SUPĂRARE MARE 9.08.

0
54

handbal feminin romania brazilia rio 2016După partida cu Brazilia la handbal, am recitat ce a scris Radu Paraschivescu (un condei lucid și elevat al presei sportive), după primul eșec, cel cu Angola. Da, avem tendința să sărim în sus, atunci când așteptările noastre sunt doborâte, anulate. Nu ca suporteri fanatici. Ca simpli iubitori de sport. Olimpiada e la 4 ani, știi exact cum va fi, câți ani vei avea, ce potențial fizic vei acumula. Nu există gluma asta cu ”o zi proastă” când sunt două! Brazilia ne-a umilit fără să joace fantastic. Noi am jucat teribil de slab. O echipă construită pe o singură jucătoare, nu are antrenor. Nu are scheme, nu are circulație, nu are extreme, nu are executante de 7 metri, nu are soluții de contraatac, nu are interi care trag din săritură de la 9 metri, nu are apărare (de șase în linie, de ieșit în față agresiv, de sufocat adversarii)…În echipa Braziliei erau mai multe jucătoare știute de fetele noastre, au fost colege în echipe de club și totuși…Amorim a fost eliminată de arbitre, scăpându-ne astfel de cea mai tare adversară..E drept, altfel arbitrele gemene ne-au tocat cu eliminări și lovituri de la 7 metri…Când pierzi la 13 goluri diferență nu mai găsești explicații pentru nimic. Ana Paula Rodriguez ne-a dat 8 goluri. Ea ar fi vrut să mai joace la CSMBucurești, dar cei de acolo n-au mai dorit-o. Revin la articolul lui Paraschivescu și afirm cu tărie că această echipă n-a fost pregătită pentru J.O. S-a văzut de la turneul amical unde ne-a bătut toată lumea, unde n-am jucat nimic. Am zis atunci că o fi o strategie, să nu ne vindem schemele, atuurile, Neagu era ținută pe bancă și altele. Nu am nimic cu Ryde, deși se pare că o parte din explicație e la el. La cum a selecționat jucătoarele. N-a ținut cont de formă sportivă, de vârstă, de nimic… Interviurile cu el sunt aproape depresive. Sigur, la mondiale ne-am revenit după trei înfrângeri. Poate facem și aici același lucru, spun unii, optimiști incurabili. Lozincile penibile emanate de Alexandru Dedu, Steluța Luca și alți vorbitori federali, arată că ruperea de realitate e cvasitotală.
”Ce va face onorabilul suporter dacă naționala va bate Barzilia?Sau Spania? Sau Norvegia Va avea  el puterea de-a recunoaște, singur în fața oglinzii, că a greșit?
Așa se întreba Paraschivescu în GSP din 8 august. Da, eu mi-am cumpărat oglindă nouă ca s-o spun ferm că am greșit. Aș ieși în spațiul public și aș spune ce spun și acum. Echipa a jucat prost și foarte prost de vreo 5-6 meciuri, dar iată că și-a revenit prin miracol. N-am greșit cu nimic pentru că am comentat ce am văzut. 4-5 faze de handbal modern în 60 de minute. Atât. În rest joc de liga a doua.
Când ești a treia echipă în lume în 2016, când ai cea mai bună echipă de club din Europa, prin CSM București în 2016 , ai dreptul să speri la jocuri frumoase, dacă nu la victorii? Eu atât vreau să aflu de la moraliști, specialiști, analiști, ce-or fi ei acolo, dar să spună cum e!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here