SWORN ENEMY (SUA) in premiera in Romania, la Rockstadt Extreme Fest 2019

0
45

Cunoscutul grup american SWORN ENEMY vine pentru prima data in Romania, la Rockstadt Extreme Fest 2019, desfasurat intre 1 – 4 august 2019, festivalul de la poalele Cetatii Rasnov fiind inclus in turneul mondial de promovare a ultimului album al trupei, intitulat „Gamechanger”.

Infiintata in 1997 in New York, SUA, de Sal Lococo impreuna cu alti patru membri, cunoscuta formatie de crossover thrash si hardcore punk a purtat initial numele „Downfall” si apoi „Mindset”. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk si new school breakdowns, atragand rapid atentia scenei hardcore americane. Primele materiale au constat intr-o aparitie pe o compilatie numita „New Found Hope II – The First Amendment” si piesa „State Of Mind 7″ ”, dupa publicarea careia grupul si-a schimbat numele in Sworn Enemy.

Primul material de debut oficial al trupei a venit in 2003, „As Real As It Gets”, aparut sub Elektra Records si produs de Jamey Jasta (vocalul Hatebreed), fiind definit de cunoscuta publicatie Lambgoat drept „un material care iti da energia si te inspira sa scoti untul din urmatoarea persoana care intra in camera”. Materialul, dominat de influente trash metal combinate cu tonalitati abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie. De altfel, dupa lansarea acestuia, grupul american a plecat in turnee alaturi de nume ca Anthrax, Slayer, Sepultura, Soulfly, Biohazard sau Fear Factory.

A urmat „The Beginning Of The End”, marcat de asemenea, de puternice influente trash metal, material urmat imediat de un tur alaturi de Six Feet Under, Dying Fetus si Hatebreed. Si, in 2007, de un turneu alaturi de Kataklysm, As Blood Runs Black, Too Pure To Die si Suicide Silence.

Anul 2008 a adus CD-ul „Maniacal”, urmat apoi de „Total World Domination”, ultimul fiind definit de membri trupei drept un mix intre albumul lor de debut, „The Beginning Of The End” si „Maniacal”, cu un sound upbeat si o energie dura, marcata de accente hardcore. Dupa o pauza de cativa ani, acompaniata de schimbari de componenta, in 2014, Sworn Enemy a revenit la lumina cu un nou material, „Living On Borrowed Time”, sub Rock Ridge records, plecand apoi in mai multe turnee prin SUA, Canada si Europa.

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gandit sa fie un „Gamechanger”, plin de energie exploziva si de versuri virulente, cum bine ii spune numele si cum o arata si prima melodie disponibila publicului: „Prepare For Payback”.

 

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Sworn Enemy (SUA) vor urca pe scena alaturi de Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume de pe scena muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 5: include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov – terenul de Biatlon de la baza cetatii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here