Sute de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală nu primesc de câteva săptămâni apă caldă în parametri / Care este explicația și când se rezolvă problema

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
51

Sute de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală nu au apă caldă în parametri de câteva săptămâni. Principala cauză este intrarea în revizie a CET Grivița, administrat de Consiliul Local Sector 1, a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București. CET-ul a intrat în revizie pe 28 septembrie, iar lucrările se vor termina săptămâna viitoare, luni, iar de atunci zonele afectate vor reveni la normal, potrivit sursei citate. Acesta acuză și faptul că ELCEN, producătorul de energie, nu dă suficientă presiune în rețea. Claudiu Crețu, administrator special ELCEN spune că dacă ar da mai multă presiune, țevile ar crăpa din cauza sistemului vechi.

”Avem probleme pe zona Sectoarelor 1 și 6 pentru că CET Grivița a intrat în revizie pe data de 28 sau 29 septembrie și lipsa unui CET generează probleme. Problemele se vor rezolva săptămâna viitoare, luni-marți, când CET-ul va fi repus în funcțiune. Este același lucru care s-a întâmplat în primăvară, când a fost defect. Lumea crede că poți să bagi apă caldă dintr-un singur punct și să alimentezi tot Bucureștiul, dar nu se poate, în anumite zone ajunge rece”, a declarat Alexandru Burghiu.

Acesta mai spune și faptul că o parte dintre probleme sunt generate de presiunea scăzută furnizată de ELCEN.

”Acum primim apă caldă de la CET Sud și CET Vest, Progresu și Grozăveștiul nu merg. În condiții normale Bucureștiul trebuie să funcționeze cu două dintre cele 4 CET-uri mari, două mici pe stânga Vest Energo și Grivița și două pe dreapta – Titanul și Pipera. Titanul și Pipera au dispărut și practic zona aceea este mereu deficitară. De asta sunt și problemele cu apa caldă vara fiindcă neavând aceste două CET-uri, trebuie să suplinească din celelalte, distanțele sunt foarte-foarte mari și asta înseamnă că a anumite zone nu sunt alimentate așa cum trebuie-Pantelimon, Titan. Este vorba de debit, respectiv debitul de la CET Vest. În condiții normale, vara funcționa cu 2.500, acum ne dau 800 de două luni. Au probleme la un cazan, așa spun. Nu crapă rețeaua. La Grozăvești îmi dau 2.500 și rezistă sistemul, dar la CET Sud nu rezistă, cum vine asta? Pe sezonul de iarnă ne dau 2.700. De ce rezistă iarna rețeaua și vara nu rezistă?”, a mai explicat Burghiu.

Contactat de HotNews.ro, administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, a declarat că revizia la CET Grivița trebuia făcută în august, când era cald afară, nu după alegeri, iar dacă ar da presiune mai mare, țevile ar crăpa.
”ELCEN nu are nicio problemă. Este oprit CET Grivița al Consiliului Local Sector 1, care a intrat în revizie. De ce nu au făcut revizia în august? Noi suntem pe regim de vară, ceea ce înseamnă două CET-uri. Dacă este cazul să furnizăm căldură, atunci intrăm cu toate cele 4 CET-uri. Dacă la momentul de față pornim 4 CET-uri, trebuie să intre presiunea în calorifere, că altfel debitul este prea mare și sar țevile. Tehnic nu este posibil. Este adevărat, și noi lucrăm și ne pregătim toate CET-urile de iarnă fiindcă nu s-a putut în perioada septembrie, fiindcă ei nu au vrut să miște nimic, că este campanie, că influențăm alegerile, sunt niște lucrări pe ultimele zile. Dar comanda Termoenergetica este onorată de ELCEN în parametri, adică CET SUD și CET Vest livrează presiune și temperatură în parametri. Planul meu de revizii este semnat și aprobat de anul trecut, când nu se știa de pandemie și când se știa că alegerile vor fi în iunie, nu în septembrie. ”, a explicat Claudiu Crețu.

 

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24357983-sute-blocuri-din-sectoarele-1-6-din-capitala-nu-primesc-cateva-saptamani-apa-calda-parametri-care-este-explicatia-cand-rezolva-problema.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here