Audiențe radio. Ce posturi de radio au ascultat românii în carantină

Articol preluat de pe site-ul Pagina de Media

2
298
Paginademedia.ro vă prezintă clasamentul posturilor de radio din România în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie 2020, potrivit ultimului val al Studiului de audiență radio, realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research.
Care a fost cel mai ascultat post în București? Dar în orașe și la nivel național?
Foarte important. Înainte de date, o precizare extrem de importantă. Audiențele de acum marchează un nou „moment zero” în măsurătorile radio. De ce? Universul de măsurare a fost radical schimbat.
Până acum studiul se raporta la persoanele care aveau domiciliul în România, conform recensământului din 2011: 19,8 milioane de persoane.
De acum încolo, luând în calcul și fenomenul migrației, se va merge pe numărul rezidenților din România, după datele actualizate bianual de Institutul National de Statistică: 17,2 milioane de persoane.
Dată fiind actualizare universului, și cifrele în mii de persoane vor fi mai mici și, totodată, nu vor putea fi comparate cu datele trecute. Ce se poate compara este cota de piață (care este un procent cu variații proporționale, chiar dacă se schimbă universul).
Și acum datele:

Radio România Actualități, primul în Capitală. Urmat de ZU, Kiss și Europa FM

BUCUREȘTI. Cel mai ascultat post de radio în București a fost, în primele luni, Radio România Actualități. Atât după numărul de ascultători (217.000), cât și după cota de piață.
Topul posturilor de radio din Capitală, în perioada ianuarie-aprilie, a fost completat de Radio ZU, cu 200.000 de ascultători unici și de Kiss FM (172.000).
Urmează Europa FM – ascultat de 152.000 de bucureșteni. Rock FM și Magic FM (în jur de 120.000 de ascultători fiecare).

Găsiți articolul în întregime aici: https://www.paginademedia.ro/2020/05/audiente-radio-carantina-pandemie-2020

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here