ATENȚIE LA FENTELE DE LA COSTINEȘTI! 17.08.

2
495

ATENȚIE LA FENTELE DE LA COSTINEȘTI! 17.08.Țineți minte Folk Fest Remember Costinești? Au fost trei ediții. Prima prezentată de regretatul Gigi Stanca, următoarele două de mine. Am comunicat strict cu Amelia Stănescu din partea organizatorilor. Ne-am înțeles bine, am făcut și propuneri, unele acceptate. La un moment dat s-a introdus o seară de jazz, fără nicio legătură cu proiectul inițial. N-a fost grav, a fost o încercare.

Am făcut aici câteva comentarii în cei doi ani, am făcut și câteva ediții de Foc de P.A.E. cu Iulia de la fața locului. Am promovat fără bani cele două ediții timp de câteva luni. N-am cerut cazare sau masă pentru că le aveam. Doar pentru Iulia câteva zile. Știu că Amelia a pus mult suflet, a scris și o carte despre acest fenomen. Au fost lansări de disc și de cărți, a fost atmosferă plăcută și dacă organizatorii erau ceva mai eficienți, se putea umple Teatrul de Vară, aflat la 10 metri de White Horse.

În vara pandemică 2020 nu s-a făcut nimic, deși nu era o problemă, fiind în aer liber. Văd în acest an că are loc ediția a 4-a, pentru că așa vrea familia Boldea (patronii locului). Cum Amelia Stănescu era doar salariata lor, titlul le-a rămas și-l folosesc, așa cum îi duce pe ei mintea de întreprinzători. Zic Festival când sunt trei seri de recital cu câte un nume pe afiș. Sigur, e treaba lor, sunt banii lor, vorba lui Becali. Dar nu e moral să păcălești publicul, dând senzația că e o continuare a ceva, odată ce nu mai este. N-are nicio legătură cu faptul că eu nu mai sunt implicat. La cât i-am criticat (și mă felicit pentru asta) bine am făcut.

E vorba de faptul că pe pagina evenimentului de pe Facebook apar imagini din anii trecuți, imagini și cu mine. Dacă vrei s-o rupi cu trecutul, nu așa procedezi. Sigur că pe plan local se poate face o promovare, iar la numărul uriaș de evenimente folk, unul în plus sau în minus nu contează. Aici e vorba de moralitate. Că n-au mai vrut să lucreze cu Amelia Stănescu și nici măcar nu i-au spus că ei fac pe cont propriu evenimentul, arată că nu greșesc.

Nu știu dacă i-am cunoscut pe cei din familia Boldea și nici cred că e important. E important că sunt prea multe bucățele din Stațiunea Tineretului (nu mă refer la Comuna Costinești) care, prin grija B.T.T., au ajuns la cine era prin preajmă, la cine a dat mai mult sau a avut conexiuni și acest lucru se vede, se citește, se aude. Improvizațiile sunt la domnie și totul e să iasă banul. Am ținut să vă spun toate astea, pentru a nu vă duce după fentă. Primele trei ediții Folk Fest Remember Costinești au fost făcute cu suflet și cu cap. Chiar de același patronat. În rest, e treaba fiecăruia!

Un lucru este cert și stabil. Primarul PSD a ”susținut” organizatorii, asta face și primarul PMP. Relațiile sunt transpartinice și de data asta mă bucur. De regulă, prin orașele mari e invers.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

    • Nu vă cunosc, dar se pare că m-ați psihanalizat de la distanță și ați ajuns la această concluzie. Ce fel de frustrări pot avea eu privind un eveniment de la Costinești? Credeți că e bine să te arunci la vorbe pe un site care-mi poartă numele, fără nicio acoperire? Care e realitatea, pe care n-am surprins-o? V-au pus patronii să luați atitudine? Am aflat că s-au plâns pe ici-colo. Mai bine mă sunau și ne lămuream în 5 minute. Am precizat că nu vorbesc de pe poziția cuiva implicat în 2018 și 2019. Am ajutat să iasă bine și publicul mi-a confirmat că am făcut ceva util și bun, împreună cu cei de acolo, dar mai ales cu Amelia Stănescu. Cu tot respectul, domnule ”Sergiu Vines” care e partea care te-a deranjat? Am expus o opinie privind un eveniment. O părere personală. Am 72 de ani.Refuz periodic să merg în jurii sau evenimente din țară. Fac 2-3-4 emisiuni pe săptămână. Legat de ce aș putea fi frustrat? Relax!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here