Stepan Project revine la Bucureşti cu proiectul LUMINA (15 ianuarie)

0
20

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 15 ianuarie 2014, la Stepan Project – LUMINA, expoziție și concert.
 
Stepan Project – LUMINA – Expoziție de pictură, caligrafie și print de Viorel Toma și Dan Toma 15 ianuarie – 2 februarie 2014, Sala Irina Nicolau
Concert: Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan 15 ianuarie 2014, ora 19.00, Clubul Țăranului Muzeul Național al Țăranului Român
 
Lumina apare sub titulatura Stepan Project și conține trei CD-uri, un DVD şi un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după 11 ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori. Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului românesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor şi producător de muzică de teatru şi film, dar şi de alte proiecte artistice, realizator de radio și televiziune. Fondator al grupului Pro Musica și autorul unuia dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: „Timișoara”.
Lumina este o mare epopee de tip fusion. 33 de piese pe cele trei CD-uri. 3 bonus tracks-uri. 7 slideshow-uri. 3 videoclipuri. 2 landscape-uri pe DVD. Sunet Surround 5.1 – o premieră pentru România. Peste cinci ore şi jumătate de muzică. Zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, ţambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Rapsozi populari, coruri religioase, soliști de operă, muzicieni folk, pop, rock și jazz. Instrumentişti de muzică electronică şi computerizată.
Expoziția care se va deschide la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 15 ianuarie – 2 februarie 2014, este unul din modulele Stepan Project – LUMINA și reprezintă transpunerea pe simeze a unor slideshow-uri și filme experimentale, cuprinse în cele trei CD-uri şi în booklet, pictură, caligrafie și print realizate de Viorel Toma și Dan Toma.
Expoziția va fi vernisată miercuri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, de către Cătălin Ștefănescu. De la ora 19.00, publicul este invitat la Clubul Țăranului, la un concert Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan, care va fi prezentat de Cătălin Ștefănescu și Doru Ionescu.
Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here