Ștefan Orfescu, Marius Lung, Norbert Tobias la Psihologul muzical (ediția 753 – 4.03.2017)

0
85

Stefan Orfescu Marius Lung Norbert TobiasMulte momente triste s-au adunat în 4 martie: cutremurul, asasinarea lui Cornel Chiriac, decesul lui Șerban Georgescu ș.a. Toate sunt punctate muzical în această ediție de primăvară.
 
Un interviu telefonic cu Adrian Berinde a furnizat informațiile esențiale legate de lansarea albumului „Arcan” și al cărții cu poezii „Dumnezeu râde singur”.
 
A revenit în studio Ștefan Orfescu (compozitor, textier, chitarist, solist vocal) așa cum a promis, cu albumul său solo de debut, „Despre noi”. A venit cu doi colegi, care au fost împreună cu Mircea Rusu în urmă cu puțin timp, pentru a ne oferi un recital live, acustic de foarte bună calitate. Marius Lung „Ursu” a fost la bas, iar la percuție a venit Norbert Tobias. Cei doi sunt din Satu Mare. Ei nu apar pe album, dar susțin turnee alături de Ștefan. Veți auzi date, informații despre cei trei (născuți în zodia Racului), dar și piese propuse de Ștefan cu Bryan Adams, Mircea Rusu, Richie Sambora, Sting ș.a. S-a discutat mult și aplicat despre cover și tribut band-uri.
 
Agenda pop-rock  a inclus piese cu Chris Rea, Yes, Phoenix, Supermarket (o premieră), Semnal M, Lucio Dalla, Doian Badea ș.a.
 
Top Sentimental cu The Kinks a surprins plăcut și mă bucur că a fost așa. Mulți descoperă grupul britanic abia acum. Prime clasate au fost 1. You Really Got Me, 2. Lola, 3. Victoria.
 
 
Audio:

 
Selectia mesajelor (au fost peste 400 de mesaje)
Mihail Buna noapte. O primavara insorita,cu toate gandurile bune pentru dumneavoastra si toti ascultatorii acestei emisiuni. De cand asteptam intro-ul de primavara al acestei emisiuni,cu cateva acorduri din BZN-La Primavera. Astept sa aflu cine ne surprinde cu prezenta la inceputul acestui anotimp de poveste.
Niko, Milano Ciao amici! Sunt cu voi până la ora 5.00!
Marian Bucur Buna seara ! Sunt noul prieten al emisiunii. Numele meu este Bucur Marian, din comuna Nenciulesti, județul Teleorman. Îmi place foarte mult ce ascult. Felicitări pentru emisiune. Foarte rar mai asculti la radio ce difuzați in acest moment.
Sonya Bun venit invitaţilor!
Boogie Uraaa! Avem muzică live!
Vasilica Pitulice O SEARA MINUNATI VA DORESC!
Dana Mi-a plăcut prima piesă a lui Ştefan!
Teddi, Londra Interesantă discuţia despre coveruri. Aş vrea să îi întreb pe invutaţi care sunt cele mai grele piese pe care le-au învăţat într-un cover band?
Radu Emica Buna noapte!
Popescu Elena Bun venit invitatilor!
Aurel Roman · Seara frumoass!!! Aurel Roman, Detroit!!
Tyna Bună noapte din Arad! Vă plac maxim băieţi! Mult succes! Mulţumesc şi pentru Bryan Adams! Îmbrăţişări!
Oana Am o întrebare pentru Norbert: este şi percuţionist? L-am văzut pe Terry Bozzio înconjurat de multe elemente ale bateriei. Aşa are şi Norbert?
Sabina Îi felicit din suflet pe băieţi! Piesele sună foarte bine!
Vicky  Mai contează videoclipurile? Voi vă mai uitaţi la MTV (nu al nostru, ci al „lor”)?
Irina Am auzit că unii compun la chitară, alţii la pian. Dar aş vrea să-l întreb pe Ursu: la bas se poate scrie o piesă?
Larry Am observat un lucru… Artiştii internaţionali au mai luat în deschiderea concertelor lor trupe româneşti. Dar… nu prea am văzut ca trupele româneşti mari sau artiştii super cunoscuţi (Holograf, Bănică, Loredana, Brenciu) nu au avut niciodată pe nimeni în deschidere. Au mai avut invitaţi în concert, cu care au cântat o piesă-două, dar nu au luat pe lângă ei nicio trupă tânără pe care să o promoveze… Oare de ce?
Dorina Există efecte şi pentru bas? Adică aşa cum are chitara: pedale, etc.
Tania, Ucraina Foarte bun albumul! Felicitări! Îmi plac piesele live!
Cristi, Olanda Îmi place foarte mult muzica lui Ştefan! Piesele sunt bestiale!
Veronica, Cluj Mă bucur foarte mult de acest top! Îmi place trupa The Kinks!
Patricia, Sao Paolo Eu acum descopăr trupa The Kinks. Mulţumesc!
Adina Sincer, îmi plac mai mult piesele The Kinks decât the Rolling Stones… Mulţumesc pentru top!
Florentina Felicitări pentru încă o noapte specială!
Boogie E ora 4.30 şi încă nu a spus nimeni nimic despre Depeche Mode? Nimic despre Untold? Aproape că nu-mi vine să cred! :)))
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here