Vă mulţumesc! Încerc să-mi amitesc dacă am mai ascultat trupa asta pe radiourile din România şi… nu cred! Doar pe net şiîncercul meu de prieteni!
Renata: Vă ascult, dar în acelaşi timp am de învăţat pentru un examen… Still Loving You cu Sonata Arctica este piesa cu care sună telefonul meu. Şi m-am holbat vreo două minute la telefon pentru că nu ştiam dacă sună sau nu… Apoi m-am prins că e la radio. Nu puteam să cred!
Merticaru Dorina Felicitari pentru emisiune! Va trimit, virtual, o prajitura. Am facut-o ascultand ,,Psihologul muzical”.
Vicky: Mulţumesc pentru Johnny Cash! Mi-a plăcut de când aţi difuzat Walk The Line. A fost prima data când l-am ascultat
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here