Ana Popovic vorbește despre albumul Trilogy, despre turneul „Experience Hendrix” și colaborarea cu Joe Bonamassa

0
33

Ana Popovic aInterviu tradus din revista Guitar World (14 martie 2016)
Pe 20 mai, Ana Popovic va lansa albumul „Trilogy”, un pachet unic care evidențiază vocea caldă și modul impresionant în care cântă la chitară în trei elemente diferite: blues, jazz și funk. Redactorii revistei Guitar World i-au luat recent un interviu Anei Popovic pentru a discuta despre proiectul „Trilogy” – care include colaborări cu Joe Bonamassa și Robert Randolph printre alții. Au discutat și despre rolul ei în turneul „Experience Hendrix”.
Reporter: Cum s-a „născut” ideea albumului „Trilogy”?
Ana Popovic: Ideea a prins contur în urmă cu câțiva ani. Întotdeauna a existat câte puțin din toate pe albumele mele: blues, jazz și funk. Fanii mi-au spus întotdeauna cât de mult le place sound-ul pieselor mele. Mi-au spus că obișnuiesc să facă compilații cu piesele mele. Cineva mi-a spus: „Am făcut un album cu piesele tale de blues pentru mine, și un alt CD cu piesele tale jazz pentru soția mea”. Mi s-a părut o idee interesantă.
Reporter: Ce-mi poți spune despre coverul piesei „You Got the Love”?
Ana Popovic: O ador pe Chaka Khan. Este o solistă extraordinară și mi-am dorit de mult să fac acest cover. Întotdeauna mi s-a părut o piesă rock și mi-am dorit să o abordez în acest mod.
Reporter: Despre piesa „She’s a Doorman” ce ne poți spune?
Ana Popovic: Este o piesă bună și o poveste adevărată. Am compus-o cu mult timp în urmă, când am ajuns în Statele Unite și am cântat într-un club, care era undeva în mijlocul pustietății. Localul era cam dărăpănat și singurul om care muncea acolo era o doamnă. Am scris versurile chiar în seara respectivă și am respectat realitatea întocmai. Femeia respectivă era și portar și patron și sunetist și bucătar. Era o femeie puternică dar și o doamnă foarte drăguță.
Reporter: Cum a decurs colaborarea cu Joe Bonamassa?
Ana Popovic: A fost incredibil. I-am trimis lui Joe câteva piese, iar el a ales una foarte sexy numită „Train”. Este o piesă care îți permite să visezi. E ca o piesă de teatru.
Reporter: Participi pentru a treia oară la „Experience Hendrix”. Cum este această experiență?
Ana Popovic: Este o onoare și un privilegiu să iau parte la acest eveniment. Este genul acela de eveniment care te ține concentrat în permanență. Îl vezi pe Zakk Wylde în public, iar adrenalina te ajută. În plus, în public sunt foarte mulți chitariști. L-am văzut pe Eric Johnson, am văzut oameni din staff-ul lui Buddy Guy, am văzut și foarte mulți fani ai lui Dweezil Zappa. Așadar, trebui să captezi atenția chitariștilor care vin din zone diferite. Este o provocare incredibilă, iar eu ador provocările.
sursa: Guitar World Magazine

Vă reamintim că pe 23 Mai, Ana Popovic va susține un concert la Teatrul Național din București (ora 20.00).

Biletele costă: 100, 160, 190 și 200 lei. Acestea pot fi achiziționate de pe site-urile:

http://www.vreaubilet.ro/portofoliu/item/2033-ana-popovi%C4%87

http://www.eventim.ro/ro/bilete/ana-popovic-bucuresti-teatrul-national-858496/performance.html

http://www.ticketnet.ro/event.php?id=6894

Organizator: VreauBilet.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here